واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گناه من چیست؟ زنجان - ایرنا - گناه کودکی که قربانی اشتباه و سودجویی والدین خود می شود چیست، که باید ناخواسته پشت میله های زندان گرفتار شود؟
به گزارش ایرنا، چهار و یا شاید پنج سال بیشتر نداشت و در بند نسوان کنار مادرش زندگی می کرد.
از روز نخست تولدش در زندان بود و امروز هم به نظر جایی برای زندگی غیر از همین ندامتگاه مادرش ندارد.
لباس نظامی پوشیده بود و بین تمام مسوولان و ساکنان زندان محبوبیت داشت و نخستین کسی بود که چشم هر بیننده ای را در این ندامتگاه متوجه خود می کرد.
به مناسبت دهه مبارک فجر خبرنگاران در کنار قضات برای بازدید از زندان و رسیدگی مجدد به پرونده تمام زندانیان حاضر شدند.
پس از آنکه رییس کل دادگستری استان زنجان در نمازخانه زندان مرکزی علت این برنامه را توضیح داد و گفت: میان زندانیان شاید افرادی باشند که برای نخستین بار به دلیل مشکلات و مسائل اقتصادی و اجتماعی گرفتار شده اند و اکنون در زندان به سر می برند.
جعفر گل محمدی ادامه داد: باید زمینه عفو و آزادی این زندانیان را فراهم و به آخرین صحبت ها و مدارک دیگر زندانیان نیز رسیدگی کرد.
خبرنگاران در حالی که سالن نماز خانه را ترک می کردند، شاهد بودند که هر قاضی در مقابل چندین زندانی شنوای سخنان و درخواست های آنان برای رسیدگی مجدد به پرونده ها است.
بند نسوان یا زندان زندان محل دومی بود که خبرنگاران راهی آن می شدند در حالی که پسر بچه چهار یا پنج ساله ای میان چارچوب درب ورودی ایستاده بود و توجه همگان را متوجه خود می کرد.
مشاهده همین کودک سوالات را به سمت این برد که چه جرمی می تواند چنین خردسالی را با محیط زندان آشنا و عجین کرده باشد.
مسوول فرهنگی زندان زنجان گفت: مادرش در زندان او را به دنیا آورده و پدرش به جرم قاچاق مواد مخدر اعدام شده است.
علی اکبر صالحی افزود: حکم مادرش که شریک جرم پدر این کودک بوده حبس ابد است.
وی یادآورشد: این کودک پس از آنکه به سن خاصی رسید به اقوام و یا بهزیستی برای نگهداری معرفی می شود.
صالحی توضیح می داد و ذهن کنجکاو خبرنگاران در جستجوی این سوال بود که چند کودک باید با چنین سرنوشتی در جامعه زندگی کنند که اندک سهل انگاری می تواند هر فردی را دچار خطا و اشتباه کرده و راهی زندان کند.
جریان زندان زنان و کودکان زندانی به همین جا ختم نمی شد و می شد زنانی را ملاقات کرد که به جرم قتل دستگیر شده بود و عجب زنان بسیاری که جرم آنان فروش و توزیع مواد مخدر بود.
بازدید از زندان به اتمام رسید و هنوز جای این سوال برای راوی باقی است که کودکان تا کی باید قربانی زیاده خواهی و سهل انگاری بزرگترها چه از جنس والدین و چه از جنس سودجویان باشند؟
کودکان این پاکترین بندگان خداوند متعال، حتی در بدترین شرایط که جرمی از آنان سرزده باشد نیز نیازمند حبس با عناوین و شکل های مختلف نیستند و نیاز اساسی آنان همان تربیتی است که شاید هرگز از آن بهره مند نبوده اند.
شاید تدوین گران، نویسندگان، مجریان و ناظران بر قوانین بهتر است، پیش از آنکه حکمی برای کودکان در مفاد قوانین رنگارنگ در نظر بگیرند، سراغ عواملی بروند که می تواند از یک کودک معصوم، بزهکاری خبره و حرفه ای بسازد.
کودکانی که در مراکز اصلاح و تربیت به سر می برند از همین قربانیان محسوب می شوند که ناخواسته در دام طمع بزرگترهایشان گرفتار شده اند و به پندار خود با چنین سابقه ای که از کودکی برای آنان رقم خورده است، آینده روشنی همچون دیگر هم سن و سالانشان چشم به راه آنان نخواهد بود.
7319/522
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]