واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آزمایش قند خون در دوران بارداری را جدی بگیرید تهران-ایرنا- محققان به زنان باردار توصیه می کنند که آزمایش های غربالگری و دیابت را در دوران بارداری جدی بگیرند.
به گزارش ایرنا از رویترز، محققان دانشکده علوم پزشکی آمریکا می گویند: زنان باردار باید پس از هفته 24 بارداری تحت آزمایش های مربوط به دیابت دوران بارداری قرار گیرند تا از این خطر مطلع و در صورت ابتلا درمان شوند.
محققان به همه زنانی که پیشتر به دیابت مبتلا نبوده و باردار شده اند توصیه کردند که در این دوران تحت آزمایش های بالینی بررسی قند خون قرار گیرند.
بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است
در حالت طبیعی، غذا در معده تبدیل به گلوکز یا قند خون می شود. قند از معده وارد جریان خون می شود. لوزالمعده (پانکراس) هورمون انسولین را ترشح می کند و این هورمون باعث می شود قند از جریان خون وارد سلول های بدن شود. در نتیجه مقدار قند خون در حد نرمال و متعادل باقی می ماند.
ولی در بیماری دیابت، انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظایف خود را به درستی انجام دهد، در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون نمی تواند به طور موثری وارد سلول های بدن شود و مقدار آن بالا می رود.
انسولین هورمونی است که توسط سلول های ˈبتاˈ واقع در پانکراس ترشح می شود و وظیفه ی اصلی آن کاهش قند خون است.
پانکراس نیز یکی از غدد دستگاه گوارش است که در پشت معده قرار دارد. بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارضی در سیستم قلب و عروق، کلیه ها، چشم و سلسله ی اعصاب می شود.
به طور کلی دیابت به چهار گروه دیابت نوع اول ، دیابت نوع دوم ، دیابت حاملگی و دیابت به علل متفرقه تقسیم بندی می شود.
در دیابت نوع اول که 15- 10درصد کل موارد دیابت را تشکیل می دهد، تولید انسولین از پانکراس به علت از بین رفتن سلول های سازنده ی انسولین، متوقف می شود. به همین دلیل افراد مبتلا به این نوع دیابت باید از بدو تشخیص، انسولین مورد نیاز بدن را به صورت تزریقات روزانه تامین کنند. به همین دلیل به آن ˈدیابت وابسته به انسولینˈ نیز می گویند.
دیابت نوع اول اغلب در سنین زیر 30 سال به وجود می آید، بنابراین به آن ˈدیابت جوانیˈ نیز می گویند.
دیابت نوع دوم بیشتر در افراد بالغ بالای 30 سال و چاق دیده می شود که 90- 85 درصد کل موارد دیابت را شامل می شود و انسولین تولید شده از پانکراس در این افراد به خوبی عمل نمی کند. در واقع یا پانکراس به اندازه ی کافی انسولین ترشح نمی کند و یا این که انسولین ترشح شده، به علت وجود مقاومت سلول ها به انسولین مخصوصاً در افراد چاق، فاقد کارآیی لازم است.
به این نوع دیابت، ˈدیابت غیر وابسته به انسولینˈ یا ˈدیابت بزرگسالانˈ نیز می گویند.
دیابت حاملگی به دیابتی گفته می شود که برای اولین بار در طول حاملگی تشخیص داده شود. این نوع دیابت معمولاً گذراست و بعد از اتمام حاملگی بهبود می یابد. خانم های مبتلا به دیابت حاملگی بعداً در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند.
نوع چهارم دیابت با علل متفرقه است .از علل متفرقه ی دیابت می توان به جراحی، داروها (مثل کورتیکواستروئیدها)، سوء تغذیه و عفونت اشاره کرد.
علمی(6)**2038**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]