واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
امام جمعه جیرفت: کتاب قرآن منبع غنی برای مورخان است جیرفت- ایرنا - امام جمعه جیرفت گفت: قرآن کتاب هدایت بشری راجب همه مسایل کلی و جزئی مورد نیاز یک جامعه توضیح دارد که می تواند منبع غنی برای مورخان باشد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام اصغر عسکری روز چهارشنبه در آیین آغاز بکار این کنگره علمی گفت: بخش عظیمی از قرآن به تاریخ اختصاص یافته است که داستان سوره های یوسف، یونس، هود، ابراهیم، کهف، مریم، قصص، نمل، فتح، انبیاء و نوح به عنوان بیان حقایق مسلم تاریخی است.
وی با اشاره به اهمیت تاریخ خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن 15 مورد فرمان داده که در تاریخ جستجو کنید و این در حالی است که در بسیاری از ارکان دین مانند روزه و نماز یک آیه در قرآن بیشتر نداریم و این خود نشان از اهمیت تاریخ دارد و این باید انگیزه ای برای مومنین و تاریخ دانان باشد که بروند به دنبال تاریخ و تحقیق کنند.
حجت الاسلام عسکری تصریح کرد: در نهج البلاغه حضرت علی (ع) نیز به مسئله تاریخ 15 مورد اشاره شده است و این اهمیت و ارزش تاریخ را به همراه دارد که باید به آن بپردازیم.
وی بیان کرد: اندیشمندان در مراکز علمی و تاریخی از منظر دینی می توانند منابع تاریخی زیادی داشته باشند زیرا خداوند جریان تاریخ را به عنوان هدایت بیان می کند و تاریخ هم هدایت است.
امام جمعه جیرفت تصریح کرد: در آینه تاریخ نگاه کنید و آینده خود را بر اساس تاریخ ترسیم کنید، حقایق تاریخی به عنوان هدایت بیان می کنند زیرا تاریخ تصدیق تعریف گذشته است و در این زمینه نیز خداوند اولین مورخ است زیرا در قرآن در زمینه تاریخ 15 مورد بیان شده است.
وی بیان کرد: مورخ باید شهامت، ثبت و نگارش و حقایق تاریخی را داشته باشد و در آن نباید اعمال نظر کند زیرا مورخان تنها نباید خوبی ها و بدی ها را ببیند بلکه باید همه را بی طرف ببیند.
حجت الاسلام عسکری افزود: از خودسان سوری پرهیز کند نباید مسایل را بر اساس نگرش سیاسی و مذهبی خود نوشت بلکه باید از افراط و تفریط نیز پرهیز نمایند و تاریخ را همچون آینه ای همان جور که اتفاق افتاده ثبت کن.
وی ادامه داد: دقت در موضوعات تاریخی باید خیلی عمیق باشد و فقط ظاهر را نبیند اگر یک شی باستانی را می بینیم فقط به ظاهر آن توجه نکنیم بلکه از روی آن شی به آداب، سنن و فرهنگ پی ببریم و باید از تاریخ عبور کنیم تا به فلسفه تاریخ برسیم.
امام جمعه جیرفت ادامه داد: تاریخ از موضوعاتی است که نقش اساسی در هدایت جوامع بشری دارد.
وی بیان کرد: در جیرفت اندیشه معاد به چند هزار سال پیش بر می گردد و این موضوع هم به خاطر پی بردن به فلسفه اشیایی که در گور همراه اجساد می گذاشتند دست آمده است.
به گزارش ایرنا، علاوه بر مسوولان جنوب کرمان، داریوش رحمانیان رییس انجمن ایرانی تاریخ، علی محمد ولوی دبیر علمی کنگره تاریخ دادان ایران، رییس شورای عالی انجمن ایرانی تاریخ و مدرس دانشگاه و جمع کثیری از مدرسان دانشگاه از سراسر کشور در این کنگره سه روزه شرکت دارند.ک/2
7444/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]