محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832563485
تحلیل اندیشکده آمریکایی CSIS از توان موشکی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تحلیل اندیشکده آمریکایی CSIS از توان موشکی ایران
موشکهایایرانی که از پرتابگرهایمتحرک استفاده می کنند و دارای سوخت جامد هستند میتوانند به سرعت آماده پرتاب شده و پس از شلیک نیز به سرعت محل را ترک کنند. همچنین نسل های جدید موشک شهاب 3 به سرهای جنگی خوشه ای مسلح شدهاند که حاوی 1000 بمب لت است. به گزارش نامه نیوز به نقل از مشر ق ، اندیشکده آمریکایی CSIS از جمله مراکز مهم مطالعاتی در آمریکا محسوب می شود که هر ساله در حوزه های مختلفی از جمله مسائل سیاست خارجی ، نظامی و تسلیحات کشتار جمعی گزارشات مختلفی را منتشر می کند. این گزارش که به قلم آنتونی کوردزمن نوشته شده است به تاثیر پیشرفت های هسته ای و موشکی ایران بر توازن نظامی خلیج فارس می پردازد. البته در این گزارش نیز در بسیاری از موارد به ادبیات مشابه با صحبتهای مقامات تندرو و جنگ طلب در کاخ سفید و دولت آمریکا برمی خوریم.هرچند گزیده این گزارش در رسانه های کشورمان منتشر شده اما نظر به اهمیت برخی تحلیل ها و اعترافات موجود در خصوص تقویت توان موشکی ایران در سالهای اخیر، با توجه به تهدیدات اخیر برخی مسئولان آمریکایی، خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود.در ابتدای این گزارش با عباراتی نظیر ایران به دنبال سلاح اتمی، خطر موشکهای دوربرد ایران و یا احتمال حمله موشکهای هسته ای ایران به خاک آمریکا تلاش شده ادعاهای واهی برخی مقامات غربی و صهیونیستی همچنان زنده و مهم جلوه داده شود.یکی از اولین نکاتی که در این گزارش توجه خواندنه را به خود جلب می کند بحث عدم اشراف غربی ها به توان نظامی و خصوصا موشکی ایران است. در حوزه های گوناگون مثل پیشرفت برنامه های تحقیقاتی ایران، دقت و قدرت تخریب موشکهای ایرانی، تعداد آنها، سیلوهای زیرزمینی و پرتابگرهای متحرک و در بسیاری دیگر از مولفه ها شاهد این نکته هستیم که طرف غربی نتوانسته است به یک تخمین صحیح از توانایی های ایران دست پیدا کند.در این گزارش در ابتدا نگاهی به تاریخچه برنامه موشکی ایران شده و از راکتهای ایرانی مثل سری زلزال و شاهین به عنوان اولین گام های ایران در صنعت موشکی یاد شده است.
موشک زلزال
در ادامه این گزارش اینگونه آمده است: ایران در دو دهه اخیر تاکید زیادی را بر روی موشکهای بالستیک به منظور مقابله با تهدید اسراییل و نیروهای ائتلاف در منطقه و همچنین قدرت نمایی در خاورمیانه داشته است. ایران از زمان جنگ خود با عراق در دهه 1980 میلادی برنامه موشکی خود را آغاز کرده و امروزه با داشتن بیش از 1000 فروند موشک که برد آنها بین 90 تا 1200 مایل است دارای بزرگترین زرادخانه موشکی در بین کشورهای منطقه است.در گزارش سال 2012 وزارت دفاع آمریکا که در این مقاله به آن استناد شده است، این گونه آمده است: تمرینات موشکی در ایران در نقاط مختلف این کشور به صورت معمول ادامه یافته است. ایران کار بر روی ارتقاء موشکهای بالستیک خود خصوصا گونه ای از موشک شهاب 3 با برد 2000 کیلومتر به نام " عاشورا " را ادامه داده است. ایران به غیر از ارتقاء در حوزه کمیت، قدرت تخریب و دقت موشکهای فعلی خود را افزایش داده و از سرهای جنگی جدید حاوی بمبلتها را نیز برای آنها نصب کرده است.تحلیلگر مشهور این گزارش تاکید می کند که "نیروی موشکی ایران به طور کلی بر پایه واحدهای متحرک است که موقعیت خاصی برای پرتاب نیاز ندارد. "یکی از نکاتی که مکررا در این گزارش بیان می شود بحث موشکهای قاره پیما و هدف قرار دادن آمریکا توسط موشکهای ایرانی است و در بخش های مختلفی از این گزارش به بهانه های گوناگون عنوان می شود که هدف نهایی ایران داشتن موشکهای بالستیک قاره پیما با توانایی رسیدن به خاک آمریکا است.در بخش راکتها و موشکهای کوتاه برد، این گزارش به سامانه هایی همچون نازعات ، زلزال ، فاتح 110 و خلیج فارس اشاره می کند.این گزارش برای نمونه از راکت زلزال به عنوان راکتی با سوخت جامد نام می برد که در گونه های جدید برد آن در حدود 400 کیلومتر بوده و یک سر جنگی به وزن 600 کیلوگرم را حمل می کند.موشک فاتح 110 از دیگر تولیدات نیروهای مسلح کشورمان است که مورد توجه این گزارش قرار گرفته و درباره آن آمده است: متاسفانه اطلاعات کافی درباره دقت و تعداد عملیاتی این موشک وجود ندارد. به نظر می رسد که تولید این سامانه از سال 2004 میلادی آغاز شده و تاکنون صدها فروند از آنها تولید شده است. این موشک تا به امروز تحت دو برنامه ارتقاء اصلی قرار گرفته است و به نظر مدلهای جدیدتر از سرجنگی سنگین تر، برد بیشتر و همچنین یک سامانه هدایت اینرسیایی بهره می برند.
موشک فاتح 110
اندیشکده آمریکایی CSIS همچنین اعلام می کند که ایران در آگوست 2012 میلادی از یک گونه ارتقاء یافته این موشک با عنوان خلیج فارس رونمایی کرده و آن را به عنوان یک موشک بالستیک ضد کشتی معرفی کرد. ایران اعلام کرده است که این موشک دارای نوعی سامانه راداری غیر فعال بوده و برد آن در حدود 300 کیلومتر است. هر چند که ادعاهای ایران درباره دقت موشک های سری خلیج فارس و فاتح 110 به نظر حقیقی نبوده و سوالاتی درباره آن وجود دارد. "
موشک خلیج فارس
به گزارش مشرق، البته در چند سال اخیر چندین بار تصاویر مربوط به آزمایش های موشکی سری خلیج فارس و فاتح 110 پخش شده و بدون هیچ شکی قابلیت نقطه زنی این موشکها و همچنین تخریب اهداف دریایی برای آنها به اثبات رسیده است. حال با وجود پخش این تصاویر این گونه ادعاها از طرف کارشناسان آمریکایی قابل تامل به نظر می رسد.تحلیلگر مذکور در ادامه با طرح سوالاتی، خطاب به خوانندگان این گزارش می نویسد: " اگر ایران بتواند موشکی با سامانه هدف گیری و دقت بالا را تولید کند ، کشتی های عبوری در منطقه و همچنین نیروهای دریایی آمریکا با تهدید بزرگی رو به رو خواهند شد. حتی ایران می تواند با استفاده از این موشکها و شلیک همزمان تعدادی از آنها، به سامانه های دفاع ضد موشکی زمین پایه نفوذ کرده و آنها را از بین ببرد. ایران به دنبال استفاده از قایق های تندرو و مین برای بستن تنگه هرمز است و با استفاده از این موشکها می تواند با کشتی های بزرگتری که قصد مقابله با این عملیات را دارند درگیر شود."در بخش دیگر این گزارش به موشکهای سری شهاب 1 و 2 اشاره شده است. نویسنده این گزارش معتقد است که این موشکها به ترتیب بر پایه تکنولوژی موشکهای اسکاد بی و اسکاد سی ساخته شده اند اما این تنها مربوط به سالهای اولیه بوده است و در حال حاضر اطلاعاتی از ارتقاء هایی که توسط کارشناسان ایرانی بر روی این موشکها ایجاد شده است در دست نیست.
موشک اسکاد B
بر اساس این گزارش منابع غربی، در حال حاضر چیزی در حدود 300 تا 400 فروند موشک شهاب 1 و 2 در ایران موجود است.جمع بندی کلی این گزارش از موشکهای شهاب 1 و 2 این گونه است:- هر دو موشک مورد نظر از گونه ای با پرتابگر متحرک هستند و به دلیل نیاز به پشتیبانی لجستیک در فاصله ای نزدیک به پایگاه های خود قرار دارند. بر اساس این گزارش موشک " قیام " نمونه پیشرفته تر موشک شهاب 2 به حساب می آید . این موشک بردی بین 500 تا 1000 کیلومتر دارد و اولین موشک ایرانی بدون باله در بدنه بوده و می توان با سرعت بالا هدف خود را مورد اثابت قرار دهند.
