تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن كم خوراك است و منافق پرخور.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852946210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«خط قرمزی» که در دولت‌های احمدی‌نژاد و روحانی زیرپا گذاشته شد/ مشایی و زیباکلام واقعا اسرائیل را به رسمیت شناختند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
«خط قرمزی» که در دولت‌های احمدی‌نژاد و روحانی زیرپا گذاشته شد/ مشایی و زیباکلام واقعا اسرائیل را به رسمیت شناختند؟

«خط قرمزی» که در دولت‌های احمدی‌نژاد و روحانی زیرپا گذاشته شد/ مشایی و زیباکلام واقعا اسرائیل را به رسمیت شناختند؟
در دولت‌های احمدی نژاد و روحانی یکی از خطوط قرمزهای اصلی ایران در سیاست خارجی زیرپا گذاشته شد.
به گزارش نامه نیوز، یکی از اصلی ترین مسائلی که از همان روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی تکلیفش مشخص شد، رابطه با اسرائیل بود و مردم ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کردند که اسرائیل خط قرمز آنان در سیاست خارجی است. رهبران، روسای جمهور و دولتمردان ایران اعلام کردند که ایران با می‌تواند در عرصه دیپلماسی با تمام کشورهای رابطه برقرار کند، به جز اسرائیل، چون آن را به رسمیت نمی شناسد و اعتقاد دارد که رژیم صهیونیستی با ظلم اراضی فلسطین را به اشغال خود درآورده است.

در این میان برخی افراد برخلاف این اصل اساسی سخن گفتند و با دید متفاوتی به رابطه ایران و اسرائیل و همچنین مشروعیت این رژیم نگاه کردند. یکی از این نمونه‌ها سخنان اسفندیار رحیم مشایی در مورد دوستی مردم ایران با مردم اسرائیل بود. سخنانی که واکنش‌های منفی بسیاری را به همراه داشت.

مشایی برای بار اول در تاریخ جمهوری اسلامی ایران از رابطه با مردم اسرائیل سخن گفت و اشاره کرد:« ایران امروز با مردم آمریکا و اسرائیل دوست است. هیچ ملتی در دنیا دشمن ما نیست؛ این افتخار است. ما مردم آمریکا را از برترین ملت‌های دنیا می‌دانیم.»

او بعد از شنیدن اعتراض‌ها بازهم تاکید کرد«این جمله را به افتخار اعلام می‌کنم که مردم ایران به هیچ وجه دشمن‌پذیر نیستند و در میان مردم دنیا، دشمنی ندارند. مردم ما با همه مردم دنیا دوست هستند، حتی با مردم اسراییل.» بعد از این سخنان و با توجه به حملات مخالفین مشایی، محمود احمدی نژاد از اظهارات جنجال برانگیز معاون خود درباره دوستی با مردم اسرائیل دفاع کرده و گفته بود که آقای مشایی در این ماجرا مظلوم واقع شده است.

او خاطر نشان کرد: حرف آقای مشایی حرف دولت است و حرف روشنی است. ملت ما با ملت‌ها و با مردم مشکلی ندارد احمدی نژاد تاکید کرد ایران دولت و ملت اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد، ولی گفت منظور آقای مشایی کسانی بوده که "با دروغ و با فریب این‌جا آورده شده‌اند" و افزود: "این به معنای تأیید غصب حقوق ملت فلسطین نیست.

این سخنان مشایی باعث شد تا صداهای اعتراض به سخنان او بلند شود و حتی کار به جایی رسید که مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه به این مسئله اشاره و اعلام کنند که مردم ایران هیچ دوستی با مردم اسرائیل ندارند. ایشان با اشاره به این سخنان فرمودند:« : "مگر مردم اسرائیل چه کسانی هستند؟ همان کسانی که غصب خانه، غصب سرزمین، غصب مزرعه، غصب تجارت به وسیله همین ها دارد انجام می گیرد. سیاهی لشکر صهیونیست همین ها هستند، نمی شود ملت مسلمان نسبت به افرادی که اینجوری عامل دست دشمنان اساسی دنیای اسلام هستند، بی تفاوت باشد.»

