واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
ديدار هيئت فرانسوی از ايران تحسين برانگيز بود
ديدار هيئت تجاری فرانسه از تهران ديداري تحسين بر انگيز و غافلگير کننده برای مقامات فرانسوی ، مقامات ايران و حتی افرادی بود که به اين سفر آمده بودند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران؛ پايگاه اينترنتي eaworldview نوشت : بيش از صد و ده نفر از مديران اجرايي از اتحاديه کارفرمايان و شرکت هاي فرانسوی موسوم به مِدِف( MEDEF ) در ديداری چند روزه از ايران در مورد فرصت های تجاری در اين کشور صحبت کردند.
اين ديداری تحسين برانگيز و غافلگير کننده برای مقامات فرانسوی ، مقامات ايران و حتي افرادی بود که به اين سفر آمده بودند.
شرکتهای فرانسوی با وجود تحريمها ايران را فراموش نکردهاند. آنها اطمينان دارند که کشور دارای ظرفيت اقتصادی عظيمي است و در صورت برداشتنِ تحريمها بر اساس توافق نهايي هستهاي، دولت روحاني ميتواند چالشهاي بزرگ را از سر راه خود بردارد. آنها برای مسائل کوتاه مدت به تهران نيامدند بلکه به دنبال همکاری بلند مدت بودند. آنها برای مخاطب ايرانی خود اين پيام اصلی را داشتند:"ميخواهيم بر اساس رويکرد برد-برد در توسعه اقتصادی شما نقش داشته باشيم."
در حالي که واشنگتن بر شرکتهاي خودروسازی فرانسوي فشار وارد ميکرد، شرکت آمريکايي جنرال موتورز بازگشت خود را به ايران اعلام کرد. تعدادی از خودروهای جنرال موتورز به ايران صادر شد و با سازندگان خودرو در ايران نيز براي همکاري صنعتي ارتباط برقرار شد.دولت اوباما نسبت به آن واکنشي نشان نداد. نشانه هايي از فعاليت آمريکا در بخش هاي ديگر نيز مشخص شد.
اين ماجرا باعث شد جامعه تجاری فرانسه در پائيز تصميم بگيرند حتي بدون هيچ گونه حمايتي، رهبران تجاری بايد به تهران بروند، با ايرانيها گفتگو کنندو نشان بدهند آماده همکاری هستند.
تعجبي ندارد که آمريکا ناراحت شد و به شرکتها هشدارهای زيادی داد از جمله اينکه واشنگتن آنها را به از دست دادن بازار آمريکا و دلار، ليست سياه و تحريم تهديد کرد.
بويژه بانکها به شدت ترسانده شدند. تهديد شده بود حتي اگر شرکت ها اجازه وزارت خزانه داري فرانسه را داشته باشند و به سبب ترس از اقدامات واشنگتن خدمات مالي ارائه ندهند با اين تحريم ها روبرو مي شوند.
در عين حال در هفته هاي اخیر ، امضای توافقنامه موقت ميان ايران و قدرتهای 5+1 که از 20 ژانويه عملياتی شد فرصتی بسيار مناسب بوجود آورد و باعث شد مديران عامل شرکت های بيشتری در زمينه فعاليت در ايران تمايل پيدا کنند. وقتي اين سفر به شرکت کنندگان بالقوه اعلام شد ، تعداد اندک علاقمندان به تعدادي زيادی از اين افراد تبديل شد.
به غير از بيش از 110 مديری که با حضور آنها موافقت شد ، تقاضای دهها متقاضي ديگر پذيرفته نشد.
مقامات ايراني نيز رويکرد محتاطانه خود را حفظ کرده بودند. وزيران ، روسای سازمان ها و شرکت هاي خصوصي و دولتي گفتگوهايي فشرده را آغاز کردند.
شرکتهای فرانسوی عملکردي بي نقص داشتند. اين شرکت ها به تعهداتي که به دولت خود داده بودند پايبند بودند ، قولی در مورد عادی شدن روابط ندادند و اميد واهي نيز بوجود نياوردند. با وجود اين ، آنها قصدي آشکار از همراهي کردن ايران زماني که تحريم ها لغو شوند نشان دادند.
از سوی ديگر ، آمريکايی ها مرتکب اشتباهي جدی شدند. سه روز قبل از سفر به تهران، گروهي از مقامات اجرائي ارشد به سفارت آمريکا احضار شدند. پيتر هارل مسئول بحث تحريمها، ناخرسندی واشنگتن را از اين سفر اعلام کرد و در مورد هرگونه تجارتي در حالي که تحريم ها به قوت خود باقي هستند هشدار داد.
دولت اوباما نيز به فشار خود ادامه داد. جان کري وزير امور خارجه آمريکا در گفتگويي تلفني با لوران فابيوس ناخرسندي خود را از اين ديدار « نامناسب » ابراز کرد. وندي شرمن معاون وزير امور خارجه آمريکا نيز در زمان سخنراني در کنگره سخناني شديد اللحن بيان کرد.
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]