واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حرمت فقهی بمب هسته ای در قم بررسی شد قم- ایرنا - نشست بررسی حکم فقهی بمب هسته ای روز پنجشنبه در مجتمع آموزش عالی فقه(ع) در قم برگزار شد.
به گزارش ایرنا، این نشست به عنوان پیش نشست تخصصی برای همایش ملی فقه هسته ای با موضوع ˈفقه هسته ایˈ ترتیب یافت که به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.
یک کارشناس فقهی حوزه علمیه در قم در این نشست گفت: در برهه ای از زمان، انرژی هسته ای تنها مورد کنجکاوی دانشمندان بود تا اینکه بحث استفاده از سلاح هسته ای برای اهداف نظامی مطرح شد که به دنبال آن قوانین خاصی برای کنترل این انرژی در سطح بین المللی وضع شد.
حجت الاسلام ˈمحمود یوسف وندˈ با اشاره به سیر حقوقی انرژی هسته ای افزود: رهبر معظم انقلاب با فتوای رسمی خویش مبنی بر حرمت استفاده از سلاح هسته ای، رویکرد و مبنای اسلام به این موضوع تبیین کردند، تا جایی که رییس جمهوری آمریکا نیز به آن استدلال کرد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس فواعد فقهی متفاوت در اسلام وجود دارد که ناظر به حرمت استفاده از سلاح های کشتار جمعی مانند سلاح های هسته ای است.
وی وسعت تخریبی بمب های اتمی را مورد توجه قرار داد و افزود: بمب های هسته ای منطقه تخریبی وسیعی در محیط زیست به جای می گذارد که اثر آن حتی به کشورهای همسایه و نسل های آینده نیز می رسد.
یوسف وند ادامه داد: تهدید و تخریب و آسیب انفجارهای شدید با موج های بزرگ معادل با 300 میلیون درجه گرما است که تا شعاع پنجاه کیلومتر می رسد که بمب های جدید به مراتب خطرناکتر هستند که اثر آن در کشورهایی که بمب هسته ای را امتحان کرده اند، بر روی مردم آن منطقه ملموس است.
وی با بیان این که حرمت سم، نار، فساد و افساد، عناوین حرمت از بین بردن محیط زیست هستند، گفت: در آیات قرآن اصلاح و افساد در مقابل هم آمدند، که بنا به استدلال فقهای شیعی در مواردی مانند بی احترامی به اموال مردم، حقوق بشردوستانه و محیط زیست، به کارگیری سلاح هسته ای نیز می تواند شامل افساد در زمین باشد.
در ادامه نشست ˈعلیرضا قربان نیاˈ از دیگر کارشناسان فقهی در حوزه و دانشگاه با رویکرد نقدی خود به مطالب ارایه شده ،گفت: موضوع شناسی در هر بحثی جای ارزشمند خود را دارد و تنها در صورت روشن سازی موضوع بحث می توان به صورت همه جانبه به آن پراخت.
وی با اشاره به این که هدف سلاح هسته ای مشخص و شناخته شده نیست و هدف گیری کوری دارد، افزود: در فتوا به جواز یا عدم جواز سلاح هسته ای باید دقت نمود که همه انسان های گناهکار و بی گناه را نابود می سازد و حتی اثر بر نسل های آینده هم می گذارد.
وی بیان کرد: هیچ فقیهی نمی تواند به خود اجازه جواز استفاده از سلاح هسته ای دهد و بر اساس قواعد بدون سندی مانند ˈما یرجی به الفتحˈ (هر چه که امید به پیروزی ایجاد کند) حکم به جواز استفاده از سلاح های هسته ای کند. ک/3
/7402/ 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]