واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ساختار صندوق توسعه ملی تغییر می کند تهران - ایرنا - رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با اعلام ایجاد تغییر در ساختار صندوق توسعه ملی گفت: معاونت اقتصادی و کمیته عالی بررسی پورتفوی و ریسک در این صندوق راه اندازی می شود.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سید صفدر حسینی در دیدار با هیات صندوق بین المللی پول با تشریح ساختار حقوقی صندوق توسعه ملی که متشکل از سه رکن هیات امنا، هیات عامل و هیات نظارت است، افزود: بر اساس ماده 84 قانون برنامه پنجم که در حکم اساسنامه صندوق توسعه ملی است، فلسفه وجودی و هدف اصلی صندوق، عقیم سازی آثار منفی درآمدهای نفت بر اقتصاد و تقویت و حمایت از بخش خصوصی و تعاونی است.
** جهت گیری صندوق توسعه ملی به سوی سرمایه گذاری در بازارهای مالی و پولی بین المللی
حسینی، دو هدف عمده صندوق توسعه ملی را تبدیل بخشی از درآمدهای نفت به سرمایه گذاری های زاینده و مولد و نیز حفظ سهم نسل های آتی از این درآمدها برشمرد و خاطر نشان کرد: برای تحقق این اهداف، جهت گیری های صندوق توسعه ملی بر طبق اساسنامه آن، به سوی سرمایه گذاری در بازارهای مالی و پولی داخلی و بین المللی است و لذا منابع صندوق به سوی سرمایه گذاری های با بازده مناسب و کمترین ریسک هدایت خواهد شد.
** باز بینی دستورالعمل های اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی
حسینی از باز بینی دستورالعمل ها در حوزه اعطای تسهیلات از طریق بانک های عامل خبر داد و گفت: نظام نامه ها و قراردادهای عاملیت با بانک ها مجدداً بازبینی شده اند تا جلوی هر گونه زیان احتمالی گرفته شود. همچنین با توجه به مذاکراتی که با بانک های عامل صورت گرفته است شرایطی فراهم شده که منابع تخصیص داده شده به موقع به صندوق بازپرداخت شود و پس از این هم اعطای تسهیلات صندوق به شیوه ای خواهد بود که کمترین ریسک متوجه صندوق توسعه ملی شود.
** انتشار صورت های مالی صندوق توسعه ملی برای بهبود شفافیت صندوق
حسینی با تأکید بر ضرورت ارتقای رتبه شفافیت صندوق توسعه ملی در میان صندوق های ثروت ملی دیگر کشورها، انتشار صورت های مالی و ترازنامه صندوق توسعه ملی را موجب بهبود رتبه شفافیت صندوق دانست و گفت: با توجه به پیچیدگی های متعدد در فعالیت های صندوق و تنوع ارزها و سرمایه گذاری ها و قراردادهای متعدد و متنوع، صندوق توسعه ملی در صدد دستیابی به مبانی نظری و عملیاتی چگونگی تهیه و تدوین صورت های مالی است تا پس از آن گام های عملی برای تهیه صورت های مالی و سپس حسابرسی آنان برداشته شود.
** مدیریت ریسک منابع صندوق توسعه ملی
حسینی افزود: بر اساس مفاد قراردادهای عاملیت، بانک عامل، ریسک تسهیلات را می پذیرد و علاوه بر آن مکلف است در چارچوب عاملیت عمل کند و حق تخطی از آن را ندارد. بانک عامل بابت انجام امور اجرایی و بررسی توجیه فنی، اقتصادی و مالی طرح ها و نیز بررسی اهلیت متقاضیان از صندوق کارمزد دریافت می کند.
** همه دستگاه ها در ایران به دنبال استفاده از منابع صندوق توسعه هستند
بر طبق این گزارش، مارتین سریسولا سرپرست هیئت صندوق بین المللی پول نیز گفت: این هیئت در قالب اصل 4 که ناظر بر اعطای مشاوره صندوق بین المللی پول به کشورهای عضو است به ایران سفر کرده است.
وی در بیان استنباط خود از جریان دیدارهای متعددی که با نهادها و دستگاه های گوناگون در ایران داشته است، اظهار داشت: به نظر می رسد همه دستگاه ها در ایران به دنبال استفاده از منابع صندوق توسعه هستند؛ از این رو به نظر می رسد مدیریت صندوق توسعه، چالش های سختی پیش رو خواهد داشت زیرا از یک طرف باید به درخواست های نهادهای دولتی و از سوی دیگر به درخواست های نمایندگان مجلس پاسخ دهد در حالی که در اصل هدف این صندوق تقویت بخش خصوصی و احتمالاً
** سرمایه گذاری پر بازده در بازارهای جهانی و حفظ سهم نسل های آتی است.
سریسولا افزود: از سوی دیگر اطلاع از چگونگی رعایت اصول سانتیاگو، بهبود شفافیت، موضوعات مرتبط به حکمرانی، تعیین خط مشی ها و استراتژی ها و غیره نیز در دستور کار هیات صندوق بین المللی پول قرار دارد و البته مهم تر از این موضوعات، هماهنگی فعالیت های صندوق توسعه با اقتصاد کلان کشور است که تحریم ها و کاهش صادرات نفت اهمیت آن را مضاعف ساخته است.
وی همچنین به تبعات منفی تحریم، شوک های اقتصادی و کاهش فروش نفت اشاره کرد و آثار آن بر اعتبار بانک ها را مورد تأکید قرار داد و گفت: مشکلات بانک ها ممکن است به صندوق توسعه منتقل شود.
یادآور می شود؛ صندوق بین المللی پول به تازگی اعلام کرده بود که این صندوق برآوردهای سالانه خود از اقتصاد ایران را که از 3 سال پیش متوقف شده بود، از سر خواهد گرفت.
ویلیام موری سخنگوی صندوق بین المللی پول به تازگی اعلام کرده که توافقی برای ارزیابی اقتصاد ایران وجود دارد؛ اما در سال های اخیر، وقفه ای در این زمینه اتفاق افتاده است.
هیاتی از صندوق بین المللی پول اخیراً برای گفت وگوهای اولیه و مرور و ارزیابی اقتصاد ایران به کشورمان سفر کرده اند.
اقتصام(1)**9141/1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]