واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
حشیش اولین مخدر مصرفی دانشجویان/ 56 درصد از دانشجویان درباره مواد اطلاعات کافی ندارند
مدیرکل تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حشیش، تریاک، قرص اکس و شیشه بیشترین مخدر مصرفی در بین دانشجویان است.
به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، حميد صرامي با بيان اينكه مواد مخدر و روانگردانها به دنبال ضربه زدن به سيستم اجتماعي يعني دانشگاهها است، اظهار داشت: ميزان شيوع مصرف مواد در سال گذشته براساس نتايج مطالعه شيوعشناسي مصرف مواد در بين دانشجويان دانشگاههاي تابعه وزارت علوم، معادل 2.6 درصد بوده و بيشترين شيوع مواد در گروه نمونه دانشجويان به ترتيب حشيش، ترياك، قرص اكس، شيشه بوده و در بين داروها بيشترين شيوع به ترتيب به كدئين، ترامادول، ديازپام و ريتالين اختصاص داشته است.
وی بيان داشت: شيوع مصرف مواد در دانشجويان گروه نمونه در قشر پسر سه برابر دانشجويان دختر بوده ولي مصرف دارو در دانشجويان دختر بيشتر از دانشجويان پسر بوده است.
صرامي افزود: طبق اين مطالعه، مصرف مواد در دانشجويان گروه نمونه كه در منازل مجردي سكونت دارند بيشتر از دانشجوياني بوده كه در خوابگاه يا همراه خانواده خود زندگي ميكنند و اكثريت دانشجويان گروه نمونه اولين تجربه مصرف خود را قبل از ورود به دانشگاه عنوان كردند به گونهاي كه 56 درصد دانشجويان گروه نمونه اعلام كردند كه در مورد مواد مخدر اطلاعات كافي ندارند و اين يك زنگ خطر جدي است.
وي ادامه داد: با توجه به تغيير الگوي مصرف مواد در سطح جامعه، متاسفانه تغيير الگو مصرف در گروه نمونه دانشجويان رخ داده به طوري كه مصرف متامفتامين ها ميتواند يك نگراني جدي را در اين گروه رقم زند.
دبير اتاقهاي فكر ستاد در ادامه، ضمن هشدار به والديني كه مواد مصرف مي كنند، گفت: متاسفانه در بين دانشجويان گروه نمونه، شاهد مصرف مواد و دارو، در بين اعضاي خانواده اين دانشجويان بوديم كه اثرات زيان بار آن بر فرزندانشان مترتب شده است.
صرامي، مهمترين متغيرهاي عوامل خطر در گروه نمونه را كه در پيشبيني مصرف مواد نقش دارند، به ترتيب اولويت عصبانيت و پرخاشگري، مصرف مواد در دوستان، نگرش مثبت ناشي از باورهاي غلط و مصرف مواد در خانواده برشمرد.
وي با بيان اينكه دانشجويان از سرمايههاي اجتماعي و آيندهسازان كشور هستند و همواره مسئولان نظام در خصوص سلامت جسماني، رواني، اجتماعي و معنوي آنان دغدغه دارند، گفت: ضرورت دارد كليه بخشهاي مختلف دانشگاهها بهمنظور ضربهزدن به استراتژيهاي سيستم مواد مخدر و روانگردانها و ناكام ماندن توطئههاي استكبار جهاني، در يك برنامه كوتاه، ميان يا بلند مدت، با تلاشي مضاعف در عرصه اطلاعرساني مستمر و هدفمند در خصوص تبيين عوارض ناشي از مصرف مواد بالاخص مواد محرك، آموزش مهارتهاي زندگي به ويژه آموزش مديريت استرس و خشم و ارتباط فردي و اجتماعي، تقويت فعاليتهاي جايگزين به منظور تحرك و نشاط سالم و ارائه خدمات مشاورهاي به دانشجويان گامهاي جديتري بردارند.
صرامي گفت: انتظار ميرود در راستاي رويكرد جديد ستاد مبارزه با مواد مخدر مبني بر اجتماعي كردن امر مبارزه، شاهد تقويت و توانمندسازي تشكلهاي دانشجويي پيشگيري از اعتياد در سطح دانشگاهها به صورت وسيع و هدفمند باشيم و همزمان نيز دو واحد درسي اجباري ويژه دانشجويان در خصوص شناخت راهبردهاي پيشگيري و درمان اعتياد ايجاد شود.
وي در پايان هرگونه سياهنمايي در خصوص مصرف مواد در دانشجويان را محكوم و تاكيد كرد: لازمه برنامهريزي صحيح در عرصه پيشگيري از اعتياد براي ايمنسازي لايههاي مختلف، شناخت وضع موجود است و ستاد مبارزه با مواد مخدر با نفي هرگونه سكوت، انكار و اغراق در اين خصوص و رد نگاه سياسي به پديدههاي اجتماعي، همواره معتقد است با رويكرد واقعبينانه بايد به استقبال و كنترل پديدههاي اجتماعي حركت كرد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]