واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ویلکرسون : تفاهم ایران و آمریکا چهره منطقه را دگرگون خواهد کرد نیویورک- ایرنا- رییس اسبق اداره کارکنان وزارت خارجه آمریکا گفت : در صورتی که ایران و آمریکا بتوانند با پشت سر گذاشتن موانع به تفاهم برسند، چهره خاورمیانه دگرگون خواهد شد.
ˈلری ویلکرسونˈرئیس اداره کارکنان کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، ایران را قدرت طبیعی در منطقه خلیج فارس و جنوب غرب آسیا دانست و گفت بحران های منطقه بدون کمک جمهوری اسلامی قابل حل نخواهد بود.
این دیپلمات پیشین آمریکایی اضافه کرد: توافق میان ایران و آمریکا بسیار دشوار خواهد بود و مخالفان آن از تهران تا واشنگتن و ریاض و تل آویو؛ به دنبال فرصت برای خراب کردن مذاکرات هستند.
ویلکرسون افزود: اگر ایران با ظرفیت طبیعی خود وارد عرصه سیاسی و اقتصادی جهان شود، چهره منطقه عوض خواهد شد. ما می دانیم که مسایل منطقه ای در عراق، سوریه، لبنان و افغانستان بدون کمک ایران حل نخواهد شد و برای همین توافق با جمهوری اسلامی می تواند تغییر بسیار بزرگی در منطقه ایجاد کند.
دیپلمات پیشین آمریکایی درباره آینده روابط واشنگتن - ریاض گفت : روابط آمریکا و عربستان مدتی است رو به سردی گذاشته که دلیل آن پشتیبانی همه جانبه سعودی ها از شورشیان افراطی درعراق و همچنین سوریه و لبنان است. این اقدام عربستان در تضاد کامل با منافع آمریکا قرار دارد.
وی افزود: سعودی ها که بیشترین نفوذ را در شورای همکاری خلیج فارس دارند، به آمریکا اصرار می کنند به جای مذاکره به ایران حمله نظامی کند و در حال حاضر به مواضع اسراییلی ها بسیار نزدیک هستند.
ویلکرسون در ادامه گفت : همین مسایل موجب سردی روابط آمریکا و عربستان شده و من پیش بینی می کنم روابط این دو کشور سردتر هم بشود و شاید در صورت آب شدن یخ روابط تهران و واشنگتن، به تضاد هم برسد. این واقعیتی است که هم عربستان و هم ایران و آمریکا آن را فهمیده اند.
وی درباره دیدار آتی رییس جمهور آمریکا از ریاض گفت: اوباما در سفر ماه آینده خود به عربستان تلاش خواهد کرد روابط را ترمیم کند و به آن ها توضیح دهد که سیاست آمریکا در منطقه چیست اما من تردید دارم روابط دو کشور به وضع سابق بر گردد.
رئیس اداره کارکنان کالین پاول، وزیر خارجه اسبق آمریکا با اشاره به مواضع اخیر هیلاری کلینتون و نامه نمایندگان دمکرات در مجلس نمایندگان به اوباما، اقدام آن ها را برای پیشبرد گفتگوها با ایران مهم توصیف کرد و گفت: تلاش هایی در سنا در جریان بود که می خواست روند گفتگوها را بر هم زند و رییس جمهوری آمریکا را زیر فشار قرار دهد تا با پذیرش تحریم های جدید علیه ایران، عملا مذاکرات را متوقف نماید که این تلاش ها ناکام ماند.
وی افزود: نامه نمایندگان دمکرات به اوباما برای حمایت از گفت وگوها تاثیر خاصی بر نمایندگانی داشت که مردد بودند. اکنون آن ها نیز بیشتر به سمت دیپلماسی با ایران متمایل شده اند. برای همین باید گفت این نامه نگاری ها در زمان بسیار خوبی صورت گرفت و بر روند داخلی سنا تاثیر گذاشت.
رئیس اداره کارکنان وزیر خارجه اسبق آمریکا نامه هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا در حمایت از گفتگو با ایران را دارای اهمیت توصیف کرد و گفت: وی کسی است که نامش برای ریاست جمهوری بعدی آمریکا مطرح است و با توجه به وزن سیاسی وی که پشت سر مذاکره با ایران قرار گرفته است، بسیاری در داخل آمریکا دیگر مخالفت با مذاکرات را به مصلحت نمی دانند.
وی افزود : همچنین باید توجه داشت که نظرسنجی های مختلف در آمریکا نشان داده که اکثریت مردم آمریکا از گفت وگو با ایران حمایت می کنند و اعلام پشتیبانی خانم کلینتون نیز نشانه توجه وی به افکار عمومی و در واقع یک اقدام سیاسی جسورانه بود تا از نظر اکثریت عقب نیافتد مبادا تاثیر منفی بر وضعیت انتخاباتی اش بگذارد.
ویلکرسون درباره دیدگاه نظامیان و فرماندهان ارتش آمریکا درباره موضوع هسته ای ایران گفت: نظامیان درآمریکا معتقدند حمله نظامی هوایی به مراکز هسته ای ایران بی نتیجه خواهد بود.
اروپام 2251 **1908**1485** 1064
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]