واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک متخصص معدن: فیروزه مصنوعی آمریکا عامل مخرب بازار این سنگ نیمه قیمتی است تهران - ایرنا - مسئول اکتشافات معدن فیروزه نیشابور معتقد است: امروز سنگ نیمه قیمتی فیروزه نیشابور به عنوان بهترین نوع در جهان شناخته می شود، اما نوع مصنوعی آن که مربوط به آمریکا است، بازار این سنگ را تخریب می کند.
حامد فضلیانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: براساس اطلاعات به دست آمده معدن فیروزه نیشابور دارای قدمت هفت هزار ساله است و از سال 1381 توسط شرکت تعاونی توسعه معدن فیروزه نیشابور مورد بهره برداری قرار می گیرد.
فیروزه به عنوان سنگ نیمه قیمتی محسوب می شود و نوع فیروزه عجمی درجه یک آن قیمتش با برلیان برابری دارد.
معدن فیروزه نیشابور در استان خراسان رضوی در دامنه جنوبی کوه بینالود 53 کیلومتری شمال غربی شهر نیشابور واقع است.
وی اضافه کرد: تعاونی مذکور اکنون 342 عضو دارد که از اهالی روستاهای فیروزه سفلی و علیا تشکیل شده و 30 درصد این افراد را بانوان تشکیل می دهند.
فضلیانی با بیان اینکه صادرات سنگ فیروزه امروز به شکل خام صورت نمی گیرد، گفت: فروش این سنگ اکنون از طریق مزایده صورت می گیرد و میزان استخراج آن طی سه سال اخیر به 40 تن رسیده که پیش از آن 15 تن بود.
وی افزود: طی سالهای اخیر قیمت سنگ فیروزه رشد چندین برابری داشته و صادرات آن به شیوه چمدانی صورت می گیرد و علاوه بر مالزی، اندونزی، تایلند، هند، عربستان، ترکیه و امارات عربی متحده برخی از بازارهای این سنگ نیمه قیمتی در جهان محسوب می شود.
فضلیانی با بیان اینکه امروز 124 نفر معدنکار در معدن فیروزه نیشابور فعالیت دارند، پیش بینی کرد که حدود سه هزار نفر اشتغال غیرمستقیم از طریق این سنگ نیمه قیمتی فعالیت داشته باشند.
وی یادآور شد: سنگ فیروزه پس از استخراج برای فروش به هفت گروه تقسیم می شود که عجمی درجه یک تا سه، سنگ رگه دار و شکوفه که مرکب از فیروزه ریزدانه است و درجه های خلوص آنها تفاوت دارد.
به گفته این متخصص معدن، فیروزه عجمی درجه یک بهترین نوع این سنگ محسوب می شود و رنگ آبی تیره آن بدون رگه، صاف و صیقلی آن مرغوبترین محسوب می شود.
وی در ارتباط با قیمت سنگ فیروزه گفت: متوسط هر کیلو 200 هزار تومان و نوع عجمی درجه یک به رقم 40 میلیون تومان می رسد.
فضلیانی گفت: حدود یکصد سال قبل به دلیل ارزش پایین سنگ فیروزه، نوع عجمی درجه یک استخراج می شد، اما امروز با رشد ارزش آن، فیروزه سبز نیز مقبولیت یافته به گونه ای که ترکیه یکی از بازارهای مصرف این سنگ است.
اقتصام (4)1559**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]