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در قامت مخالفت با این سخنان به صحنه آمد و گفت:« با مردم اسرائیل دوست نیستیم و ایران برای خود منطق مشخصی دارد که همان چیزی است که مقام معظم رهبری بیان فرمودند. با افراط و تفریط در مورد مردم آمریکا که آنها را بهترین خوانده‌اند، مخالفیم، چرا که آنها مانند مردم دیگر دنیا هستند اما نباید از آنها تجلیل و یا (آنها را) تخریب کنیم. چنین حرفی که آنها برترین مردم دنیا هستند وجود ندارد و آنها با شنیدن چنین حرف‌هایی برداشت‌های دیگری می‌کنند و حتی فشارها را افزایش می دهند.»

علی مطهری نیز دیگر چهره شناخته شده در مجلس شورای اسلامی بود که به سخنان مشایی واکنش نشان داد و گفت:« مایه تأسف است که معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، به تازگی مطالبی را بر زبان رانده‌اند که عواطف همه علاقه‌مندان به انقلاب اسلامی را جریحه‌دار ساخت. "» بسیاری از روحانیون و نمایندگان مجلس به این سخنان واکنش نشان دادند و حتی از رئیس جمهور خواستند که مشایی را از سمت خود عزل کند، اما احمدی نژاد هیچ پاسخی به این درخواست‌ها نشان نداد.

بعد از سپری شدن این موضوع و با روی کارآمدن دولت جدید ایران بازهم مسئله اسرائیل مطرح شد و اینبار صادق زیباکلام از چهره‌های شناخته شده جریان اصلاحات و از نیروهای نزدیک به دولت یازدهم از به رسمیت شناختن اسرائیل سخن به میان آورد. او در مناظره‌ای در دانشگاه گفت:« ما قائل هستیم که باید اسرائیل را نابود کنیم به همین خاطر جنبه ایدئولوژیک گرفته‌ایم و برای آن همه‌کار می‌کنیم، سوال بنده این است که این رسالت را چه کسی برعهده ما گذاشته است؟ چرا سیاست خارجی ما براساس همین تفکر اقدام می‌کند؟. ما به جای اینکه نگران غرب باشیم سعی کنیم وضعیت مملکت خودمان را حل کنیم. بنده کشور اسرائیل را به رسمیت می‌شناسم چراکه سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته است.» این سخنان استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران بازتاب بسیاری در رسانه‌ها داشت و موجب شد به سرعت سیاسیون به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سخنان زیباکلام واکنش نشان دهند.
یکی از ابتدایی ترین واکنش‌ها از سوی نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری یازدهم یعنی سید محمد غرضی اتفاق افتاد. وی ضمن دعوت از زیباکلام برای انجام مناظره گفت:« اجازه دهید کسانی که در انقلاب حضور داشته اند اجازه پاسخگویی داشته باشند، کرسی های آزاد اندیشی نیز برای همین موضوع به وجود آمده است و بنده آمادگی دارم راجع به مسایلی که اظهار داشتید افکار عمومی را مطلع کنم.»

سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با واکنش به سخنان زیباکلام گفت:«اینگونه نظرها نتیجه ای جز شکستن قبح موضوع رژیم صهیونیستی است و ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی با اجماع کامل در مقابل به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی ایستاده و ما این رژیم را یک رژیم اشغالگر و متجاوز می دانیم و معتقدیم این رژیم هیچ جایگاهی در خاور میانه ندارد.»

وی تاکید کرد: «باید دستگاه های امنیتی و قضایی این موضوعات را پیگیری کنند. افراد می توانند دیدگاه های خود را بگویند ولی بعضی از تصمیمات در حوزه سیاست خارجی و یا سیاست داخلی ارتباط مستقیم با منافع ملی کشور و اصول سیاست خارجی ما دارد و مورد اجماع نظام و ملت است. در این موارد هر کسی نمی تواند نظر بدهد و موضوعی را مطرح کند و به ارزش ها و اصول نظام جمهوری اسلامی حمله کند.»

احمد بخشایش اردستانی دیگر نماینده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است که به این سخنان زیباکلام واکنش نشان داده و می گوید «اینکه یک کشوری یا سازمان ملل متحد کشور دیگری را به رسمیت بشناسد مبنای شناسایی برای کشورهای دیگر نیست. فرض کنید که آمریکا به خاطر قدرتی که دارد و همچنین سازمان ملل کردستان عراق را به رسمیت.

