تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832098152




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آسوشیتدپرس بررسی کرد: نگاهی به موانع اصلی دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
آسوشیتدپرس بررسی کرد: نگاهی به موانع اصلی دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی

آسوشیتدپرس بررسی کرد: نگاهی به موانع اصلی دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی
توافق هسته ای ژنو بین ایران و قدرت های جهانی پس از ماه ها چانه زنی و مذاکره حاصل شد ولی دو طرف در مذاکرات امروز سه شنبه با موانع زیاد و سختی برای دستیابی به توافق نهایی روبرو خواهند بود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از آسوشیتدپرس؛ ایران بارها اتهامات غرب در خصوص تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای را رد کرده است. ولی بر اساس توافق هسته ای 24 نوامبر در ژنو ایران موافقت خود را برای محدود کردن فعالیت های هسته ای اعلام کرده است تا در ازای آن بخشی از تحریم های تجاری و اقتصادی بر ضد تهران لغو شود.

بر اساس این گزارش با اجرا شدن توافق هسته ای ژنو در طول 6 ماه پیمان و موافقتنامه نهایی هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی منجر به کاهش هرگونه احتمال تهدید سلاح های هسته ای از سوی ایران خواهد شد و در نهایت همه تحریم ها نیز لغو می شود. "گری سیمور" که تا سال گذشته به مقام های آمریکایی برای مذاکره هسته ای با ایران کمک می کرده توافق موقت هسته ای ژنو را یک توافق آتش بس ساده ارزیابی کرده و بر این باور است که دو طرف کار سختی در پیش دارند.

رهبر انقلاب اسلامی ایران نیز روز گذشته اعلام کرد که نسبت به آینده مذاکرات هسته ای خوش بین نیست. رهبر انقلاب اسلامی ایران ضمن تاکید بر بی اعتمادی ملت ایران به آمریکایی ها از نمایندگان مذاکره کننده ایران خواست تا همه تلاش خود را انجام دهند ولی بر این مساله نیز تاکید کرد که این مذاکرات راه به جایی نخواهد برد.

در اینجا نگاهی به موانع اصلی دستیابی به توافق نهایی هسته ای می اندازیم: توافق هسته ای موقت ژنو بر این مساله تاکید کرده است که توافق نهایی منجر به این خواهد شد که ایران برنامه غنی سازی محدود با اقدامات و تدابیر شفاف خواهد داشت تا ماهیت صلح آمیز بودن این برنامه را تضمین کند. این مساله به معنای چانه زنی دو طرف بر سر تعداد سانتریفیوژهای فعال خواهد بود.

گری سیمور هماهنگ کننده سابق کنترل تسلیحات کاخ سفید در این باره تاکید کرد، ایرانی ها در این مذاکرات بر حفظ همه 20 هزار سانتریفیوژ تاکید و پافشاری خواهند کرد. از این تعداد 10 هزار سانتریفیوژ در حال فعالیت است و تهران برای فعال کردن هر چه بیشتر این سانتریفیوژها تلاش خواهد کرد. ولی آمریکا نگران این مساله است که وجود 20 هزار سانتریفیوژ حتی اگر بخش زیادی از آنها بدون استفاده باشد، این توانایی را به ایران بدهد تا ظرف مدت چند ماه بتواند اورانیوم غنی شده مورد نیاز برای تولید سلاح هسته ای را به دست آورد.

واشنگتن و سایر شرکای مذاکرات هسته ای شامل روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان خواستار این هستند که تنها چند هزار سانتریفیوژ در اختیار ایران باشد. آنها بر این باورند که اگر همه سانتریفیوژهای ایران فعال باشد تنها یک سال زمان نیاز است تا اورانیوم غنی شده کافی برای تولید یک سلاح هسته ای تامین شود. دو طرف بر سر نوع سانتریفیوژ نیز اختلاف نظر دارند. ایرانی ها خواستار ارتقای سانتریفیوژهای کنونی هستند تا با دسترسی به سانتریفیوژهای پیشرفته سرعت غنی سازی خود را 4 برابر افزایش دهند.

سیمور بر این باور است که چانه زنی بر سر غنی سازی اورانیوم دشوارترین مساله مذاکرات است و تا پایان امسال اگر پیشرفتی در این زمینه حاصل شود این پیشرفت بسیار ناچیز خواهد بود. آمریکا و متحدانش نسبت به تاسیسات هسته ای زیرزمینی فردو نیز به شدت حساس هستند و این تاسیسات را یک مشکل خاص در برنامه هسته ای ایران می دانند. سیمور افزود، 6 قدرت جهانی خواستار تعطیل شدن کامل فردو هستند ولی ایران با تعطیل کردن تاسیسات هسته ای خود به خاطر لطمه خوردن غرور ملی مخالف است و احتمالا توافقی بین دو طرف صورت خواهد گرفت که تاسیسات فردو تنها برای ذخیره سازی تجهیزات و مواد هسته ای مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش تسنیم، رآکتور هسته ای در حال ساخت اراک نیز موجب نگرانی است چرا که تاسیسات آب سنگین اراک می تواند برای تولید مقداری پلوتونیوم مورد استفاده قرار گیرد و این پلوتونیوم نیز برای ساخت موشک کاربرد دارد. تغییر این رآکتور به سوی تاسیسات آب سبک موجب کاهش نگرانی های قدرت های جهانی خواهد شد. البته سیمور با مقام های ایرانی موافق است که تاسیسات آب سنگین اراک از نظر مهندسی ساخت رآکتور آنقدر پیشرفت کرده است که نمی توان در ساختار اصلی آن تغییری را ایجاد کرد. از سوی دیگر ایران اصرار زیادی دارد که در تاسیسات هسته ای خود را دست نخورده باقی نگه دارد. توافق موقت هسته ای بر این مساله تاکید کرده است که با ایران نیز باید مانند سایر اعضای پیمان ان پی تی برخورد و رفتار شود. البته این مساله مشروط به پایبندی ایران به تعهداتی است که در توافق نهایی تعیین خواهد شد. ولی سئوال بزرگ این است که چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد و پس از آن چه اتفاقی در پیش خواهد بود؟ آمریکا و متحدانش احتمالا به دنبال گسترش این توافقنامه هسته ای تا 25 سال آینده هستند تا از این مساله مطمئن شوند که ایران بلندپروازی های هسته ای خود را کنار گذاشته است.

سیمور تاکید کرد، ایران خواستار دستیابی به توافق نهایی هسته ای تا 5 سال آینده است و پس از پایان یافتن این مدت زمان تهران بتواند مانند سایر اعضای ان پی تی اقدام به اجرای برنامه هسته ای خود مانند سایر اعضای ان پی تی کند.




1392/11/29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن