واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرعامل فولاد مبارکه: با بهره بانکی 27 درصد، رقابت با شرکت های خارجی ممکن نیست اصفهان- ایرنا- مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: با نرخ بهره بانکی 27 تا 30 درصد در کشور، امکان رقابت با شرکت های خارجی را نداریم.
به گزارش ایرنا، «بهرام سبحانی» روز شنبه در جشنواره ˈروز ملی مهندسیˈ در اصفهان افزود: در حالی که ما بهره های 27 تا 30 درصدی را برای تسهیلات بانکی پرداخت می کنیم، شرکتهای خارجی فقط یک درصد بهره می پردازند در نتیجه ما چندان توانی برای رقابت با آنها نداریم و بهره وری کارمان کم می شود.
وی با تاکید براینکه رقابت با رقبای خارجی با استفاده از روشهای سنتی ممکن نیست، اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات شرکتهای مهندسی در ایران، وثیقه مالی است که از آنها طلب می شود در حالی که این شرکت ها مغزافزارند و سرمایه فیزیکی چندانی ندارند.
وی تصریح کرد: اکنون که بانکها توان تخصیص منابع مالی به شرکت های مهندسی را ندارند، صندوق توسعه ملی یکی از راهکارهای اساسی حل مشکلات مالی است.
سبحانی گفت: این راهکار در صورتی تاثیرگذار است که قوانین آن تسهیل کننده باشد.
مدیرعامل فولاد مبارکه، جامعه مهندسی ایران را مانند لوکوموتیو پیش برنده کشور در زمینه سازندگی، صنعت، تولید و استاندارد خواند و گفت: با وجود شرایط حاکم بر کشور در دو سال گذشته، جامعه مهندسی توانست موفقیتهای خوبی به دست آورد.
وی با اشاره به قانون حداکثر استفاده از توان داخلی در اجرای پروژه ها تصریح کرد: این قانون همچنان در کشور وجود دارد اما در عمل قابل استفاده نیست.
وی توضیح داد: برای اجرای پروژه های بزرگ، منابع مالی عظیم نیاز است که بطور معمول بانکهای ایران این منابع را ندارند لذا باید به سمت فاینانس های خارجی که در زمان حاضر بیشتر از سوی چین و برخی کشورهای اروپایی پرداخت می شود، برویم.
سبحانی اضافه کرد:در این قبیل قراردادها نیز طرف خارجی می خواهد 65 تا 75 درصد تجهیزات و خدمات را از کشور آنها تامین کنید یعنی در واقع فقط 35 درصد کار آن برعهده خودمان است که بیشتر شامل کارهای خدماتی است.
وی تاکید کرد: شرکت های خدمات مهندسی نیازمند پشتیبانی مجموعه های مالی قدرتمندند.
یک عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جشنواره با اشاره به فعالیت انجمن بین المللی مهندسین برق و الکترونیک دنیا گفت: این انجمن بزرگترین انجمن حرفه ای جهان با 420 هزار عضو است.
ˈجمال الدین گلستانیˈ افزود: 38 جامعه تخصصی در این انجمن در رشته های مختلف مهندسی برق و الکترونیک و رایانه فعالیت می کنند.
وی با اشاره به ارتباط خوب جامعه علمی و صنعت در آمریکا گفت: اما این ارتباط در ایران قطع است و مهندسین کمتر ضرورت روزآمد بودن را احساس می کنند.
نماینده بخش ایران انجمن بین المللی مهندسین برق افزود: حرکت علمی در هر جامعه ای مستلزم جامعه علمی است و لازم است متخصصین علمی در یک زمینه داوطلبانه گردهم آیند و دغدغه آنها پیشرفت علمی کشور باشد.
پ/7148/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]