موشک قیام-1
تحلیل مکور تاکید می کند که افزایش تعداد موشکهای بالستیک ایرانی در کنار تولید بومی موشکهای کروز ضد کشتی در ایران و همچنین توسعه اولین موشک کروز برد بلند حمله به اهداف زمینی در ایران نشان می دهد که ایران به دنبال این است که از این توان موشکی به عنوان نیرویی بازدارنده و در صورت لزوم بر علیه نیروهای منطقه ای و آمریکایی استفاده کند.بخش زیادی از این گزارش به بحث موشکهای برد متوسط و بلند ایران می پردازد. نویسنده، موشک شهاب 3 را موشکی با سوخت مایع و پرتابگر متحرک می داند.به اعتقاد وی، کارشناسان غربی نظرات مختلفی را درباره برد و وزن سرجنگی موشک شهاب 3 مطرح می کنند. در حوزه برد نظرات بین 800 تا 1300 کیلومتر با داشتن یک سر جنگی به وزن 1 تن را مطرح می کنند.وی به نقل از این کارشناسان می نویسد: بر اساس تصاویر موجود از موشک شهاب 3 معتقد هستند که این موشک تحت چندین گونه از ارتقاء قرار گرفته است که از جمله آن می توان به کاهش اندازه بالکهای انتهایی، تغییر جنس بدنه از فولاد به آلومینیوم برای کاهش وزن ، کاهش وزن سر جنگی ، افزایش طول برای داشتن سوخت بیشتر و همچنین تغییر سامانه های هدایتی اشاره کرد.
موشک شهاب 3
آنتونی کوردزمن اضافه می کند: اما شاید مهمترین تغییر در بحث سر جنگی باشد ، جایی که سر جنگی قدیمی با شکلی جدید شبیه به سر پستانک نوزاد تغییر یافته است. این سر جنگی برای افزایش شتاب در مرحله ورود مجدد و احتمالا برای انفجار بر بالای هدف که برای استفاده از سر جنگی مجهز به قابلیت " پالس الکترومغناطیسی یا همان EMP " لازم است مجهز شده است.بر اساس نظر این تحلیلگر موشکی، ارتقاء های انجام شده باعث افزایش برد موشک شهاب 3 به حدود 1500 تا 1800 کیلومتر شده است و این در حالی است که بعضی نیز برد این موشک را در حدود 2500 کیلومتر اعلام می کنند. به نظر می رسد که افزایش طول موشک و سوخت باعث شده است که زمان کار موتور در حدود 10 ثانیه افزایش یابد که این زمان باعث افزایش برد می شود.
موشک شهاب 3 با سر جنگی متفاوت
وی اضافه کرده است: بر اساس گزارشات موجود گونه هایی از شهاب 3 از سوخت جامد استفاده می کند که این مسئله باعث افزایش توانایی این موشک خصوصا در بحث کاهش زمان پرتاب می شود. موشکهایی که از پرتابگرهای متحرک استفاده کرده و دارای سوخت جامد هستند می توانند به سرعت آماده پرتاب شده پس از شلیک نیز پرتابگر و خدمه آن به سرعت محل را ترک کنند. بر اساس گزارشات نسل های جدید موشک شهاب 3 به سرهای جنگی خوشه ای مسلح شده اند که حاوی 1000 بمب لت است.در ادامه، نویسنده به گزارش وزارت دفاع آمریکا به کنگره در سال 2012 درباره تهدید ایران اشاره می کند ، در این گزارش ذکر شده است که موشکهای ایرانی دقیق تر شده و همچنین از مهمات خوشه ای بهره می برند: " به غیر از افزایش تعداد موشکها به صورت مداوم ، ایران اثرگذاری و مرگباری موشکهای خود را نیز با افزایش دقت و استفاده از سرهای جنگی خوشه ای در آنها افزایش داده است."اما گزارش در ادامه خود به موشک سجیل می رسد. به نظر می رسد که بحث سوخت جامد و افزایش دقت این موشک بسیار مورد توجه کارشناسان غربی قرار گرفته است .درمورد سجیل در این گزارش آمده است: "موشک سجیل که اولین بار در می 2009 میلادی آزمایش شد اولین موشک دو مرحله ای ایران با سوخت جامد به حساب می آید و از سایر موشکهای ایرانی متفاوت تر به نظر می رسد. تمامی کارشناسان برد این موشک را بیش از 1800 کیلومتر و اکثر آنها برد آن را بیش از 2000 کیلومتر اعلام کرده اند. تغییراتی که در سر جنگی این موشک اعمال شده است احتمال شناسایی آن توسط رادار را کاهش می دهد."کوردزمن به نقل از نشریه معتبر جینز درباره موشک سجیل معتقد است که "سجیل از سیستم هدایت پیشرفته ای استفاده کرده و خطای آن نسبت به خانواده موشکهای شهاب کاهش یافته است. این موشکها با توجه به استفاده از سوخت جامد همیشه آماده پرتاب هستند. البته به دلیل نبود اطلاعات کافی نمی توان اطلاعات کافی درباره تعداد این موشکها و پرتابگرهای آن اعلام کرد."البته این گزارش به موشک عاشورا به عنوان گونه اولیه سجیل اشاره می کند. به نظر نویسنده موشک عاشورا گونه اولیه این موشک بوده است که آزمایشات مربوط به آن از سال 2008 به عنوان یک موشک بالستیک با سوخت جامد آغاز شده است و سپس نام آن به سجیل تغییر یافته است. موشکی که در سال 2009 تست شد در حقیقت سجیل 2 بوده و کارشناسان بردی تا حدود 2500 کیلومتر را نیز با داشتن یک سر جنگی 750 کیلوگرمی برای آن اعلام کردند.
موشک های دوربرد سجیل(سمت راست) و قدرF(سمت چپ)
استفاده از سوخت جامد در این موشک از جملات نکاتی مهمی است که در گزارش مذکور به آن اشاره شده و آمده است: استفاده موشک سجیل از سوخت جامد برتری محسوسی نسبت به خانواده شهاب را به این موشک می دهد. سجیل تقریبا همیشه آماده پرتاب بوده و با توجه به این که از سوخت جامد بهره می برد حمل و نقل آن آسان تر است و در نتیجه از بقاء پذیری بالاتری در برابر حملات برخوردار است.در بخش دیگری از این گزارش به بحث پرتاب گرهای متحرک و سیلوهای زیر زمینی موشکی ایران پرداخته شده است. نویسنده این مقاله معتقد است که استفاده از پرتابگرهای متحرک، بقاء پذیری نیروی موشکی ایران را افزایش داده و به ایران کمک می کند که در کمترین زمان به شلیک موشک های خود اقدام کند.اما در جریان رزمایش موشکی پیامبر اعظم 6 بود که ایران برای اولین بار از سیلوهای زیر زمینی موشکی خود رونمایی کرد.اندیشکده آمریکایی CSIS در ادامه گزارش خود تاکید می کند که ایران در کنار ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین جزء تنها دارندگان سیلوهای زیر زمینی پرتاب موشک است.اما تحلیل این گزارش از سیلوهای ایرانی نیز جالب است: "سیلوهای به نمایش در آمده در ایران متفاوت از نمونه های چینی، روسی و یا آمریکایی بودند و با تجزیه و دقت به تصاویر پرتاب از آنها می توان متوجه شد که قطر این سیلوها به نسبت گونه های غیر ایرانی بسیار بزرگتر است که این امر خروج گازهای حاصل از احتراق موتور موشک را آسان تر کرده و در کل بخشی از محدودیتهای پرتابگرهای ساخت آمریکا، روسیه و چین در نمونه ایرانی از بین رفته است. البته باید گفت که ایران می تواند در آینده با استفاده از سیلوها موشکهای سنگین تر را نیز پرتاب کند."
سیلوی پرتاب زیر زمینی موشک سپاه
در این گزارش از مقوله دقت به عنوان دغدغه های سازندگان موشکهای میان برد و احیانا برد بلند ایران یاد شده است. به نظر کارشناسان غربی ایران مدتهاست که به دنیال روشی برای افزایش دقت موشکهای بالستیک خود است. در این گزارش این گونه آمده است که در حال حاضر بخش های تحقیق و مطالعاتی ایران در بخش موشکهای بالستیک در سه بخش افزایش دقت، افزایش تولید و همچنین افزایش قدرت تخریب فعال هستند.در پایان این گزارش نیز اشاره ای به موشکهای کروز ایرانی نیز شده و با تحلیل سناریوهای جنگی درباره احتمال حمله به ایران به جنگهای 33 روزه ، 22 روزه و 8 روزه اشاره و آمده است که چگونه نیروهایی همچون حزب الله لبنان و حماس با استفاده از نیروی موشکی که در مقایسه با ایران بسیار کوچکتر و کم توان تر است، توانستند به نوعی برابری با اسراییل رسیده و خصوصا از لحاظ روانی جوی از ترس و وحشت را در سرزمین های اشغالی ایجاد کنند.
1392/11/9
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
روحانی: تحریمها به زودی از بین خواهد رفت/ اسرائیل نمیتواند هیچ تهدیدی علیه ایران را عملیاتی کند/ آمریکاییها
روحانی تحریمها به زودی از بین خواهد رفت اسرائیل نمیتواند هیچ تهدیدی علیه ایران را عملیاتی کند آمریکاییها در موضوع هستهای اخیر متناقض عمل کردند ییسجمهور با بیان اینکه "جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که با وجود مشکلات گسترده در منطقه ثبات کامل داشته و بر مبنای مردتوانمندی موشکی ایران بازدارنده است
توانمندی موشکی ایران بازدارنده است کد خبر ۳۷۸۵۱۱ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۰۹ - 14 February 2014 اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر تهدید کشورهای منطقه یک ادعای خلاف واقع است و توانمندی موشکی ایران هیچ یک از کشورهای منطقه را تهدید نمی کند و قابل مذاکره و تغییر نیست علاءالدینتحلیل رسانه آمریکایی از اعزام ناوهای ایران به سواحل آمریکا:تهران می خواهد اوباما را تحقیر کند
تحلیل رسانه آمریکایی از اعزام ناوهای ایران به سواحل آمریکا تهران می خواهد اوباما را تحقیر کند سیاست > دیپلماسی - انتخاب نوشت واشنگتن اگزمینر نوشت به گفته یک کارشناس حملات الکترومغناطیسی تصمیم غافلگیرکننده ایران برای اعزام ناوهای خود به سواحل آمریکا تهدید بالقوه فابازتاب توان موشکی ایران در رسانه های جهان
بازتاب توان موشکی ایران در رسانه های جهان شبکه های خبری اسکای نیوز عربی بی بی سی عربی و روسیا الیوم آزمایش موفقیت آمیز دو موشک جدید در ایران را بازتاب دادند روز ۲۱ بهمن وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توانستند با موفقیت نسل جدید موشک بالستیک برد بلند بارانی را آزمایش کند بسرپرست تیم کشتی آزاد ایران در ترکیه: آمریکایی ها با تمام توان حضور دارند
سرپرست تیم کشتی آزاد ایران در ترکیه آمریکایی ها با تمام توان حضور دارند استانبول - ایرنا - سرپرست تیم منتخب کشتی آزاد ایران در مسابقه های بین المللی کشتی آزاد جام یاشار دوغو در ترکیه گفت آمریکایی ها با تمامی سرمایه های خود در این رقابت ها شرکت کرده اند پرویز عالی روز شنبه دراخبار ویژه روزنامه کیهان یک تحلیلگر آمریکایی: اوباما بلوف میزند او قدرت درگیری با ایران را ندارد
اخبار ویژه روزنامه کیهانیک تحلیلگر آمریکایی اوباما بلوف میزند او قدرت درگیری با ایران را نداردمایکل دوران عضو اندیشکده آمریکایی بروکینگز مینویسد اوباما با وجود در بوق و کرنا کردن قصد خود برای مهار برنامه هستهای ایران با همه گزینهها مایل به رویارویی نیست به گزارش سرویس فضانسخه اندیشکده آمریکایی برای فعالیت های غنی سازی ایران
نسخه اندیشکده آمریکایی برای فعالیت های غنی سازی ایران تهران - ایرنا- یک اندیشکده آمریکایی به مقامهای واشنگتن پیشنهاد کرده که به دنبال طراحی توافقنامه ای باشند که فعالیت های غنی سازی ایران را با وضع شرایط بسیار سخت محدود کند به گزارش ایرنا اندیشکده آمریکایی بنیاد کارنگی برای صلزاهدی در گفتوگو با فارس: آمریکاییها به توان دفاعی و قدرت نظامی ایران واقف هستند
زاهدی در گفتوگو با فارس آمریکاییها به توان دفاعی و قدرت نظامی ایران واقف هستندرئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه حمله به ایران یک رویاست تأکید کرد دستگاههای اطلاعاتی آمریکا به قدرت دفاعی ایران واقفند محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در گفگزارش پنتاگون ازتوانمندیهای نظامی و موشکی ایران
گزارش پنتاگون ازتوانمندیهای نظامی و موشکی ایران سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریکا پنتاگون جدیدترین گزارش سالانه خود را درباره ارزیابی تهدیدهای متوجه آمریکا منتشر کرد و در اقدامی مغرضانه بخشی از این گزارش سالانه به ایران اختصاص دارد و البته به برخی دستاوردها و پیشرفتهای ایران اذهشدار تحلیلگرCNN: شرکت های آمریکایی از اروپا برای حضور در ایران عقب مانده اند
هشدار تحلیلگرCNN شرکت های آمریکایی از اروپا برای حضور در ایران عقب مانده اندتاریخ انتشار يکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵ ۴۱ یک رسانه آمریکایی با اشاره به سفرهای متعدد مقامات و بازرگانان غربی به تهران برای از سرگیری مبادلات تجاری خود با ایران به تحلیل چرایی مثبت بودن این روند و همچیک تحلیلگر آمریکایی:تحرکات اخیر کنگره علیه ایران در اثر فشار آیپک است/ آیپک به دنبال تقویت موضع اسرائیل در منط
یک تحلیلگر آمریکایی تحرکات اخیر کنگره علیه ایران در اثر فشار آیپک است آیپک به دنبال تقویت موضع اسرائیل در منطقه یک تحلیلگر آمریکایی عامل تحرکات اخیر کنگره علیه ایران را فشار آیپک بر این نهاد آمریکایی دانست که هدفش تقویت موضع اسرائیل در منطقه بوده است به گزارش نامه نیوز دان دباچرا وزارت خارجه مانع سفر هیأتهای کارشناسی به ایران میشود سوال نمایندگان از ظریف درباره جلوگیری از توسعه توان
چرا وزارت خارجه مانع سفر هیأتهای کارشناسی به ایران میشودسوال نمایندگان از ظریف درباره جلوگیری از توسعه توان موشکی22 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون عدم حمایت از پیشرفتهای دفاعی کشور و جلوگیری از سفر هیأتهای کارشناسی سایر کشورها در جهت توسعه توان موشکی به ایران از وزتوانمندیهای نظامی و موشکی ایران بسیار پیشرفت کرده است
توانمندیهای نظامی و موشکی ایران بسیار پیشرفت کرده است سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریکا پنتاگون جدیدترین گزارش سالانه خود را درباره ارزیابی تهدیدهای متوجه آمریکا منتشر کرد و در اقدامی مغرضانه بخشی از این گزارش سالانه به ایران اختصاص دارد و البته به برخی دستاوردها و پیشرفتهای ایتحلیل رسانه های آمریکایی از ورود ناوهای جنگی ایران به اقیانوس اطلس
تحلیل رسانه های آمریکایی از ورود ناوهای جنگی ایران به اقیانوس اطلس نیویورک ایرنا- اعزام ناوهای جنگی ایران به اقیانوس اطلس در نزدیکی مرزهای آبی آمریکا مورد توجه رسانه های این کشور قرار گرفته که با ارایه تحلیل هایی دراین باره آن را تلاش برای نمایش قدرت نظامی بین المللی و منطقه ایتوصیه زوج آمریکایی به شهروندان غربی: گول رسانه ها را نخورید و به ایران بروید + تصاویر
توصیه زوج آمریکایی به شهروندان غربی گول رسانه ها را نخورید و به ایران بروید تصاویر 55 توصیه زوج آمریکایی که سال 2012 به ایران سفر کرده بودند به شهروندان غربی گول رسانه ها را نخورید و به ایران بروید در تمام سفر احساس امنیت می کردیم حتی وقتی که تنهایی و بدون راهنما در بازارهبررسی توانمندیها و دستاوردهای نیروی هوایی ارتش ایران در برنامه نگاه یک
با حضور امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده صورت میگیرد بررسی توانمندیها و دستاوردهای نیروی هوایی ارتش ایران در برنامه نگاه یک با حضور امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده توانمندیها و دستاوردهای نیروی هوایی ارتش ایران در برنامه نگاه یک بررسی میشود به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاقطر نمی تواند مانع حضور شرکت های نفتی جهان در میادین نفت وگاز ایران شود!
قطر نمی تواند مانع حضور شرکت های نفتی جهان در میادین نفت وگاز ایران شود به دلایل مختلف این اقدام قطر مانند سایر اقدامات قطر و کشورهای عربی نمی تواند جایگاه ایران در بازار نفت وگاز و همچنین قدرت ایران در مناسبات بین المللی و توان سیاسی ایران در معادلات منطقه را تحت تاثیر قرار-
گوناگون
پربازدیدترینها