تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832360202




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رزاقی: عدالت اجتماعی این نیست که نان را به یک قیمت به فقیر و غنی بدهیم/ بنزین یارانه‌ای برای پولدارها باید حذف شود/ قیمت بنزین باید سالانه افزایش یابد نه یکباره


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رزاقی: عدالت اجتماعی این نیست که نان را به یک قیمت به فقیر و غنی بدهیم/ بنزین یارانه‌ای برای پولدارها باید حذف شود/ قیمت بنزین باید سالانه افزایش یابد نه یکباره

رزاقی: عدالت اجتماعی این نیست که نان را به یک قیمت به فقیر و غنی بدهیم/ بنزین یارانه‌ای برای پولدارها باید حذف شود/ قیمت بنزین باید سالانه افزایش یابد نه یکباره
یک کارشناس اقتصادی معتقد است قیمت بنزین باید دو نرخی شود و قیمت بالاتر برای قشر مرفه که استفاده بیشتری از بنزین می‌کنند تعیین شود و یارانه بنزین تنها به طبقات کم درآمد تعلق گیرد.


ابراهیم رزاقی استاد اقتصاد دانشگاه تهران، در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز، در مورد نحوه تعیین قیمت بنزین در سال آینده و احتمال بالا رفتن یکباره قیمت آن، گفت: برای تعیین قیمت بنزین باید قیمت بنزین در منطقه و قاچاق بنزین را در نظر گرفت. یکی از اصول دانش اقتصادی این است که هر کالایی ارزان شود مصرف آن کالا افزایش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه 70 درصد آلودگی شهرهای بزرگ به دلیل مصرف بنزین است، افزود: این مورد در کنار آمار تصادفات و کشته ها و معلولان تصادف‌های رانندگی از عوارض استفاده بی رویه از بنزین است.

این مدرس دانشگاه با تاکید براینکه میزان مصرف بنزین در کشور مطلوب نیست و باید به سمت حمل و نقل عمومی برویم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این زمینه کم کار شده است، ولی ما باید به جایی برسیم که این ماده را که از لحاظ سلامتی، محیط زیست و از نظر اقتصادی مضر است را به قیمت مناسب عرضه کنیم.

وی تصریح کرد: وقتی بنزین را مفت می فروشیم از یک طرف نمی‌توانیم آن را صادر کنیم، و از درآمد ارزی محروم می‌شویم و از طرف دیگر وقتی مصرف آن افزایش پیدا می‌کند، باید سالانه چند میلیارد بنزین وارد کنیم و با قیمت پایین به مردم بدهیم که این شرایط سبب می شود قاچاق روز به روز بیشتر شود و چند میلیارد به اقتصاد کشور لطمه بزند.

رزاقی در ارزیابی نحوه تعیین قیمت بنزین عنوان کرد: در بحث تعیین قیمت بنزین باید قیمت به نحوی تعیین شود که این قیمت اولا جلوی قاچاق را بگیرد، ثانیا مصرف آن افزایش پیدا نکند، ثالثا برای تامین بنزین دیگر مجبور به واردات نباشیم. با در نظر گرفتن این مجموعه قیمت بنزین مشخص می‌شود. ولی اینکه قیمت دقیقا به چه میزان باشد نیاز به کار کارشناسی دارد. سقف قیمت بنزین می‌تواند قیمت بنزین در منظقه خلیج فارس باشد که حدود 3000 تومان است و کف آن باید به صورت دیگری تعیین شود.

ابراهیم رزاقی با انتقاد از نگاه مسئولان دولتی به شاخص‌های اقتصادی کشور، گفت: برخلاف آنچه مسئولان مرتب بیان می‌کنند این مسئله راه حل بسیار ساده‌ای دارد. مسئولان فکر می‌کنند که تمام مردم ایران مردم درمانده و فقیر هستند و یا همه درآمد یکسانی دارند. مصرف کنندگان در ایران دو گروه متفاوت هستند، گروه اول هرچقدر قیمت بالا برود، کالا را می‌خرد چون پول دارد و برایش مهم نیست و اگر مواظب نباشیم با قیمت بالاتر برای خودش درآمد کسب می‌کند، کالا و خدمات را گران می کند و قیمت بالای شما را از جیب ملت بیرون می آورد و مردم را فقیر می کند. یک طبقه دیگر مانند حقوق بگیران، بیکاران، بازنشسته ها و کشاوزران نیز هستند که قربانی هستند و هر یک درصدی که تورم بالا برود توانایی آنان کاهش پیدا می کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عدالت اجتماعی به معنای آن نیست که نان را به فقیر و غنی به یک قیمت بدهیم، ادامه داد: بنزین هم مانند آب و برق کنتور دارد، به این معنی که شما مصرف کننده را می‌شناسید و می‌توانید میان مصرف کننده پولدار و فقیر تفاوت قائل شوید، به مصرف کننده پولدار یارانه ندهید و قیمت را برای او بالا ببرید تا به قیمت تمام شده و یا قیمت منطقه ای برسد.

وی با بیان اینکه بنزین باید دو قیمتی باشد، گفت: بنزین باید دو قیمتی باشد و کف قیمت را برای اقشار کم درآمد و سقف قیمت را برای پردرآمدها در نظر بگیریم. هر خانواده نیاز دارد از برق استفاده کند ولی می‌تواند بنزین مصرف نکند و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کند، بنزین جزو کالاهایی است که تجملی‌ترین مصرف را دارد، ما نباید به خانواده هایی که چهار یا پنج اتومبیل دارند همان یارانه ای را بدهیم که به اقشار کم درآمد می دهیم.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه باید یک سهمیه اندک بنزین با قیمت پایین برای اقشار کم درآمد بگذاریم، گفت: در واقع باید سالانه قیمت بنزین را به قیمت منطقه برسانیم نه اینکه یکباره قیمت را بالا ببریم. در عین حال می توانیم برای اقشار پردرآمد که مصرف بالایی دارند قیمت را بالا ببریم. می توان در تعیین این قیمت نکات دیگری مثل مسکن، اتومبیل و درآمد افراد را هم در نظر بگیریم و برای این کار باید اطلاعات گسترده و خوبی جمع آوری کنیم.

وی با انتقاد از عملکرد دولت در جمع آوری اطلاعات اقتصادی مردم، اظهار کرد: دولت در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است. گویی دولت خودش نماد پولدارهاست که نخواسته اطلاعاتی جمع آوری کند که ببیند که چه کسی پول دارد و چه کسی ندارد. همین موضوع باعث شده که پولدارها مالیات ندهند و به جای آنان کارمندها و کارگرها به دلیل ضعف اطلاعات مالیاتی، مالیات بدهند. دولت باید اطلاعاتی به دست بیاورد که بتواند تشخیص دهد، خانواده ها چه درآمد و امکاناتی دارند و از این امکانات چه استفاده‌ای می کنند، در این صورت دلیلی ندارد دولت به کسانی که درآمد بالایی دارند بنزین یارانه ای بدهد. در این صورت است که عدالت اجتماعی را محقق شده و امکانات بیت المال را در اختیار یک عده کم قرار نگرفته است.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر این امر محقق شود می توانیم مترو، حمل و نقل عمومی شهری و بین شهری را توسعه بدهیم، روند گسترش آن را تسریع کرده و کارخانه‌های اتومبیل سازی را به کارخانه‌های قطارسازی، واگن‌سازی و اتومبیل‌سازی تبدیل کنیم. وقتی خانواده‌ها برای حمل و نقل شهری از اتوبوس و مترو استفاده کنند آنوقت می توانند بنزین 3000 تومانی بخرند.







1392/11/14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن