واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
افراد خلاق پر از انرژی بوده و در محیط اطراف خود فضایی از طراوت و اشتیاق به وجود میآورند. اغلب آنها حتی در 70 یا 80 سالگیشان انرژی داشته و سالم هستند. درحقیقت، این انرژی از درون وجود به سبب ذهن بسیار متمرکزشان نشات میگیرد و صرفا برتری ژنتیکی نیست.
در قسمت اول به تعریف خلاقیت پرداختیم و گفتیم که اگر خلاق شویم چه نتیجه ای در انتظار ماست، حال می خواهیم ویژگی افراد خلاق را بررسی می کنیم ، با خواندن این ویژگی ها، شاید شما هم دوست داشته باشید که فردی خلاق شوید!
بگذارید ویژگی افراد خلاق را برایتان بگویم، تا ارزش خلاقیت را بیشتر بدانید:
1-پرانرژیاند: افراد خلاق پرازانرژی بوده و در محیط اطراف خود فضایی از طراوت و اشتیاق به وجود میآورند. اغلب آنها حتی در 70 یا 80 سالگیشان انرژی داشته و سالم هستند. درحقیقت، این انرژی از درون وجود به سبب ذهن بسیار متمرکزشان نشات میگیرد و صرفا برتری ژنتیکی نیست. این نیروی عشق و آرامش است که به آنها انرژی می دهد، چون هدف دارند.
2- آگاه هستند: اطلاعات عمومی افراد خلاق بالاست. در واقع افراد خلاق روی تفکرهای متضاد تسلط دارند. از آنجا که اطلاعات عمومیشان بالاست، کلی ایده و فکر به ذهنشان میرسد. آنها انعطاف دارند و میتوانند مسائل را از جنبههای مختلف بررسی کنند.
3-شوخ طبعاند: افراد خلاق سختکوش هستند، اما هرگز شوخطبعی را فراموش نمیکنند و میتوانند از پس کارهای سختشان با چاشنی شوخی و تخیلات بامزه برآیند.
4-خیالپردازند: افراد خلاق به سراغ تخیل و فکرهای فانتزی میروند و آن را با منابع حقیقی در میآمیزند. وقتی فردی شروع به تفکر خلاقانه میکند، تمام شرط و شروطهای فقط منطقی فکرکردن برداشته میشود. آنها آزادند.
5-از محدودیتها گریزان هستند: افراد خلاق تا حدی از محدودیت هایی که براساس جنسیت به آنها تحمیل میشود، میگریزند. آزمایشهایی که روی دختران و پسران جوان شده است، نشان میدهد دخترانی که خلاق هستند روحیهای سختتــــر از دختران دیگر دارند، اما پسران خلاق حساستر از همجنسان خود بوده و کمتر رفتارهای تهاجمی از خود بروز میدهند. در واقع، افراد خلاق میتوانند ویژگیها و تواناییهای هر دو جنس را نشان دهند. به بیان دیگر هیچ محدودیتی برای افراد خلاق وجود ندارد.
6- قبل از این که دست به کار شوند، فکر میکنند: خود من که یک عمر است روی خود کار می کنم که قبل از انجام هر کاری، ابتدا فکر کنم، افراد خلاق قبل از این که شروع به انجام دادن کاری کنند، از ذهنشان کمک میگیرند و موضوع را مرور کرده و احتمالات متفاوتی را در نظر میگیرند و جهتی را مشخص میکنند. یک فرد بسیار خلاق مشکل را در سرش میچرخاند و تا حدی آن را سبک و سنگین میکند. سوالهایی از خود میپرسد و به سناریوهای مختلف فکر میکند و حتی گاهی اوقات برای حل مشکلش از اطلاعات بیربط استفاده میکند.
راههای پرورش خلاقیت
یك خبر خوب این است كه خلاقیت یك مهارت و استعداد است كه قابل یادگیری و پروراندن است، پس برای افزایش مهارت خود تمرین كنید. با این مهارت می توانید رشد شخصی و حرفه ای خود را شتاب ببخشید. با افزایش مهارت های فكری و انجام تمرین های لازم برای شكوفایی خلاقیت می توانید ارزش فعالیتهای خود را چند برابر كنید و به سرعت كمیت و كیفیت دستاورد هایتان افزایش می یابد.
اولین قدم این است که دانش خود را بالا ببرید، بروز ایده های نو نیاز به دانش فراوان دارد. در حقیقت دانش ماده اولیه تصورسازی است توسعه دائمی دانش و اطلاعات وسیع در بروز ایده های خلاقانه نقش بی بدیلی دارند. پس تا می توانید کتاب و مجله بخوانید، به سفر بروید، برنامه های علمی تلویزیون را فراموش نکنید و با افراد خلاق و موفق زیاد ارتباط داشته باشید.
دوم این که با یك دیدگاه متفاوت به قضایا بنگرید،همیشه یك دیدگاه متفاوت منجر به یك نوع آوری شده است. حال برای كارها و مسائل موجود می خواهید یك راه حل بهتر پیدا كنید پس آنها را بازسازی كنید یعنی اول كار یا حرفه یا مشكل خود را به اجزای كوچكتر تقسیم كنید و برای حل مشكل یا یافتن راه بهتر برای انجام كار، از یك راه متفاوت، این اجزا را كنار هم بچینید.
قدم بعدی ، بدنبال سئوالات جستجوگر باشید،برای خلاق بودن، یك ذهن كنجكاو نیاز دارید. بدون تعداد زیادی سئوالات "چرا؟ "و "چه می شد اگر؟" نمی توانید یك دید خلاق بوجود آورید.
برای بوجود آوردن چنین دیدی كه اكثر افراد در همین زمینه دچار مشكل هستند، مطمئن شوید كه علاوه بر ظاهر هر چیزی، به زیر پوسته و ماهیت آن هم نگاهی داشته باشید.
هیچ كاری را برای امتیاز گرفتن و مورد توجه قرار گرفتن انجام ندهید. سعی كنید به دنیا با چشمهای كنجكاو تری بنگرید. سعی كنید نظریاتی پویا ارائه دهید و به آنها اكتفا نكنید سعی كنید هر چیز مهمی را از خود بپرسید چرا؟ و ببینید چه اتفاقی می افتاد اگر اینچنین می شد؟
بازی های فکری هم راه خوبی است، حل معما، جدول، شطرنج، کلمات متقاطع، بیست سوالی ها، بازی در هوای آزاد، حل مسائل ریاضی بخصوص مسائل هندسه و احتمال که نوعی ورزش ذهنی هستند، در تقویت قدرت تفکر موثرند.
مهترین و آخرین نکته کوشش زیاد است، آنچه موجب خلاقیت می شود، لزوماً هوش و نبوغ فوق العاده نیست، بلکه کوشش مضاعفی است که افراد خلاق انجام می دهند تا مغز را به تصور وا دارند.
سخت کوشی و عادت کردن به کار و تلاش ما را در هنگام تولید ایده های خلاقانه یاری می کند.معلمی داشتم که همیشه می گفت: موفق ترین ها در جامعه باهوش ترین ها نیستند، بلکه پر تلاش ترین ها هستند که همیشه موفق ترند.
منبع:تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]