واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تولید پلیمرهای سازگار با بدن با استفاده از منومرهای سیتریک اسید تهران - ایرنا - محققان دانشگاه پیام نور تبریز با همکاری پژوهشگران دانشگاه لرستان موفق به تولید پلیمرهای پرشاخه زیست تخریب پذیر و سازگار با محیط بدن شدند.
به گزارش ایرنا از ستاد ویژه فناوری نانو ، این پلیمرها که به روش پلیمریزاسیون تراکمی از منومرهای سیتریک اسید و گلیسرول تهیه شده اند ، به عنوان نانو حامل های دارو به ویژه در درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرد.
تکپار یا مونومر مولکول های کوچکی هستند که می توانند با پیوندهای شیمیایی به یکدیگر وصل شوند و پلیمرها را تشکیل دهند.
پلیمریزاسیون یک واکنش شیمیایی است که در آن مولکول های کوچک و ساده یا همان تکپارها با یکدیگر پیوند برقرار می کنند و مولکولی بزرگ با وزن مولکولی چندین برابر مولکول اولیه را به وجود می آورند.
در این کار تحقیقاتی سه نوع پلیمر پرشاخه با نسبت های مختلفی از سیتریک اسید و گلیسرول تحت شرایط دمایی و زمانی یکسان سنتز شدند.
فرزانه سعادت مهر کارشناس ارشد رشته شیمی آلی دانشگاه پیام نور تبریز در مورد این تحقیق گفت : در این روش برای سنتز پلیمر های پرشاخه ، مونومر های سازگار با محیط بدن مورد استفاده قرار گرفت و برای این منظور نسبت های مختلف از اسید سیتریک و گلیسرول با یکدیگر ترکیب شدند و مرحله به مرحله گرما داده شد تا از تجزیه اسید سیتریک جلوگیری شود.آب تولید شده به عنوان محصول جانبی به وسیله پمپ خلا از پلیمرهای پرشاخه جدا شد.
به گفته سعادت مهر، می توان این پلیمر های پرشاخه را به راحتی با تغییر دو فاکتور مهم نظیر زمان واکنش و نسبت مونومر با وزن ملکولی بسیار بالا سنتز کرد. این پلیمر ها توانایی عبور از غشای سلول را دارا هستند.
از آنجا که این پلیمرها دارای گروه های عاملی بسیار زیاد و حفره های درونی فراوان هستند ، حمل کننده های مناسبی برای انواع مولکول های دارویی از جمله داروهای ضد سرطان همانند سیس پلاتین به روش فیزیکی (کپسولاسیون) و یا شیمیایی (مزدوج کردن)هستند.
این محقق گفت : پلیمر پرشاخه تولید شده با استفاده از این روش از نظر اقتصادی ارزان و به صرفه است و علاوه بر این دوز داروی ضد سرطان کپسوله شده با پلیمر های پرشاخه نسبت به داروی ضد سرطان آزاد به نصف کاهش می یابد.در نتیجه عوارض ناشی از داروی ضد سرطان بر روی سلول های سالم کاهش می یابد .
به گفته سعادت مهر نتایج این کار تحقیقاتی به تازگی در آمریکا ثبت اختراع شده است.
این کار تحقیقاتی توسط فرزانه سعادت مهر و دکتر محسن عادلی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی لرستان انجام شده است .
نتایج این تحقیق در مجله Journal of Applied Polymer Science (جلد 129، شماره 6، 15 سپتامبر سال 2013، صفحات 3665 الی 3671) منتشر شده است.
علمی(1)**1746**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]