واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ابراز نگرانی سازمان ملل درباره اوضاع مسلمانان جمهوری آفریقای مرکزی تهران - ایرنا - کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درباره شرایط امنیتی بیش از 15 هزار شهروند مسلمان جمهوری آفریقای مرکزی که در اردوگاه های موقت تحت محاصره شبه نظامیان مسیحی قرار دارند، ابراز نگرانی کرد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری ˈرویترزˈ، ˈآدریان ادواردزˈ سخنگوی این آژانس روز گذشته در جمع خبرنگاران در ژنو گفت: این پناهجویان که در 18 نقطه در شمال غربی و جنوب غربی این کشور تجمع کرده اند با خطر جدی حمله شبه نظامیان مسیحی مواجهند و هر چه سریع تر باید به اوضاع امنیت آن ها رسیدگی شود.
پارلمان فرانسه روز سه شنبه به بهانه متوقف ساختن خشونت شبه نظامیان مسیحی این کشور آشوب زده مدت حضور نظامیان فرانسوی را در این کشور تمدید کرد.
رویترز افزود: به رغم حضور 2 هزار نیروی نظامی فرانسوی و 6 هزار صلح بان اتحادیه آفریقا، کشتار و قتل عام مسلمانان این کشور همچنان ادامه دارد.
مسیحیان مسلح موسوم به ˈآنتی بالاکاˈ طی حدود یک سال گذشته به فجایع هولناکی علیه اقلیت غیر نظامیان مسلمان این کشور دست زده اند.
تاکنون دهها هزار نفر از مسلمانان آفریقای مرکزی خانه های خود را ترک کرده و به کشورهای همجوار پناه برده اند و عده ای دیگر در اردوگاه های موقت به سر می برند.
ادواردز افزود: هر چند خشونت همه بخش های جمهوری آفریقای مرکزی را درگیر کرده است، اما بیشتر افرادی که در محاصره شبه نظامیان مسیحی گرفتار شده اند مسلمان هستند.
وی اوضاع منطقه پی ک 12 (PK12 ) در بانگی پایتخت این کشور و نیز شهرک های ˈبوداˈ، ˈبوآرˈ و ˈبوسانگوآˈ را نگران کننده و بسیار وخیم توصیف کرد.
در شهر ˈکارنوتˈ با 45 هزار نفر جمعیت و در فاصله 500 کیلومتری شمال شرقی پایتخت آفریقای مرکزی، مسلمانان در یک کلیسای محلی تجمع کرده اند.
به گفته ˈجاستین ناریˈ کشیش این کلیسا، بیش از یک هزار نفر که بیشترشان زن و کودک هستند در این کلیسا جمع شده اند.
وی افزود: به رغم حضور نیروهای خارجی، شبه نظامیان آنتی بالاکا تهدید کرده اند چنانچه مسلمانان این مکان را ترک نکنند ساختمان کلیسای مذکور را به آتش خواهند کشید.
این کشیش ادامه داد: لحظه به لحظه بر تعداد افرادی که به این مکان پناه می آورند افزوده می شود.
به گزارش رویترز، بحران مذکور در حدود یک میلیون نفر (معادل یک چهارم کل جمعیت جمهوری آفریقای مرکزی) را وادار به ترک خانه هایشان کرده است. بسیاری از این افراد به کشورهای همسایه، یعنی کامرون، چاد، و کنگو فرار کرده اند.
برنامه جهانی غذا روز سه شنبه هشدار داد خروج دسته جمعی مسلمانان به کشورهایی که خود با مشکل اسکان پناهجویان مواجه هستند می تواند بحرانی منطقه ای در پی داشته باشد.
به رغم تصویب تمدید زمان حضور نظامیان در پارلمان فرانسه، برخی قانونگذاران فرانسوی ˈفرانسوآ اولاندˈ رئیس جمهوری این کشور را به محاسبات اشتباه درباره اوضاع جمهوری آفریقای مرکزی متهم کرده اند.
آن ها همچنین تاکید دارند که زمان و هزینه حضور نظامیان در این کشور آشوب زده باید مشخص شود.
ˈکریستین ژاکوبˈ رئیس حزب مخالف دولت فرانسه در پارلمان، اولاند را بی دقت نامید و افزود: همانطور که می ترسیدیم این بی دقتی ما را به بن بست و دامی گرفتار کرده است که راه خروج از آن را نمی دانیم.
خاورم**9156 *1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]