واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کشاورزی در مسیر توسعه نیازمند حمایت های سیاسی، مهارتی و منابع است سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، نقش آفرینی کشاورزی در تحقق توسعه را در گرو بسیج حمایت های سیاسی، مهارت ها و منابع دانست و گفت: در صورت حمایت جدی از بخش کشاورزی در استان کردستان می توان به توسعه پایدار، افزایش درآمد سرانه و رونق اقتصادی دست یافت.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد ابراهیم حسن نژاد روز پنجشنبه در نهمین جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان کردستان در سنندج، گفت: یکی از زیربخش هایی که می تواند بار زیادی از توسعه را بر دوش بکشد بخش کشاورزی است و باتوجه به ظرفیت های موجود در استان کردستان باید این بخش بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی در استان بیشتر در مناطق روستایی صورت می گیرد، افزود: در صورت عدم حمایت از بخش کشاورزی، روستاها با تهدیدات جدی مواجه می شوند و بیکاری و مهاجرت به روستاییان به شهرها افزایش می یابد.
حسن نژاد بیکاری را یکی از مهمترین مشکلات استان کردستان دانست و گفت: از طریق حمایت جدی از بخش کشاورزی می توان شغل پایدار ایجاد کرد و به افزایش درآمد سرانه خانوارها بخصوص در مناطق روستایی کمک شایانی نمود.
وی با تاکید بر اینکه در مقوله توسعه باید توسعه روستاها مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: مشکل اصلی در کشور در حوزه روستاها عدم تعریف استراتژی در این بخش است که منجر به بروز مشکلات فراوانی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان بر اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در حوزه جهاد کشاورزی نیز تاکید کرد و گفت: توجه زیادی به این بخش در راستای تقویت و توسعه بخش کشاورزی شده است.
وی در ادامه ظرفیت ها و پتانسیل های بخش کشاروزی استان کردستان را بسیار بالا دانست و با اشاره به 121هزار و 106 هکتار اراضی زراعی آبی و 896 هزار و 237هکتار اراضی دیم، گفت: سالیانه دو میلیون و 422 هزار تن محصولات کشاورزی در استان تولید می شود که باتوجه به ظرفیت های بالا می توان این رقم را نیز افزایش داد.
حسن نژاد میزان نزولات جوی در استان کردستان را نیز مطلوب دانست و از آن به عنوان ظرفیت بسیار خوبی در راستای توسعه بیش از پیش بخش کشاورزی نام برد و گفت: بارش های مناسب در استان پتانسیل بسیار خوبی برای تقویت و ترویج کشت محصولات به صورت دیم است.
وی از سدهای استان به عنوان پتانسیل بسیار خوبی جهت توسعه بخش کشاورزی نام برد و با اشاره به اینکه چهار سد قشلاق، گاوشان، شهید کاظمی و گلبلاغ که هم اکنون بهره برداری می شوند، گفت: از این تعداد سد 62 میلیون متر مکعب آب برای آبیاری شش هزار و 900 هکتار از اراضی کشاورزی استان استفاده می شود.
وی به احداث هشت سد جدید در حال ساخت در استان نیز اشاره کرد و افزود: با بهره برداری از این تعداد سد، 104 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را می توان آبیاری کرد و یک میلیون تن به محصولات کشاورزی استان اضافه نمود.
وی ظرفیت بخش های دام، طیور، آبزیان، باغات و زراعت را نیز بالا ارزیابی کرد و گفت: نقشه راه در تمام زیربخش ها تعریف شده و براین اساس در راستای افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات گام بر می داریم.ک/3
7346/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]