واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تاکید نماینده سازمان ملل در آفریقای مرکزی بر لزوم میانجی گری بین اقوام تهران – ایرنا - نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی ضمن هشدار درباره ˈپاکسازی قومی – مذهبیˈ شبه نظامیان مسیحی علیه اقلیت مسلمان در این کشور گفت: اکنون مهم ترین اقدام، میانجی گری بین جوامع مختلف آفریقای مرکزی است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل، ˈفیلیپ لکلرˈ روز گذشته (جمعه) گفت: هنوز هم امکان همزیستی اقوام مختلف جمهوری آفریقای مرکزی در کنار یکدیگر وجود دارد، اما برای این کار وساطت لازم است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت و لزوم میانجی گری میان اقوام مختلف این کشور آشوب زده، گفت: چنانچه وساطت نتیجه ندهد، سازمان ملل گزینه دیگری نخواهد داشت به جز آن که گروه ها را به مکان های امن تر منتقل و یا آن که امنیت مسیر حرکت آن ها را به سوی شمال، کامرون، جمهوری دمکراتیک کنگو و چاد تامین کند.
در حدود 288 هزار نفر از ساکنان آفریقای مرکزی از بیم حملات شبه نظامیان مسیحی به مناطق یادشده پناه برده اند.
لکلر افزود: مردم در بحران این کشور گرفتار شده اند و تلاش می کنند در شرایطی که خشونت ها علیه اقوام، به ویژه مسلمانان این کشور در حال تشدید است، جان خود را نجات دهند.
تاکنون در نتیجه این حملات هزاران نفر کشته شده اند.
در حدود 2 میلیون و 200 هزار نفر، که مساوی است با نیمی از کل جمعیت این کشور، نیز به کمک های اضطراری نیازمندند.
این مقام سازمان ملل طی نشستی در شهر ژنو سوییس که مقر آژانس پناهندگان سازمان ملل است، گفت: افزایش تعداد نیروهای بین المللی برای کمک به حفظ جان مردم آفریقای مرکزی بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: اگر نیروهای بین المللی افزایش یابد، موارد نقض حقوق بشر و به تبع آن عوامل وادار کننده مردم به فرار از این کشور کاهش خواهد یافت.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز اعلام کرد چهار کودک ربوده شده را به خانواده هایشان بازگردانده است.
این کودکان، شامل دو دختر و دو پسر، به دست شبه نظامیان مسیحی ربوده شده بودند.
ˈپاتریک مک مورمیکˈ سخنگوی این آژانس به خبرنگاران گفت: کودک ربایی بعد جدیدی را از وخیم تر شدن درگیری ها در این کشور آشوب زده نشان می دهد.
جمهوری آفریقای مرکزی از ماه مارس (فروردین) گذشته و در پی سرنگونی ˈفرانسوا بوزیزهˈ رییس جمهوری این کشور و جانشینی ˈمیشل جوتودیا ˈ به صحنه بحران و خشونت قومی و مذهبی شبه نظامیان مسیحی علیه مسلمانان تبدیل شده است.
با کناره گیری جوتودیا، ˈکاترین سامبا پانزاˈ شهردار ˈبانگیˈ پایتخت آفریقای مرکزی از طرف پارلمان این کشور به عنوان رییس جمهوری موقت منصوب شد.
هم اکنون یک هزار و 600 سرباز فرانسوی همزمان با شش هزار نیروی صلح بان آفریقایی در این کشور که مستعمره سابق فرانسه است، حضور دارند، اما تا کنون نتوانسته اند حملات مسیحیان علیه مسلمانان این کشور را متوقف کنند.
خاورم**9156 *1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]