واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نبود راکتور تحقیقاتی در دانشگاه شیراز احساس می شود شیراز - ایرنا-رییس بخش مهندسی هسته ای دانشگاه شیراز گفت :نظر به اینکه شیراز قطب علمی ، پزشکی و کشاورزی کشور محسوب می شود ،نبود راکتور تحقیقاتی بیش از پیش در این منطقه و محیط دانشگاهی احساس می شود.
دکتر محمدرضا نعمت اللهی دوشنبه در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای شرکت سوخت راکتورهای هسته ای (سوره) وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران در دانشگاه شیراز به ایرنا افزود: نظر به مزیت های یاد شده راه اندازی حداقل یک راکتور تحقیقاتی 10مگاواتی در این دانشگاه ضرورت دارد.
وی پیرامون پیگیری های صورت گرفته برای راه اندازی راکتور تحقیقاتی 10 مگاواتی در دانشگاه شیراز افزود:این دانشگاه در سال1352 قرارداد خرید یک راکتور تحقیقاتی از شرکت جنرال الکتریک آمریکا داشته که به دلیل سیاست های وقت مبنی بر تمرکز فعالیت های هسته ای در سازمان انرژی اتمی و پذیرش NPT ؛ تاکنون به تعویق اقتاده است.
وی اظهار امیدواری کرد با پیگیری های مسوولان کشوری ، استانداری فارس، سازمان انرژی اتمی وهیات رییسه دانشگاه شیراز، آرزوی 40 ساله ی دانشگاه شیراز برای داشتن یک راکتور تحقیقاتی تحقق یابد.
رییس مرکز تحقیقات ایمنی هسته ای گفت : به محققان فنی مهندسی، علوم پزشکی، کشاورزی و صنعتی این نوید را می دهیم که با راه اندازی راکتور تحقیقاتی دانشگاه شیراز نه تنها به استان فارس بلکه به استان های همجوار نیز خدمات گسترده ای ارائه خواهد شد.
دکتر نعمت اللهی به گوشه ای از توانمندی های هسته ای کشورمان هم اشاره و خاطر نشان کرد : این باعث افتخار است که دانش آموختگان دانشگاه های ایران بویژه دانشگاه شیراز ، در بومی سازی صنعت هسته ای نقش اساسی داشته اند.
رییس بخش مهندسی هسته ای دانشگاه شیراز با بیان اینکه هم اکنون این دانشگاه با دانشگاه های توهوکوی ژاپن، تورینوی ایتالیا و دو دانشگاه از ایالات متحده ی امریکا در زمینه ی علوم و فنون هسته ای دارای ارتباطات علمی است؛ اظهار داشت : با توجه به تحولات اخیر درباره شفاف سازی فعالیت های هسته ای کشورمان، در آینده ی نزدیک ارتباطات علمی بین دانشگاه شیراز و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی هسته ای خارج از کشور گسترش می یابد.
در نمایشگاه سه روزه دستاوردهای راکتورهسته ای مجتمع سوخت راکتور تحقیقاتی تهران، قطعات سوخت راکتور اراک، برخی از فرآورده های خط تولید زیرکونیوم (Zr) و خط تولید فرآوری اورانیوم (U) و مطالب علمی مرتبط در قالب پوستر و فیلم های آموزشی در معرض دید دانشگاهیان قرار گرفته است.
نخستین بخش مهندسی هسته ای کشور ، ابتدای دهه ی 50 در دانشگاه شیراز راه اندازی شد و هم اکنون دانشجویان این بخش در سه گرایش راکتور، پرتوپزشکی و کاربرد پرتوها در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول تحصیل و پژوهش می باشند.ک/3
7374/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]