واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
باورهای نادرست،عامل مهم در عدم توجه به فاکتورهای خطر سرطان است ارومیه - ایرنا - کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: اصلاح باورهای موجود یکی از راه های مبارزه با سرطان در جامعه است.
سیده شبنم سیدصالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای بیشتر افراد مبتلا به سرطان، این بیماری رخدادی است که زندگی آنها را متحول و باعث ایجاد احساس ترس، عصبانیت، ناراحتی و تنهایی می شود.
وی اظهار کرد: دیدگاه منفی که نسبت به سرطان وجود دارد باعث سرکوب مباحثی می شود که در راستای افزایش آگاهی عمومی جامعه در خصوص این بیماری انجام می شود.
وی اضافه کرد: دیدگاه منفی موجود در خصوص سرطان یک چرخه بین ترس و اطلاعات اشتباه ایجاد می کند که مانع افزایش آگاهی درباره پیشگیری از سرطان و اهمیت شناسایی زود هنگام آن می شود.
کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: سرطان می تواند با فاکتور های خارجی از جمله سیگار، عوامل عفونی، شیمیایی و اشعه و فاکتور های داخلی مانند جهش های ارثی و وضعیت سیستم ایمنی مرتبط باشد.
سید صالحی افزود: این فاکتور ها ممکن است با هم عمل کنند یا به صورت زنجیروار باعث ایجاد یا پیشرفت یک سرطان شوند.
وی ادامه داد: بین مواجهه با فاکتور خارجی و سرطان قابل شناسایی معمولا 10 سال یا بیشتر فاصله وجود دارد.
وی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی در سطح جهان در بین کودکان و نوجوانان به حد خطر رسیده است، اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی به صورت مستقیم با افزایش ریسک سرطان های روده، پستان، رحم، پانکراس، مری، کلیه و کیسه صفرا مرتبط است.
کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: برای بیشتر سرطان ها علایم و نشانه های خطر وجود دارد و مزیت شناسایی زود هنگام غیر قابل انکار می باشد.
وی افزود: حدود 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند و بیشتر سرطان ها با استعمال دخانیات، رژیم غذایی نا سالم و عوامل عفونی مرتبطند.
وی اضافه کرد: برخی سرطان ها با عوامل عفونی مانند پاپیلوما ویروس انسانی (HPV)، ویروس هپاتیت B(HBV)، ویروس هپاتیت C(HCV)، ویروس نقص ایمنی اکتسابی (HIV)و هلیکوباکتر پیلوری (H. Pylori)مرتبط هستند که با تغییرات رفتاری، واکسیناسیون و یا آنتی بیوتیک می توان از این سرطان ها پیشگیری کرد.
سیدصالحی افزود: علاوه بر پیشگیری از سرطان از طریق اجتناب از عوامل خطر، با آزمایش های های غربالگری منظم که منجر به شناسایی و برداشت زود هنگام موارد پیش سرطانی می شود، می توان از سرطان های دهانه رحم، کولون (روده بزرگ)و رکتوم (راست روده) پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: غربالگری باعث کاهش مرگ و میر سرطان های پستان، کولون (روده بزرگ)، رکتوم (راست روده) و دهانه رحم می شود.
کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: برخی باور های غلط در اجتماع وجود دارد که مانع از این می شود که افراد در زمان مناسب به پزشک مراجعه کنند در نتیجه تشخیص و درمان آنها به تاخیر می افتد.
وی اظهار کرد: به جز چند استثنا در کل مراحل اولیه، سرطان ها قابل درمان تر از مراحل نهایی و پیشرفته آن هستند که توجه به علایم خطر سرطان ها و اقدام به درمان آن بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه باورهای غلط در خصوص سرطان مبنی بر اینکه سرطان یک بیماری دردناک است پس اگر دردی احساس نمی کنید سرطان ندارید اصلاح شود افزود: بیشتر سرطان ها در مراحل اولیه یا درد کمی دارند یا اصلا درد ایجاد نمی کنند به همین دلیل برای تشخیص زود هنگام سرطان ها باید به علایم و نشانه ها دقت شود و غربالگری های منظم برای سرطان دهانه رحم، پستان و کولون انجام شود.
وی اضافه کرد: به علت آناتومی بدن تصور بر این است که فقط زنان به سرطان پستان مبتلا می شوند، اما واقعیت این است که اگرچه سرطان پستان در زنان بیشتر است اما مردان هم می توانند به این سرطان مبتلا شوند که علایم و درمان در مردان مشابه زنان است.
کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: سرطان پستان فقط مختص زنان بالای 40 سال نیست و این نوع سرطان می تواند در هر کس و با هر گروه سنی ایجاد شود که البته در زنان بعد از یائسگی شایعتر است.
سیدصالحی با اشاره به اینکه جراحی سرطان ها نمی تواند عامل گسترش آن شود، افزود: متخصصینی که جراحی سرطان را انجام می دهند، می دانند که چگونه باید نمونه بیوپسی مناسبی بردارند و تومورها را بدون گسترش آن خارج کنند.
وی ادامه داد: جراحی بخش مهمی از برنامه درمانی در برخی سرطان هاست و باعث گسترش سرطان نمی شود چرا که برداشت تومور از طریق جراحی اولین و مهمترین راه درمان است.
وی تاکید کرد: صحبت درباره سرطان با والدین، اعضای خانواده و دوستان می تواند در کاهش احساس ترس و استرس ناشی از این بیماری موثر باشد.
8137/583
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]