تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826010835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاهنامه کتاب انسانیت است / منشأ الهام‌های فردوسی، از قرآن کریم است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ابراهیمی دینانی در برنامه "معرفت" مطرح کرد:
شاهنامه کتاب انسانیت است / منشأ الهام‌های فردوسی، از قرآن کریم است
"ابراهیمی دینانی" در برنامه "معرفت" شبکه چهار گفت: منشأ الهامات شاعرانه حکیم فردوسی از قرآن کریم است.


به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون باشگاه خبرنگاران، جمعه شب 9 اسفند ماه برنامه "معرفت" شبکه چهار سیما با حضور دکتر غلام‌حسین ابراهیمی دینانی استاد دانشگاه به روی آنتن رفت.
 
"اسماعیل منصوری لاریجانی" مجری برنامه و استاد دانشگاه گفت: در گلشن شاهنامه حکیم فردوسی هستیم و از بیایات استاد ابراهیمی دینانی نیز بهره می‌بریم.   
 
در این برنامه در خصوص "علم از نگاه حکیم فردوسی صحبت می‌کنیم.
 
زمانی میاسای ز آموختن     اگر جان همی‌خواهی افروختن   
زدانش در بی‌نیازی بجوی    وگرچند از سختی آید به روی   
تورا دانش از لطف یزدان بود   بجوشد زجایی که در جان بود   
تو را علم جان جاودانی کند    تو ویران، او زندگانی کند   
 
ابراهیمی دینانی بیان کرد: قبل از اینکه در خصوص اشعاری که شما قرائت کردید، توضیح بدهم،مقدمه‌ای راعرض می‌کنم وقتی که از فردوسی و کتابش صحبت می‌کنیم صحبت از یک کتاب و یک شاعر نیست در واقع صحبت از یک فرهنگ عظیم است.  

وی ادامه داد: شاهنامه صحبت از انسانیت است زیرا کتاب حکیم فردوسی، کتاب انسانیت، فرهنگ عمیق بشری و  یک تمدن محسوب می‌شود. فردوسی با این کتاب ایران فرهنگی را که تاریخ بسیار کهنی دارد حفظ کرده است.

این استاد دانشگاه گفت: تا وقتی که کتاب شاهنامه هست، ایران نیز وجود دارد. فردوسی یک حصاری دور فرهنگ ایران کشیده که دشمنان نتوانند به آن لطمه وارد کنند. یکی از ملت‌هایی که همانند ایران ملت کهنی دارد، چین است.

ابراهیمی دینانی ادامه داد: چینی‌ها برای اینکه کشورشان را حفظ کنند، یک دیوار بزرگی کشیدند که دشمن وارد کشور آنها نشود. چینی‌ها با دیوار خشت و گلی که ساختند کشورشان را حفظ کردند، آنها حسی، خاکی و جغرافیایی بودند. ولی وقتی که فردوسی از ایران سخن می‌گوید، تنها ایران خاکی و وطنی نیست بلکه معنویت و فرهنگ است.   
 
وی اظهار داشت: ایران فرهنگی، دیوار خشت و گلی نیست، موز آن فرهنگ بوده چرا که این موز خیلی وسیع است وارتفاع دیوار نیز خیلی بلند است،‌چون در اکثر نقاط جهان شاهنامه وجود دارد.
 
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به این نکته که فردوسی کار عظیمی را انجام داده است، تصریح کرد: فردوسی در تمام اشعارش  از صلح، محبت و آشتی سخن می‌گوید، او از رستم و زال صحبت می‌کند، زال به رستم ایده می‌دهد و زال از سیمرغ ایده می‌گیرد. "سیمرغ" در کتاب فردوسی الهام بخش بوده، سیمرغ به ظاهر یک پرنده افسانه‌ای بوده است.
 
ابراهیمی دینانی گفت: ما در بین پرندگان سیمرغ نداریم، در واقع سیمرغ نماد مرغ بوده و مرغ نماد پرواز است. سیمرغ نماد پرواز رو به بالا است. عطار هم از فردوسی الهام گرفته، اولین بار فردوسی سیمرغ را مطرح کرد.
 
وی ادامه داد: پرواز سیمرغ از عقاب بیشتر بوده و آشیانه آن کوه قاف است. کوه قاف یعنی مرتفع‌ترین کوه، حتی فردوسی در شعر خود به کوه الوند کوه البرز اشاره کرده ‌است. "آل" یعنی بزرگ و رفیع، کوه قاف از کوه البرز و الوند بلندتر وبزرگتر بوده و آشیانه سیمرغ است، یعنی پرواز به تعالی ومعنویت است.
 
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به این مطلب که فردوسی سیمرغ را نماد معنویت انتخاب کرده است، افزود: قرآن کریم از منطق الطیر صحبت می‌کند "علمنا منطق الطیر" آیه 16 سوره نمل در مورد حضرت سلیمان و حضرت داوود است. سلیمان دربین همه پیغمبران زبان مرغان را می‌داند و سمتش پادشاه ملکوت است و خداوند در قرآن می‌فرماید که حضرت سلیمان و حضرت داود منطق معنویت هستند.
 
ابراهیمی دینانی اظهار داشت: منشأ الهامات شاعرانه فردوسی از قرآن کریم است. سیمرغ،‌منطق‌الطیر و قاف،‌ در واقع دریک کلمه به عالم معنی می‌رود. سیمرغ و زال از عالم معنی خبر برای رستم می‌آورد و رستم را به عالم معنی وصل می‌کند و رستم نماد معنویت بوده و این پیام فردوسی است.  

وی ضمن اشاره به این مطلب که همه سخنان فردوسی ریشه قرآنی‌ دارد، گفت: شیخ عطار یک عارف تمام عیار است، در کتاب "منطق الطیر" خود از سیمرغ سخن گفته که از فردوسی سیمرغ را الهام گرفته و فردوسی هم از قرآن کریم الهام گرفته است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: فردوسی به ما پرواز را یاد می‌دهد، انسان باید دو بال علم و عمل داشته باشد.   
 
دینانی اظهار داشت: فردوسی می‌گوید، اگر در سخنان من دیدید که به ذهنیت عجیب و غریب می‌آید، مبادرت به انجام آن کار نکنید و احتمال آن را بدهید، مگر اینکه برهان داشته باشید که این نامعقول است. فردوسی این سخنان را از ابن سینا گرفته است.   
 
وی ادامه داد: ابن سینا حکیمانه ترین سخن راگفته که هر چیزی که شنیدید و هرچه که عجیب و غریب باشد و تو را به تعجب درآورد نگو که دروغ است، احتمال آن را بده، مگر اینکه یک برهان قطعی برخلاف این قائم شود که این نامعقول است و به طور دقیق سخن فردوسی نیز همین است و گویی که سخن ابن سینا را تکرار می‌کند.
 
خبر تکمیل می‌شود...







تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن