واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۱
![آلمان و ارمنستان abdolvahed mirzazadeh-6-123.jpg](http://media.isna.ir/content/abdolvahed+mirzazadeh-6-123.jpg/2)
«آنیا لخنر» نوازندهی کنترباس که 27 و 28 بهمنماه در کنار «آرتور آوانسف» پیانیست ارمنی روی صحنه بیستونهمین جشنواره موسیقی فجر رفت، در گفتوگوی کوتاهی که با خبرنگار موسیقی ایسنا داشت، مخاطبان ایرانی را تحسین کرد و جشنواره فجر را استثنایی دانست. به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شب گذشته پس از به پایان رسیدن اجرای «سالار عقیلی» در تالار وحدت به آنیا لخنر نوازندهی توانمند آلمانی برخوردیم که در انتخاب ساز به گروهی از هنرورزان ایرانی کمک میکرد. این هنرمند که همنوازیاش با آوانسف ارمنستانی مورد استقبال تماشاگران تالار ایوان شمس قرار گرفت، با رویی گشاده از ما استقبال کرد و به پرسشهایمان پاسخ گفت. لخنر دربارهی این که چه مدت روی قطعات اجرای جشنوارهی فجرش کار کرده، گفت: جواب دادن به این سوال خیلی سخت است. برخی از آنها را من 22 سال است که تمرین میکنم، اما در مورد همکاریام با آقای آوانسف باید بگویم ما تنها دو روز پیش از همنوازی روی صحنه با هم تمرین داشتیم! گرچه ما پیش از این هفت سال قبل در ارمنستان یکدیگر را ملاقات کرده بودیم. اما خیلی خوب کنار هم قرار گرفتیم. و این اتفاقی است که معمولا رخ نمیدهد. دلیل این موفقیت، آوانسف بود که من همیشه دوست داشتم با او همکاری داشته باشم.
![](http://media.isna.ir/content/abdolvahed mirzazadeh-2-155.jpg/3)
آلمان و ارمنستان
او درباره زمان انتخاب قطعهها، ارتباط احساسی با اثر و چالشبرانگیز بودن آن از لحاظ فنی میگوید: ارتباط احساسی خیلی برایم مهم است. قطعاتی که انتخاب میکنم باید داستانی را روایت کنند و روی من تاثیر بگذارند. به همین دلیل است که من همیشه به سمت یک سری از آهنگسازان بازمیگردم . برای مثال «والنتین سیلوستروف» که کارهایش را در جشنواره فجر امسال اجرا کردیم، یکی از همین آهنگسازان است. آنیا لخنر درباره جشنواره فجر 92 به خبرنگار ایسنا گفت: جشنواره امسال واقعا خاص است. ای کاش فستیوالی مشابه این را در اروپا داشتیم. در جشنواره فجر، شما گونههای مختلف موسیقی را می شنوید. لخنر در ادامهی سخنانش به مخطابان ایرانی موسیقی اشاره کرد و اظهار داشت: مخاطبان ایرانی فوقالعاده هستند. گاهی گوش دادن به موسیقی حرفهای، سخت میشود اما ذهن ایرانیها نسبت به هر نوع موسیقی باز است و این برایم قابل پیشبینی نبود. آنها مردمی هستند، عاشق شور و موسیقی.
![](http://media.isna.ir/content/abdolvahed mirzazadeh-8-116.jpg/3)
آلمان و ارمنستان
آنیا لخنر در ادامه افزود: 25 فوریه در ایران خواهد ماند و قصد دارد از شهرهای کاشان و اصفهان دیدن کند. آنیا لخنر آموزش عالی موسیقی خود را زیر نظر اساتید برجستهای چون هاینریش شیف و یانوس استارکر گذراند. گستره متنوع فعالیتهای موسیقایی لخنر در حوزه نوازندگی ویلنسل، زمینههای همکاری به عنوان تکنواز با ارکستر و آنسامبلهای متعددی را در عرصه موسیقی کلاسیک و معاصر فراهم ساخت. او همچنین به صورت مستمر با گروهها و هنرمندان بداههنواز در شاخه جز یا فراتر از آن همکاری دارد. او 18 سال عضویت در کوارتت مشهور روزاموند را در کارنامه دارد، سالهای متمادی است که با «دینو سالوتزی»، نوازنده مشهور باندونئون آرژانتینی، «واسیلیس زابروپولوس»، پیانیست و آهنگساز خوشنام یونانی، «فرانسوا کوتوریه»، آهنگساز و پیانیست مطرح فرانسوی در قالب دونوازی و همچنین «کوارتت تارکوفسکی» (که در دوره اخیر جشنواره موسیقی فجر نیز با استقبالی بینظیر روبهرو شد) همکاری میکند. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]