واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: اگرچه کبد چرب قابل درمان و کنترل است اما در صورتی که بموقع درمان نشود منجر به نارسایی شده و در این صورت تنها روش درمانی مفید برای این بیماری، پیوند کبد است. جام جم سرا: دکتر محسن اسماعیلی با بیان اینکه یکی از شایعترین بیماریهای دستگاه گوارش، بیماری کبد چرب است، اظهار کرد: اصلیترین علت ایجاد بیماری کبد چرب رژیم پر کالری و بیتحرکی است. در واقع زندگی به سبک امروزه که همان راحت طلبی و ماشینی شدن فعالیتهاست فرصت انجام فعالیتهای ورزشی و تحرک کافی را از بین برده است. وقتی انرژی دریافت شده مواد غذایی بیش از نیاز بدن باشد به صورت چربی در جداره شکم و کبد رسوب میکند و با رسوب چربی در جداره شکم و کبد، سلولهای کبد مملو از مولکولهای چربی شده، در نتیجه به مرور زمان به سلولهای کبدی آسیب وارد میشود. زمانی که فضای سلول کبد به دلیل چربی زیاد اشغال شود، آنزیمهای کبدی وارد خون میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه بیماری کبد چرب علامت و نشانه خاصی ندارد و به مرور زمان اتفاق میافتد، توصیه میشود افرادی که مستعد این بیماری هستند سالانه آزمایشهای مربوطه را انجام دهند.
او همچنین گفت: بیماری کبد چرب، درد و یا ناراحتی خاصی برای بیمار ایجاد نمیکند و در واقع یکی از مشکلات اصلی این بیماری، نبود علایم است، بنابراین بیماران و افراد عادی باید از طریق آزمایشهای معمول و سونوگرافی از میزان چربی کبد خود آگاه شوند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر اینکه یکی از علل ابتلا به بیماری کبد چرب، زمینه ژنتیکی است، تصریح کرد: افرادی بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند که به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند. معمولا در افرادی که میزان قند خون و چربی آنها کمی از حد نرمال افزایش یافته است در صورتی که کبد چرب را به موقع درمان نکنند دچار رسوب چربی در کبد و گرفتگی عروق قلبی هم میشوند.
وی با بیان اینکه به بیماری کبد چرب سندرم متابولیک نیز گفته میشود، گفت: در واقع این بیماری پروسهای است که تمام ارگانهای بدن را درگیر میکند و کبد چرب به صورت چربی در کبد و به صورت گرفتگی عروق در قلب مشخص میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه میزان ابتلا به بیماری کبد چرب در مردان و زنان به یک اندازه مشاهده شده است، خاطرنشان کرد: شایعترین سن ابتلا به بیماری کبد چرب، میانسالی است اما کودکان هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
اسماعیلی به روشهای درمان کبد چرب اشاره کرد و ادامه داد: بهترین روش درمانی برای این بیماری، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب است که در آن کالری، چربی اشباع شده و قند کمتری یافت میشود. بنابراین بیماران مبتلا به کبد چرب باید مصرف شیرینیجات و مواد نشاستهای و روغنهایی که اسید چرب اشباع شده بیشتری دارند را محدود کنند. بهترین روغن مصرفی برای این بیماران، روغن زیتون است و مصرف گوشت سفید برای این بیماران مناسبتر است.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه از جمله فعالیتهای مناسب به منظور درمان کبد چرب انجام روزانه نیم ساعت پیاده روی است، ادامه داد: متاسفانه آمار مبتلایان به بیماری کبد چرب در کشور به سرعت در حال نزدیک شدن به آمار جوامع غربی است و با توجه به اینکه در جوامع غربی ۲۵ درصد افراد مبتلا به این بیماری هستند آمار مبتلایان کشور نیز به این رقم نزدیک شده است.|ایسنا|
0
0
٢١ بهمن ١٣٩٢ ساعت ١۴:۵٠
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]