تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى‏دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829669143




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کسانی به خانه «شعبان بی‌مخ» رفت‌وآمد دارند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چه کسانی به خانه «شعبان بی‌مخ» رفت‌وآمد دارند؟
«شعبان جعفری» در سال 1300 در محله‌ی «سنگلج» تهران به دنیا آمد. او پس از گذشت مدت کوتاهی تحصیل در چند مدرسه مانند «عنصری» به‌دلیل شرارت‌های زیادی که داشت، تحصیل را رها کرد و‌ بعدها به «شعبان بی‌مخ» معروف شد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، گفته می‌شود که خانه‌ی منسوب به «شعبان بی‌مخ» در سال 1304 با کاربری مسکونی و در محله‌ی سنگلج در خیابان وحدت اسلامی، تقاطع خیابان 15 خرداد، نبش بن‌بست داداش‌زاده، پلاک 979 کنونی ساخته شد.

این بنا به‌واسطه‌ی ارزش‌های تاریخی و معماری‌اش در 25 آبان‌ماه 1383 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. همچنین براساس اسناد موجود در اداره‌ی ثبت، عمارت اصلی در سال 1345 توسط کارخانه‌ی «روغن نباتی جهان» از شخصی به نام «میررزا شکرالله جعفری» خریده و به‌عنوان دفتر کارخانه‌ی روغن نباتی جهان ثبت شد.

در دهه‌ی 50 و همزبان با تحولات پیش از وقوع انقلاب اسلامی، هیئت مدیره‌ی این کارخانه، بنا را تخلیه کرد و پس از متروک شدن این خانه، اثر یادشده به بنیاد شهید رسید. تا سال‌ 1381 این بنا به حال خود رها شده و به مکانی برای رفت‌وآمد اراذل و اوباش منطقه تبدیل شده بود؛ اما سرانجام در تابستان سال 1381 توسط شهرداری منطقه‌ی 12 تهران، این خانه از بنیاد شهید خریده و کار پاک‌سازی در آن انجام شد. سپس عملیات مرمت بنا با هدف ایجاد خانه‌ی فرهنگ آغاز شد و اکنون به‌عنوان مرکز مطالعات دینی شهرداری تهران فعال است.

برخی کارشناسان نیز معتقدند که «شعبان بی‌مخ» در خانه‌ای زندگی می‌کرد که برای ساخت «تالار سنگلج» تخریب شد و خانه‌ی پلاک 979، به اشتباه به «شعبان بی‌مخ» نسبت داده می‌شود.

به گزارش ایسنا، «شعبان جعفری» پس از ترک تحصیل، کارهای زیادی را تجربه کرد؛ اما در نهایت، به‌علت علاقه‌اش به ورزش باستانی، به این ورزش وارد شد. او را می‌توان یک زورخانه‌دار و باستانی‌کار دانست که به‌دلیل حضورش در حرکات سیاسی، بخصوص نقشش در کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲، یکی از نام‌های جنجالی تاریخ معاصر ایران و از بازیگران اصلی کودتای ۲۸ مرداد لقب گرفت. او پس از پیروزی کودتا و بازگشت شاه به کشور، فامیلی «تاج‌بخش» را برای خود انتخاب کرد. او در میان لات‌ها و محله‌گردان‌های آن زمان به «شعبان بی‌مخ» و «شعبان درخونگاه» شهرت داشت و خود را از دوستداران محمدرضاشاه پهلوی می‌دانست.

پس از خدمتی که «شعبان جعفری» در کودتای 28 مرداد انجام داد، با پیشنهاد تیمسار زاهدی، او با شاه ملاقات کرد و شاه نیز زمینی را برای تأسیس باشگاه ورزشی به او داد. ساخت «باشگاه جعفری» سه سال طول کشید و محمدرضا پهلوی خود آن را افتتاح کرد.

با آغاز انقلاب اسلامی، جعفری احساس خطر کرد و به اسراییل گریخت؛ ولی دوباره به ایران بازگشت و همزمان با خروج شاه از کشور، به ژاپن رفت و از ژاپن به آلمان، اسراییل، فرانسه، انگلیس و ترکیه رفت. در ترکیه، با گروه «ارتشبد آریانا» و علیه حکومت جمهوری اسلامی به فعالیت پرداخت و تا آخر عمر در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا در آمریکا زندگی کرد. او در سن 85سالگی در ۲۸ مرداد ۱۳۸۵ (سالگرد کودتای ۲۸ مرداد) در لس‌آنجلس درگذشت و همان‌جا دفن شد.






1392/10/22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن