واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صلاحی: صنعت چاپ مورد بی توجهی قرار گرفته است تهران- ایرنا- معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صنعت چاپ را یک مولد تاثیرگذار در صنعت و صنایع جهانی عنوان کرد و گفت: متاسفانه به علل مختلف به صنعت چاپ در کشور توجه نشده و مورد بی توجهی قرارگرفته است.
به گزارش روز چهارشنبه اداره کل چاپ وزارت ارشاد، سیدعباس صالحی در نشست هم اندیشی کارشناسان چاپ استان ها گفت: صنعت چاپ به عنوان یک مولد تاثیرگذار در صنعت و همچنین در صنایع جهانی مطرح است که بخشی از کارکردهایش در حوزه کتاب و بخش قابل توجهی از آن در حوزه های دیگر است.
وی افزود: این صنعت هم در تولید ثروت و هم در تولید فرهنگ نقش اساسی دارد و ربط دوگانه اش جایگاه ویژه ای را برایش ایجاد کرده است.
صالحی با اشاره به اینکه وزارت ارشاد در قبال صنعت چاپ مسئولیتی را پذیرفته و وظایفی را بر عهده داردگفت: متاسفانه به علل مختلف به صنعت چاپ توجه لازم نشده است که بخشی هم به وزارت ارشاد بر می گردد و لذا نباید از آنها غافل می شدیم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد خطاب به کارشناسان چاپ استانها اظهار داشت: نکته اول این که مدیریت استانی ما آشنایی خوبی به جایگاه صنعت چاپ ندارند؛ مدیر باید در حوزه کاری اش اطلاعات داشته باشد، گاهی وقت ها کارشناسی در حوزه موسیقی، تئاتر، سینما بسیار خوب است اما اطلاعات مدیرکل ها و یا کارشناسان در بحث چاپ بسیار کم است و این بحث در حاشیه قرار می گیرد.
به گفته وی اگر بخواهیم حمایت از صنعت چاپ را جدی بگیریم نیازمند یک مدیرکل چاپ جدی در استانها هستیم که نسبت به جایگاه این صنعت آشنایی مناسبی داشته باشد.
وی نکته دوم را برقراری ارتباط فعال تر ارشاد در استان ها با صنوف چاپ عنوان کرد وگفت: احساس من این است که قرابتی با صنوف چاپی وجود ندارد و این جزو وظایف ارشاد است که ارتباط شان را با صنوف داشته باشند.
صالحی در ادامه گفت: ادارات کل باید برای تامین منابع استان در صنعت چاپ تلاش کنند اما کسانی که حضور دارند نه آموزش کافی دیدند، نه دغدغه فعالی دارند.
وی افزود: این منابع که می تواند سرمایه گذاری دولت چه در حوزه بانکی و چه در حوزه های دیگر باشد تلاش های وافی وکافی را مدیران انجام نمی دهند و آنچه که ما برداشت می کنیم این است که دغدغه مدیر کل های استان در رابطه با نحوه منابع استان کمرنگ است و نیاز به هم اندیشی دارد که هم تولید ثروت صورت بگیرد و هم تولید فرهنگ.
معاون فرهنگی ارشاد در ادامه افزود: در میان ادارات کل اطلاعات دقیقی از صنعت چاپ استانی نداریم که این فرصت آمایش را از مرکز می گیرد و این ضعف باعث می شود که اطلاعات ما تحلیل برود.
صالحی در ادامه اظهار داشت: موضوع مهم دیگر آموزش در صنعت چاپ است که بخشی عدم حمایت مرکز است و بخشی هم به خاطر نبود برنامه ها. اگر بخواهیم در حوزه چاپ چند اتفاق جدی بیفتد باید بحث آموزش و تکنولوژی را جدی بگیریم.
صالحی ادامه داد: ادارات کل چاپ ما در استان ها غیر از وظیفه اداری بحث خدمت گذاری به مردم را نیز باید داشته باشند، متاسفانه بروکراسی اداری باعث شده که این بحث جدی تلقی نشود و این مسئله ای است که می تواند این صنعت را زمین گیر کند. ما در این باید صنعت خادم مردم باشیم.
در ادامه این نشست مدیر کل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: چاپ دیجیتال اکنون به چاپ صنعتی نزدیک شده است یعنی برخی اوقات آنها با یکدیگر خلط وظایف دارند.
محمود برازش اضافه کرد: از دیگر برنامه های این دفتر در حوزه صنعت چاپ بحث محتوایی و آموزشی این صنعت است که به زودی به همه آنها توجه خواهد شد. حتی برخی از استان ها همانند استان سیستان و بلوچستان و استان مرکزی با توجه به اینکه در جوار استان قم هستند اما مسئله چاپ در این استان ها رشد نکرده است و نسبت به این موضوع گله مند بودند.
وی به جلسه مشترک خود با معاون فرهنگی ارشاد اشاره کرد و گفت:قرار شد در ماه آینده برخی از کارشناسان چاپ استان ها برای حضور در نمایشگاه کاغذ امارات دوبی به این کشور اعزام کنیم.
در ادامه این نشست شماری از مدیران صنعت چاپ استانها نظرات و پیشنهاداتی را بیان کردند.
فراهنگ(1)**1355**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]