حمیدرضا ترقی یکی از فعالان سیاسی جریان اصول گرایی نیز گفت:« آقای زیباکلام در طی این چند ماه اخیر کنترل فکری خود را از دست داده است. گاهی از رضا شاه تعریف می‌کند، گاهی از اسرئیل تعریف می‌کند و گاهی آمریکا را مورد حمایت قرار می‌دهد و جنایات این کشورها را نادیده می‌گیرد. این قِسم موضع‌گیری‌ها نشان دهنده این است که او دچار یک بهم ریختگی فکری شده است، کسی هم برای حرف‌های او ارزشی قائل نیست.

برخی از دانشجویان و کاربران فضای مجازی نیز به این سخنان واکنش نشان دادند و از زیباکلام خواستند که کمتر سخن بگوید و بیشتر به تدریس خود در دانشگاه بپردازد. برخی روزنامه‌ها نیز با نگاه طنزآمیز به این سخنان واکنش نشان دادند.

بعد از این انتقادها، زیباکلام در دفاع از خود به صحنه آمد و گفت:« سخنان وی در مناظره با آقای گنجی آنطور که باید منعکس نشده و همین موضوع باعث بروز چنین حاشیه هایی شده است. بنده در مناظره با آقای گنجی بدون مقدمه اعلام نکردم که اسرائیل را به رسمیت می شناسم. با توجه به این که با بند بند وجودم به نظام جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارم، معتقدم که آنچه که تحت عنوان از بین بردن اسرائیل تبلیغ می شود به مصالح و منافع ملی ایران ضربه می زند.»

یباکلام در ادامه درباره چگونگی مطرح شدن موضوع به رسمیت شناختن اسرائیل می گوید مناظره بنده و آقای گنجی اساس در مورد اسرائیل نبود و بحث به سمت مسائل هسته ای رفت و بنده گفتم که علت حساسیت و سخت گیری هایی که در خصوص برنامه های هسته ای ایران از سوی غرب وجود دارد به خاطر این است که ما اعلام کرده ایم رسما که اسرائیل را باید نابود کنیم و جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که رسما اعلام کرده است اسرائیل را باید نابود کند.

این استاد دانشگاه تهران گفت که جالب است هیچ کشور عربی نگفته است می خواهیم اسرائیل را نابود کنیم و فلسطینی ها نیز این موضوع را بیان نکرده اند و تلاششان این است که کشور مستقل فلسطینی طبق منشور سازمان ملل ایجاد شود و ما چون اعلام کرده ایم که می خواهیم اسرائیل را نابود کنیم این حساسیت نسبت به برنامه های هسته ای ما وجود دارد.

زیباکلام تاکید کرد که پس از اعلام این سخنان آقای گنجی توضیحاتی دادند و به اینجا رسیدند که اسرائیل باید نابود شود و بنده این سوال را مطرح کردم که در موضوع باید اسرائیل نابود شود باید را چه کسی به ایران اعطا کرده و این وظیفه از سوی سازمان ملل، شورای امنیت، اتحادیه جهان عرب، فلسطینی ها، سازمان کنفرانس اسلامی و یا مجلس شورای اسلامی به ایران محول شده است؟

عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: پس از این سخنان یکی از دانشجویان دانشگاه امام صادق اعلام کرد که شما قائل به نابودی اسرائیل نیستید؟ و بنده گفتم خیر نیستم و در پاسخ به این سوال این دانشجو که گفت شما اسرائیل را به رسمیت می شناسید؟ گفتم بنده اسرائیلی را که در سال 1948 توسط مجمع عمومی سازمان ملل تشکیلش اعلام شد به رسمیت می شناسم و اعراب، سازمان آزادی بخش فلیطین هم این را به رسمیت می شناسد و حتی گروه های رادیکال فلسظین هم این موضوع به رسمیت می شناسد و دغدغه آنها تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

زیباکلام پس از تشریح چگونگی مطرح شدن سخنانش در مناظره با گنجی به انتقادهای نمایندگان مجلس نیز اشاره کرد و گفت سوالی که نمایندگان باید جواب بدهند این است که آیا اصرار بر نابودی اسرائیل به نفع منافع ملی ایران است یا سخنان زیباکلام در مناظره!

واکنش‌ها به این دو سخن در مورد اسرائیل، به خوبی نشان داد که ایرانی‌ها همچنان بر روی اصول اولیه خود یعنی مبارزه با رژیم صهیونیستی پایبند هستند و اعلام می‌کنند که به هیچ وجه حاضر نیستند این رژیم و مردم آن را به رسمیت بشناسند.







1392/12/7





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن