واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
همایش سلامت، طب سنتی و گیاهان دارویی در استان البرز برگزار شد کرج- ایرنا- نخستین همایش ˈسلامت، طب سنتی و گیاهان داروییˈ روز پنج شنبه در سالن همایش سازمان نظام پزشکی استان البرز درکرج برگزار شد.
به گزارش ایرنا، عضو انجمن طب سنتی ایران که به عنوان سخنران اصلی در این همایش بود، در قالب برنامه ریانه ای تاریخچه طب و زمان ورود طب سنتی به ایران را ارایه کرد و گفت: طب در ایران از هشت هزار سال قبل رونق داشته واز ایران به یونان رفت و آنچه که بقراط در کتاب خود به عنوان طب معرفی کرده، در واقع همان طب ایرانی است.
دکتر ˈحمید شمسی باغبانˈ افزود: همچنین با گسترش اسلام در اروپا، دانسته های طب از ایران به اروپا انتقال یافت و از دوره رنسانس به بعد در اروپا رواج یافت.
وی اظهارکرد: اولین بیمارستان در اروپا در قرن 1500 میلادی ساخته شد درحالیکه دراین ایران بیمارستان جندی شاپور از دوران ساسانیان ساخته شده بود.
شمسی باغبان گفت: ورود طب جدید به ایران از دوران شاه عباس آغاز شد و در دوران قاجار به اوج خود رسید و درزمان حاضر در ایران از طب آلوپاتی که همان شیوه پزشکی رایج (طب غربی) است استفاده می شود و در کنار این طب، طب مکمل نیز وجود دارد.
وی بیان کرد: طب مکمل مجموعه ای از عقاید و داشته هاست که در طی سالیان در یک کشور وجود داشته و طب سنتی یکی از شاخه های این طب است.
وی با اشاره به اینکه طب سنتی ایران را می توان در کتابهای رازی و بوعلی سینا دید افزود: استفاده صرف از طب سنتی یا کنار زدن طب آلوپاتی درست نیست بلکه بایستی از هر دو برای درمان استفاه کرد.
عضو انجمن طب سنتی ایران اظهار کرد: آمار رسمی نشان می دهد که استفاده از طب مکمل در کشورهای پیشرفته دنیا در حال افزایش است ولی در ایران آمار دقیقی از آن وجود ندارد و فقط می توان گفت که در پنج سال گذشته پنج درصد مردم از این طب استفاده کرده اند.
وی گفت: نتایج یک تحقیق که سال 89 در شهر اصفهان انجام شد، نشان می دهد 96 درصد ازمردم این شهر طب مکمل قبول دارند، 43 درصد از استفاده کنندگان از این روش طبی رضایت کامل داشته و 53 درصد نیزاعلام رضایت نسبی کردند.
دکتر شمسی باغبان افزود: در ایران دو هزار و 500 گونه گیاهی وجود دارد که این تنوع در دنیا کم نظیر است .
وی علت اصلی گرایش مردم به طب سنتی را جواب گرفتن از این روش درمانی و همچنین کم هزینه بودن آن نسبت به طب آلوپاتی دانست و گفت: درمان به روش طب سنتی نیاز به دانش دقیق و یک دوره آکادمیک دانشگاهی دارد که مردم عادی، پزشکان عمومی، متخصصین و داروسازان می توانند این دوره را بگذرانند.
این همایش قرار بود با حضور معاون طب سنتی وزرات بهداشت و درمان و آموزش علوم پزشکی و رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز برگزار شود که بدون حضور آنها و فقط بصورت یک کارگاه آموزشی برای حاضران برگزارشد.ک/2
693/ 691
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]