واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
15عضو حیوان حلال گوشت، حرام است زنجان- ایرنا- مسوول حوزه نماینده ولی فقیه در دامپزشکی استان زنجان گفت: 15 عضو حیوان حلال گوشت، حرام است.
حجت الاسلام محمدسعید گلی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: خون، فضله، نری، فرج، بچه دان و جفت، غدد ˈدشولˈ، تخمˈدنبلانˈ، عضو نخودی شکل در مغز حیوان، مغز حرام که درمیان تیره پشت است، پیی که در دو طرف تیره پشت است، زهرهدان، سپرز ˈطحالˈ، بول دان ˈمثانهˈ، حدقه چشم و چیزی که در میان سم حیوان قرار داردˈذات الاشاجعˈ حرام است.
وی یادآورشد: دنبلان را در خاورمیانه و کشورهای مدیترانه ای به عنوان خوراک تهیه می کنند و در اسلام نیز تمامی مراجع تقلید شیعه به اتفاق خوردن دنبلان را حرام می دانند و در احادیثی از معصومین(ع) نیز دنبلان از خبایث است.
حجت الاسلام گلی با اشاره به علت علمی حرام بودن دنبلان در حیوان حلال گوشت تصریح کرد: در گوسفند و گاو نوعی باکتری به نام بروسلا وجود دارد که حیوانات نر و ماده را درگیر و آلوده می کند که این باکتری عامل بیماری بروسلوز ˈتب مالتˈ از جمله بیمارهای مشترک بین انسان و دام است.
وی ادامه داد: میکروب های خانواده بروسلا قادر هستند، اکثر موجودات زنده مثل انسان، گاو، گوسفند، بز، اسب، سگ و دیگر حیوانات را مبتلا کنند.
حجت الاسلام گلی خاطرنشان کرد: از جمله سویه های مهم این باکتری بروسلا آبورتوس است که در گاو ایجاد بیمار می کند، بروسلا میلیتنسیس، باعث بیماری در گوسفند و بز ماده می شود، بروسلا اوویس نیز قوچ ها را بیمار می کند.
وی ابراز کرد: میکروب بروسلا ابورتوس اکثراً از طریق دهان، در اثر تغذیه مواد غذایی وآب آلوده به میکروب، لیسیدن جنین سقط شده و یا جفت آلوده و ترشحات تناسلی آلوده گاوهای بیمار به گاوهای سالم منتقل می شود.
حجت الاسلام گلی اظهارکرد: باکتری بروسلا ملیتنسیس باعث بیماری در گوسفند و بز ماده شده و بروسلا اوویس قوچ ها را بیمار و معمولاً عفونت در دستگاه تناسلی حیوانات نر جای گرفته و می تواند از طریق جفت گیری به سایر دام ها منتقل شود.
مسوول حوزه نماینده ولی فقیه در دامپزشکی استان زنجان گفت : اگر این میکروب ها به انسان ها منتقل شود باعث بیماری شدید تب مالت ˈشدیدترین حالت تب مالتˈ شده و این بیماری می تواند ماه ها و سال ها در انسان ادامه داشته باشد.
حجت الاسلام گلی افزود: مناطقی از جهان که پرورش گوسفند و بز رایج است بیماری ناشی از بروسلاملیتنسیس در انسان وحیوان متداول است، به ویژه درکشورهای درحال توسعه این بیماری شیوع بیشتری دارد و بیماری حاصل از بروسلا ملیتنسیس بسیار خطرناکتر و کشنده تر از بروسلا آبورتوس است.
وی تصریح کرد: اکثر عفونت ها از طریق مصرف شیرخام یا سایر محصولات غیرپاستوریزه گوسفند و بز بوجود می آید و یا از طریق مصرف خوراکی و تماس با اعضا و جوارح دام های آلوده قابل انتقال است که معمولاً عفونت ناشی از بروسلا اوویس در دستگاه تناسلی حیوانات نرˈبیضه هاˈ جا گرفته، منجر به التهاب و تورم بیضه ها شده و دام آلوده قادر است بین سه تا 10 ماه این باکتری را از طریق ترشحات جنسی دفع و از طریق جفت گیری به سایر دام ها منتقل کند.
حجت الاسلام گلی ادامه داد: مصرف خوراکی دنبلان به دلیل تداوم وجود این باکتری در بافت بیضه ها و خطر آلودگی انسان به این بیماری از نظر بهداشتی منع شده است.
7325/596
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]