واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
صلح امام حسن(ع) دین اسلام را از انحراف نجات داد/پس از حادثه عاشورا حقانیت راه امام حسن(ع) آشکار شد
امام جمعه ورامین گفت: یقینا صلح امام حسن(ع) در کنار نبرد عاشورایی امام حسین(ع) یک هدف و یک مسیر را دنبال می کرد و آن حفظ و ترویج مکتب اسلام ناب محمدی بود.
به گزارش نامه نیوز، آیت الله سید مرتضی محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شهادت امام حسن مجتبی(ع) اظهار داشت: برای شهادت امام حسن(ع) تاریخ های مختلفی را نقل کرده اند و برخی هفتم صفر و برخی 28 صفر را تاریخ شهادت امام دوم شیعیان دانسته اند که بیشتر علما و مورخین بر روی هفتم صفر به عنوان شهادت امام حسن مجتبی(ع) اتفاق نظر دارند.
امام جمعه ورامین افزود: باید توجه داشت که بر اساس شرایط و مقتضیات زمان، جنگ امام حسن(ع) با معاویه به ضرر اسلام تمام می شد به همین خاطر ایشان تصمیم گرفتند تا به جای جنگ نظامی، در عرصه فرهنگی و سیاسی، ماهیت پلید بنی امیه را به همگان نشان دهند. وی ادامه داد: یقینا صلح امام حسن(ع) و آگاه سازی ایشان از جریانات منحرف سیاسی آن روز، زمینه را برای قیام تاریخی امام حسین(ع) در کربلا فراهم کرد و شاید اگر تلاش های امام حسن(ع) نبود، امروز حادثه عاشورا به این عزت و عظمت به دست شیعیان نمی رسید.
نماینده ولی فقیه در شهرستان ورامین اضافه کرد: پس از حضرت علی(ع) مسلمانان جامعه اسلامی از درک و آگاهی سیاسی لازم برخوردار نبودند و جریانات سیاسی را به خوبی نمی شناختند و به سادگی ودر برابر وعده های دل فریب دنیوی، جبهه حق را رها می کردند که خیانت برخی اصحاب امام حسن(ع) به ایشان نمونه کوچکی از این مدعاست، به همین خاطر امام حسن(ع) برای اینکه اسلام زنده بماند و بعدها دچار تحریف و دگرگونی نشود، صلح را پذیرفتند.
محمودی عنوان کرد: متأسفانه برخی به اشتباه و بدون توجه به شرایط تحلیل می کنند که صلح امام حسن(ع) حرکت درستی نبود اما یقینا صلح امام حسن(ع) در کنار نبرد عاشورایی امام حسین(ع) یک هدف و یک مسیر را دنبال می کرد و آن حفظ و ترویج مکتب اسلام ناب محمدی بود.
این مسئول گفت: یکی از وظائف امام در کنار رهبری و هدایت جامعه اسلامی، حفظ جان مسلمانان است به همین خاطر امام مجتبی(ع) تشخیص دادند که در صورت جنگ با معاویه برای جان مسلمانان خطر ایجاد می شود که در این باره به حجر بن عدی فرمودند: دوست ندارم مردم را به کاری که ناخوش هستند، مجبور کنم و برای آن صلح کردم که شیعیان مخصوص ما از کشته شدن محفوظ بمانند.
پس از حادثه عاشورا حقانیت راه امام حسن(ع) آشکار شد
رییس شورای فرهنگ عمومی ورامین بیان داشت: امام حسن(ع) به جای ورود به جنگی که سرنوشت آن نامعلوم بود، به سراغ کادرسازی و تربیت انسان های مخلص و تعهد به مبانی اسلامی رفت و در اقصی نقاط جهان مثل مکه، مدینه، یمن، ایران و.. شاگردانی را پرورش داد که پس از حادثه عاشورا حقانیت راه امام حسن(ع) ثابت شد و هر یک از این شاگردان سفیران و افشاگران ماهیت ظالمانه دستگاه اموی شدند.
وی تأکید کرد: امام دوم شیعیان در داشتن سجایای اخلاقی نیز سرآمد عصر خود بودند به طوری که هیچگاه نیازمندی ناامید از در خانه ایشان نمی رفت و به خاطر همین جود و بخشش به کریم اهل بیت در میان ائمه معصومین(ع) شهرت یافتند.
امام جمعه ورامین یادآور شد: امام حسن(ع) بسیار رئوف و مهربان بودند و همواره سعی داشتند تا نسبت به اقشار مستضعف جامعه با نهایت رأفت اسلامی برخورد کنند، به همین خاطر لقب مجتبی به این وجود نورانی اختصاص پیدا کرد.
محمودی افزود: باید دوران امامت امام حسن مجتبی(ع) را یکی از سخت ترین دوران های تاریخ دانست، زیرا در این زمان معاویه که در مکر و حیله توانمند بود، از روش های مختلف سعی در ایجاد انحراف در میان امت اسلامی داشت و امام حسن(ع) به عنوان رهبر حقیقی جامعه اسلامی باید با این توطئه ها مقابله می کرد.
وی عنوان کرد: تلاش موفق امام حسن(ع)در پیگیری اهداف صلح باعث شد که معاویه طرح قتل ایشان را پایهریزی کند تا بتواند به خواسته خود یعنی تبدیل خلافت اسلامی به سلطنت موروثی جامه عمل بپوشاند، بدین ترتیب با فریب جعده یکی ازهمسران امام، این وجود گرانبها را به شهادت رساند.
به گزارش مهر، رییس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر ورامین ادامه داد: مظلومیت امام حسن(ع) فقط به دوران زندگی آن حضرت خلاصه نمی شود بلکه ایشان امروز نیز غریب است و قبرستان بقیع نشان دهنده اوج مظلومیت این امام همام می باشد.
1392/10/10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]