واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ژاپنی ها محورها همکاری با کارگروه نجات بخشی دریاچه ارومیه را اعلام کردند ارومیه - ایرنا - کارشناسان موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی ژاپنی ˈجایکاˈ که به ارومیه سفر کرده اند ، محورهای همکاری با کارگروه نجات بخشی دریاچه ارومیه را اعلام کرد.
ˈنا گاتاˈ مشاور ارشد جایکا در مدیریت آب روز دوشنبه در دیدار با اعضای کارگروه استانی نجات دریاچه ارومیه با ارائه نتیجه بازدیدهای میدانی دیروز (یکشنبه) از حوضه آبریز دریاچه ارومیه در جنوب آذربایجان غربی گفت: کمک به کارگروه منطقه ای، تهیه یک طرح کلی و ارزیابی در خصوص منابع آب ، پایش و مونیتورینگ فعالیت های حوضه آبریز دریاچه در آذربایجان غربی از محورهای همکاری این موسسه با کارگروه ایرانی نجات بخشی دریاچه ارومیه می باشد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش وسیعی از دریاچه خشک شده است تدابیر ما نیز باید گسترده باشد.
ناگاتا افزود: حفظ دریاچه ارومیه باید اولویت اول طرح ها و برنامه ها بوده و با توجه با نوسانات بسیار آب، باید موثرترین راهکار را یافت.
وی گفت: پروژه ˈسفید رودˈ که در ارتباط با تغییر الگوی کشت اجرا شد ، طرح موفقی بود که می توانیم این طرح را به استان های آبریز حوزه دریاچه ارومیه نیز تعمیم دهیم.
ناگاتا افزود: صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه می تواند نقش بسیار مهمی در نجات دریاچه داشته باشد و ضرورت دارد این راهکار در دیگر مناطقی که مشکل کم آبی دارند رعایت شود.
دکتر ˈناکابایاشیˈ کارشناس زراعت موسسه جایکا نیز گفت: تغییر نگرش در کشاورزان و ایجا انگیزه در این قشر در زمینه صرفه جویی در مصرف آب از موضوعاتی است که نمی توان به راحتی از کنار آن عبور کرد.
وی افزود: برای واقعیت بخشی به این روند باید دوره های تسهیل گری و فرا تسهیل گری نیز برای پرسنل جهاد کشاورزی و آب منطقه ای برگزار شود و آموزش های لازم از این طریق به کشاورزان منتقل شود.
وی با اشاره به شرایط متنوع از نظر اکوسیستم کشاورزی در اطراف حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: با منطقه بندی کردن این حوضه در استان می توان نسبت به تغییر الگوی کشت متناسب با شرایط منطقه اقدام کرد.
وی افزود: با ایجاد مزارع الگو و نمایشی برای کشت های جایگزین و نیز رعایت تناوب در کشت و بیان مزایای این کار برای کشاورزان نیز می توان گام های خوبی در این زمینه برداشت.
خانم ˈاوکوموراˈ مسوول میز ایران در دفتر مرکزی جایکا در توکیو نیز گفت: هدف از این سفر بررسی های اولیه و ارائه گزارش به جایکا بوده است.
وی اظهار کرد: ادامه گفت و گو های ما با کارگروه و شورای منطقه ای نجات دریاچه ارومیه در تهران خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر قصد همکاری وجود داشته باشد ما مایل هستیم تا مسئولان پروژه های مستقل خود را در این زمینه ارائه کنند و تسریع در روند همکاری ها ضروری است.
این دیدارها و گفت و گو ها بخشی از حاصل ملاقات ˈ شینزو آبه ˈ نخست وزیر ژاپن و دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران است که در سپتامبر امسال در نیویورک انجام شد و همچنین ملاقات بین فومیوکیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که در ماه نوامبر در تهران برگزار شد می باشد.
در دیدار و ملاقات های بین مسوولین جمهوری اسلامی و کشور ژاپن ، طرفین بر همکاری در خصوص مسایل زیست محیطی تاکید کرده بودند.
در این بازدید مسوولان و مدیران جهاد کشاورزی، محیط زیست و آب منطقه ای سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان و نیز مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو حضور داشتند.
هم اکنون 85 درصد از پهنه آبی دریاچه ارومیه دومین دریاچه بزرگ شور جهان خشک شده است و پدیده های مختلف و خطرناک زیست محیطی ناشی از بحران دریاچه ارومیه مردم مناطق وسیعی از شمالغرب و حتی پایتخت را تهدید می کند.
7125/583
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]