واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یک عکس از شما، باقی کار با ما!؛ تصاویر
اگر می خواهید ویزای دانشجویی بگیرید کافی است زبان انگلیسی بدانید و حسابی پر از پول داشته باشید اما این دو شرط فرمالیته است، شرکت هایی هستند که تنها با 500 پوند کار شما را بدون این دو نیز راه می اندازند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز به نقل از شبکه بی بی سی فارسی؛ مرز بریتانیا یکی از دشوارترین حلقه های ورود به کشوری است که بنایش را بر سخت تر کردن ورود مهاجران گذاشته است. ویزای دانشجویی یکی از حفره های اصلی برای ورود مهاجران بوده، آنهایی که به دنبال کسب مهارت وارد این کشور شده اند و گروهی از آنها جذب بازار سیاه. گرفتن ویزای دانشجویی آسان نیست، تسلط به زبان انگلیسی قابل قبول و یک حساب بانکی پر و پیمان، کار را سخت کرده است. تحقیقات بی بی سی نشان می دهد شرکت هایی در این کشور سیستمی را طراحی کرده اند که کار را برای گروهی از متقاضیان آسان کرده است.
در این شرکت قبولی در تست انگلیسی تضمینی است به قیمت 500 پوند معادل بیش از 800 دلار.
فردی که از سوی بی بی سی دوربین را حمل می کرد پول را پرداخت می کند. شرکت او را به محله ای در شرق لندن می فرستد. در اینجا او و 13 نفر دیگر لازم نبود که تستی بدهند. افراد دیگری می آمدند و به جای آنها امتحان دادند، افرادی با انگلیسی عالی.
داوطلبان در طول مدت امتحان از خودشان عکس می گرفتند که نشان دهند در محل امتحان حاضر بوده اند.
در یک مورد دیگر تقلب، متقاضی سر جلسه امتحان حاضر شدند اما یک نفر همه جواب های تست انگلیسی را می خوانده است، تصاویری که وزیر کشور بریتانیا را ناچار به واکنش کرد. ترزا می، وزیر کشور بریتانیا می گوید: بسیاری از ویزاهای دانشجویی تقلبی در طول سه سال و نیم گذشته بررسی شده اما روشن است که گروهی به دنبال راه های جدید برای دور زدن قوانین هستند.
شرکت های بزرگ آموزشی طرف قرار داد با وزارت کشور گفته اند از هر گونه اقدام غیرقانونی بی اطلاعند و قرار دادهایشان را با پیمانکارهایی که مرتکب اشتباه شده اند متوقف کرده اند. با این حال گزارش نشان می دهد تقلب سیستماتیک بسیار ریشه دارتر بوده، مثلا شرکت هایی مدارک بانکی تقلبی هم برای متقاضیان ویزای دانشجویی فراهم می کنند. شواهد نشان می دهد هنوز ویزای دانشجویی یکی از راحت ترین راه ها برای ورود به این کشور است و احتمالا سخت گیری های دولت بریتانیا در این زمینه بیشتر خواهد شد. سایت بی بی سی: تقلب در روند اخذ ویزای دانشجویی در بریتانیا یکی از بزرگترین موسسههای برگزار کننده امتحان زبان انگلیسی (ایتیاس) در بریتانیا با تقلب در امتحان زبان به اخذ ویزای دانشجویی کمک میکرده است. وزارت کشور بریتانیا پس از بررسی شواهد، این موسسه را از فعالیت بازداشته است. فیلمی که برنامه پانوراما تهیه کرده اتاقی را مملو از دانشجویان نشان میدهد که برای امتحان حضور یافتهاند ولی همه جوابهای امتحان از طریق ممتحن با صدای بلند خوانده میشود، به طوری که امتحانی که قرار است دو ساعت به طول انجامد، تنها در ۷ دقیقه تمام میشود. برنامه پانوراما در طول یک سال گذشته با فرستادن خبرنگار مخفی و افرادی که به طور قانونی در بریتانیا اقامت دارند، اما تظاهر می کردند که دانشجویان خارجی هستند، از نحوه برگزاری جلسات امتحان این موسسه گزارش تهیه کرده است. این عده وانمود میکردند که میخواهند با اخد ویزای دانشجویی در بریتانیا بمانند و غیر قانونی کار کنند. سالانه ۱۰۰ هزار دانشجوی غیر اروپایی در بریتانیا ویزای دانشجویی خود را تمدید می کنند. یکی از خبرنگاران مخفی پانوراما به عنوان یک دانشجو به موسسه مشاوره " استودنت وی" در محله "ساوث هال لندن " مراجعه کرد. در بخشی از فیلم پانوراما یکی از مشاوران این موسسه را میبینیم که به فرد مراجعه کننده، میگوید "حتی اگر یک کلمه هم انگلیسی بلد نیست"، کاری میکنند که به راحتی امتحان اجباری زبان را قبول شود. واریندر باجار، رئیس این موسسه مشاوره در بخشی از فیلم میگوید: " یک نفر دیگر به جای شما امتحان می دهد، اما شما باید در آنجا عکس بگیرید تا بتوانید ثابت کنید در مرکز امتحان حضور داشتید." هزینه " قبولی تضمینی " ۵۰۰ پوند است یعنی سه برابر هزینه امتحان. برای هر متقاضی میز و کامپیوتری آماده کرده بودند. در مجموع ۱۴ متقاضی برای امتحان در کالج حضور یافتند اما به جای هر یک از این چهارده نفر، شخص دیگری سر میز نشست و امتحان شفاهی و کتبی را به جای آنها انجام داد. متقاضیان اصلی در گوشهای ایستادند و منتظر ماندند تا امتحان تمام شود. چند روز بعد فردی که وانمود کرده بود متقاضی ویزاست به دفتر " استیودنت وی " مراجعه کرد و مدرک زبان خود (TOEIC) را با نتیجه ۱۰۰% قبولی، دریافت کرد. در بخشی دیگر یکی از مشاوران می گوید "حتی می توانیم برای شما حساب بانکی با پول فراوان جور کنیم." بر اساس قانون مهاجرتی بریتانیا، دانشجویان خارجی اجازه کار ندارند و باید ثابت کنند که برای تامین هزینه زندگی دارای سرمایه کافی هستند. 115
۱۳۹۲/۱۱/۲۷ - ۰۸:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]