واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
امام حسن عسگری (ع) سرشار از دانش و معارف الهی قزوین - ایرنا - یازدهمین پیشوای شیعیان و پدر بزرگوار منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) در هشتم ربیع الثانی سال 232 هجری در خانه ای محقر در شهر مدینه دیده به جهان گشود.
به گزارش ایرنا، امام حسن عسگری(ع) درخانه دهمین پیشوای اسلام امام علی النقی (ع) از زنی پاکدامن و عفیف به نام ˈحدیثˈ متولد شد، اسم شریف آن حضرت ابوالمحمد و القابش صامت، هادی، رفیق، نقی، خاص و از معروفترین آنها ˈزکیˈ و ˈعسگریˈ است.
این امام بزرگوار در عصر خویش بزرگوارترین، عابدترین، بردبارترین و محترم ترین افراد بشمار می رفت و دارای اندیشه بلند، زبانی گویا و پرجاذبه و برخوردار از اخلاق نیک و در صفات و ویژگی های شخصیتی زبانزد عام وخاص بودند و در شجاعت و صلابت روحی، قوت قلب، شهامت، ایثار، فروتنی، تعلیم و تربیت شاگردان و معرفی فرزندش برترین مردم بودند.
امام حسن عسگری (ع) در سختی ها یاور همیشه شیعیان بود و همچون چراغی روشنگر راه انسان های آزاده و دلیر بود و همواره با مردم به نیکی و احسان رفتار می کرد گویا نگاهش تا اعماق جان انسان ها نفوذ می کرد و بر وجود آنان تاثیر به سزایی می گذاشت ،او با مردم بسیار مهربان و نسبت به ضعیفان و افراد تهی دست بسیار بخشنده بودند.
امام حسن عسگری(ع) افراد عابد و زاهد را این گونه معرفی و توصیف می کند: ˈپارساترین مردم کسی است که به هنگام شبهه توقف کند؛ عابدترین مردم کسی است که واجبات را انجام دهد؛ زاهدترین مردم کسی است که حرام را ترک نماید؛ و کوشنده ترین مردم کسی است که گناهان را رها سازدˈ.
امام حسن عسگری(ع) دارای دانش و معارف الهی بود به گونه ای که به شبهه های فرهنگی و دینی عصر خود پاسخ می دادند.
حضرت مهدی (عج) فرزند امام حسن عسگری(ع) در جوی پر اختناق پا به عرصه هستی نهاد ایشان تنها چهار سال توانست در کنار فرزندش زندگی کند لذا در این مدت کوتاه حضرت پیوسته اصحاب و یاران نزدیک خود را به امامت و پیشوایی حضرت مهدی(عج) بشارت می داد و نشانه های امامت ایشان را بر مردم تاکید می کرد.
این امام بزرگوار از سوی خدا حضرت مهدی(عج) را به عنوان یگانه میراث دار و ادامه دهنده راه انبیا الهی بلکه به عنوان آخرین امام و حجت الهی و با قیمانده خدا در زمین به اصحاب خاصش معرفی کردند.
ایشان در دوران امامت خود سعی می کرد بیشتر از پشت پرده با شیعیان و مردم ارتباط برقرار کند تا از این طریق دوران غیبت فرزندش را به مردم بشناساند.
امام حسن عسگری (ع) در دوران حیات کوتاه مدت خود (28 سال) با شش تن از خلفای عباسی با نام های متوکل، منتصر، مستعین، المعتز، مهتدی و معتمد هم عصر بود.
خلفای عباسی در شهر سامرا محله ای را به استقرار نیروهای نظامی اختصاص دادند به همین جهت ˈعسگرˈ نامیده شد، این محل که به خاطر ترس از تحرکات شیعیان و موالیان اهل بیت (ع) که اصلی ترین مخالفین حکومت بودند به اقامتگاه اجباری امام هادی(ع) و فرزندان ایشان خصوصا امام حسن عسگری (ع) تبدیل گشت.
اطلاعات، اخبار شیعیان، فرمایشات و رهنمودهای آن حضرت تنها توسط چند تن از دوستان خاص و امتحان شده و با ثبات رد و بدل می شد و شیعیان غالبا از دیدار ایشان محروم بودند.
امام حسن عسگری در سال 260 هجری قمری در سامرا به شهادت رسید و در کنار مرقد پاک پدرش به خاک سپرده شد.
7389/616
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]