واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ اسفند ۱۳۹۲ (۱۰:۵۵ق.ظ)
عابران پياده در تمام دنيا حق تقدم دارند جز ايران نتايج بخشي از مقالات ارائه شده در «سيزدهمين كنفرانس بينالمللي مهندسي حمل و نقل و ترافيك» در محور آموزش و فرهنگسازي ترافيك از سوي روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين ارتباط يك استاد گروه راه و ترابري دانشگاه علم و صنعت ايران در خصوص رفتار رانندگان هنگامي كه عابري از محل خطكشي عابر پياده تقاطع در حال عبور است، گفت: عامل استرس و فشار رواني رانندگان در حال حركت باعث ميشود كه بيشتر آنها به عابري که در حال گذر از عرض خيابان است، اجازه عبور نداده و به حركت خود ادامه دهند.
دكتر علي منصور خاكي افزود: به نظر ميرسد تعريف رعايت حق تقدم در تقاطعهاي ما كاملاً متفاوت است و به جاي اين كه وسيله نقليه توقف كند تا عابر پياده عبور نمايد، عابر پياده بايد توقف كند تا وسيله نقليه حركت نمايد و در يک کلام عابران پياده در تمام دنيا جز ايران، حق تقدم دارند.
از سوي ديگر، سيد علي رضا مير انوري، دانشجوي دكتراي جامعه شناسي دانشگاه فردوسي مشهد نيز بوق زدن را ابزاري دانست كه استفاده از آن سبب كاهش رعايت قانون و احتياط در رانندگي ميشود و گفت: بوق زدن در مجموع سبب افزايش و تقويت تخلفات عمدي و غير عمدي در رانندگي ميگردد.
همچنين دو تن از كارشناسان ارشد شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك تهران نيز در مقاله پژوهشي خود با تاكيد بر اهميت آموزش رانندگان حرفهاي در كاهش و كنترل تصادفات، اعلام کردند: نظر به اين كه 70 درصد تصادفات كشورمان مربوط به عامل انساني است، برگزاري كلاسهاي تخصصي به رانندگان حرفهاي بايد مورد توجه قرار گيرد.
محمدرضا نصراله نژاد و مطهره آهنگر، بي تجربگي و نا آشنايي رانندگان با قوانين و مقررات را دليل 90 درصد تصادفاتي دانستند كه عامل آن انساني است و تأکيد کردند: آموزش به رانندگان حرفهاي ميتواند 82 درصد در عدم ارتكاب تخلفات و 16 درصد در كاهش تخلفات نقش داشته باشد و تنها در دو درصد موارد بي تاثير است.
اين دو كارشناس ارشد حمل و نقل و ترافيك در پايان خاطرنشان كردند: آموزش رانندگان جوان مؤثرتر از رانندگان مسن است و هر قدر سن رانندگان افزايش مييآبد، تاثيرپذيري آنها از آموزش كمتر ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]