واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی: تولید محصولات تراریخته طبق قانون ایمنی زیستی اجرا می شود تهران - ایرنا - رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: خوشبختانه برای کشت محصولات تراریخته قانون ایمنی زیستی به تصویب رسیده و این سازمان کشت محصولات تراریخته را در راستای قانون ایمنی زیستی دنبال می کند و به همین خاطر کشت آن منعی ندارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، اسکندر زند روز شنبه در نشستی خبری به مناسبت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افزود: در صورتی که کشت محصولات تراریخته مشکل ایمنی زیستی ایجاد نکند، آن را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: در دنیا 180 میلیون هکتار محصولات کشاورزی تراریخته کشت می شود که بخش عمده آن در آمریکای شمالی قرار دارد که کشورهای اروپایی ها کشت این محصولات را مورد نقد قرار داده اند.
زند اضافه کرد: در استفاده از دانش نوین دنیا باید رویکرد مناسبی داشته باشیم تا با کمترین مشکل زیست محیطی مواجه شویم.
** پیگیری تکنولوژی هسته ای کشاورزی توسط پژوهشگاه هسته ای
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که، برنامه ریزی و سیاست این سازمان کشت محصولات تراریخته در کشور است گفت: به دلیل تخصصی بودن تکنولوژی هسته ای کشاورزی و نداشتن امکانات و ابزار مناسب سازمان تحقیقات کشاورزی ورود چندانی به این موضوع ندارد و این روش توسط پژوهشگاه هسته ای انجام می شود.
وی با بیان این که، سالانه به اندازه جمعیت ایران به جمعیت کره زمین و هر 13 سال به اندازه جمعیت قاره آفریقا به جمعیت دنیا اضافه می شود افزود: استفاده از تکنولوژی های هسته ای برای میانبرهای تحقیقات کشاورزی بسیار مفید است که باید مورد توجه قرار گیرد.
زند اضافه کرد: گرم شدن کره زمین، استفاده از محصولات غذایی برای سوخت، محدودیت آب، فرسایش و افزایش جمعیت مهمترین چالش پیش روی بخش کشاورزی است و برای رفع این مشکلات چاره ای جز توجه بیشتر مسئولان و کشاورزان به تحقیقات کشاورزی نیست.
وی گفت: طبق بررسی های انجام شده طی 18 سال اخیر، ایران نیز به دلیل افزایش گرما دچار فرسایش و کمبود آب آبخوان ها شده است که متاسفانه روز به روز بیلان آبی کشور منفی تر می شود.
زند، ضریب امنیت غذایی کشور را 70 درصد عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته ضریب امنیت غذایی کشور 30 درصد به واردات متکی است، البته اینکه 30 درصد امنیت غذایی مربوط به واردات است به معنی نبود موفقیت در تولید نیست، بلکه به تناسب رشد جمعیت تولید هم پیشرفت شده، اما کافی نبوده است.
وی اضافه کرد: ورود تکنولوژی به بخش کشاورزی باعث امنیت غذایی می شود، اما طی سالهای گذشته به رغم موفقیت نسبی محققان کشور به دلیل ضعف در بخش ترویج این یافته ها به مزارع کشور کمتر منتقل شده است
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره برنامه برای ترویج بخش کشاورزی گفت: کشاورزان به دو بخش پیشرو و معمولی تقسیم بندی می شوند، برای کشاورزان پیشرو خدمات بیشتری از طریق رسانه ها و شرکت های خدمات مشاوره ای ارائه خواهد شد.
زند تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی کشور، توسعه پایدار کشاورزی مطرح است که باید با بهره وری مناسب از آب افزایش تولید را منجر شویم.
** توجه ترویج و آموزش کشاورزان یک ضرورت است
زند با بیان این که، با وجود زیرساخت ها و ظرفیت های مناسب در بخش کشاورزی، متاسفانه در ترویج و آموزش کشاورزان توفیق چندانی نداشته ایم اضافه کرد: طی 60 سال اخیر تشکیلات سازمانی و اداری معاونت ترویج بخش کشاورزی به طور مستمر دچار تحول بوده است که این یکی از مشکلات عمده بخش کشاورزی به شمار می رود.
وی با اشاره به این که، با توجه به بالا بودن سن کشاورزان با میانگین بالای 50 سال ترویج و آموزش کشاورزی باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد ادامه داد: به طور قطع در صورتی که تحقیقات و یافته های علمی محققان به مزرعه منتقل نشود، پس از مدت زمان کوتاهی به دست فراموشی سپرده می شود و از بین خواهد رفت.
زند اظهار داشت: برای کشاورزان عادی نیز توسط کشاورزان نمونه در کشور کانون های یادگیری راه اندازی شده است که دست نوشته هایی از یافته های محققان و اطلاعات ایجاد کنندگان این دانش در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
** ایجاد اتاق فکر ترویج و راه اندازی شبکه ملی کشاورزی
زند به ایجاد اتاق فکر ترویج در این سازمان اشاره کرد و افزود: تنوع سبد ترویج، حضور جدی شرکت های خدمات مشاوره ای و بازدید از الگوهای موفق داخلی و خارجی نیز از برنامه های این سازمان برای احیای معاونت ترویج کشاورزی است.
وی ادامه داد: با ایجاد شبکه ملی کشاورزی در صدا و سیما به دنبال ترویج کشاورزی در سطح ملی هستیم.
** ارتقای آموزش و ترویج کشاورزی در بخش فنی حرفه ای کشور
زند تصریح کرد: هم اکنون سبد آموزش و ترویج کشاورزان در مقاطع علمی کاربردی و فنی حرفه ای احساس می شود و سازمان فنی و حرفه ای نیز از این موضوع استقبال کرده است.
وی اظهار داشت: برای ارتقای جایگاه بخش کشاورزی کشور به تعامل و همکاری تمامی مراکز و دستگاه های مرتبط با بخش کشاورزی نیاز است تا با توسعه بخش کشاورزی جوانان به این بخش بیش از گذشته راه پیدا کنند.
اقتصام(3)9186**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]