واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیست و پنجمین همایش علمی - تحقیقی مذاهب اسلامی در زاهدان پایان یافت زاهدان - ایرنا - بیست و پنجمین همایش علمی - تحقیقی مذاهب اسلامی با حضور علما، محققان و فرهیختگان فرقین داخل کشور پس از دو روز برگزاری در سرسرای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان در زاهدان به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی در این همایش، علمای شیعه و سنی در رابطه با موضوعاتی همچون امامت و حکومت اسلامی مطلوب دینی در دوران معاصر، نقش زنان در حکومت های دینی، اهل بغی و کالبدشکافی اندیشه های خروج بر حکومت های کشورهای اسلامی و جایگاه حاکم اسلامی در اندیشه های سیاسی فرقین در سه کمیسیون بانوان، کمیسیون فقهی و کمیسیون سیاسی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
رییس کمیسیون سیاسی این همایش روز دوشنبه در حاشیه اختتامیه همایش به ایرنا گفت: اعضای کمیسیون سیاسی که از علمای فرقین شیعه و سنی بودند در پایان نشست های خود در 12بند به اتفاق نظر رسیدند که موضوع ˈدین اسلام آخرین دین کامل الهی است که مبانی و مبادی شریعت و سیاست را تبیین و به منصه ظهور رسانده است و شروط عمومی حاکم عبارت از عقل، بلوغ، ذکوریت، عدل، آگاهی به حوادث، آگاهی به حکام استˈ از مهمترین بند بیانیه پایانی همایش محسوب می شود.
حجت الاسلام ˈغلام حسین اعرابیˈ افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته در این کمیسیون مسلمانان حق براندازی حکومت را به صرف برخی نارضایی ها ندارند و تنها در صورتی می توانند با حکومت مبارزه کنند که حاکم مرتد شده باشد، حکومت اسلامی باید از حقوق اقلیت های دینی طبق موازین شرعی پاسداری کرده و نهادهای جمهوری اسلامی منطبق بر موازین اسلامی است و در آن حق حاکمیت مردم سالاری دینی و انتخاب حاکم از سوی مردم منطبق بر موازین سیاسی اسلامی است.
وی اظهار داشت: عنوان ˈمجلس خبرگان مصداقی از اهل حل و عقد است که وظیفه تعیین حاکم را برعهده دارد، امر به معروف و نهی از منکر به عنوان نظارتی عام تضمین کننده صلاح و سداد حکمرانان است، نظام اسلامی ماهیتی متفاوت با سکولاریزم و لاییک دارد و بر مسلمانان چه شیعه و چه سنی لازم است که نگران تلاش های مخرب اسلام ستیزان باشند و توطئه های آنان را با وحدت و اسنجام خنثی سازندˈ از دیگر بندهای این کمیسیون در بیانیه پایانی محسوب می شود.
وی گفت: اعضای کمیسیون سیاسی در پایان این همایش جریان های اخیر در کشورهای اسلامی از جمله تبلیغات سوء علیه فرق که در ماهواره ها صورت می گیرد و همچنین درگیری های طالبان و جریانات تکفیری را محکوم کردند.
رییس کمیسیون بانوان این همایش نیز به ایرنا گفت: در این کمیسیون که برای نخستین بار تشکیل شد، جمعی از بانوان فرهیخته حوزوی و دانشگاهی به بیان دیدگاههای اسلام، چالش ها و راهکارهایی در این زمینه پرداختند.
مجتهده ˈزهره صفاتیˈ با اشاره به هفت بند که مورد وفاق در این کمیسیون قرار گرفت، افزود: اولویت و محور قرار دادن خانواده و حفظ کیان آن، تاکید بر مساله تحصیل و رشد علمی و فکری زن، درک صحیح از زنان با حفظ حقوق و کرامت انسانی آنان و تعریف مشاغل متناسب با وضعیت فیزیکی و ظرفیت های بانوان از مهمترین مصوبات این کمیسیون است.
مولوی ˈعبدالصمد ساداتیˈ به عنوان رییس کمیسیون فقهی این همایش نیز به ایرنا گفت: موضوعاتی از جمله توجه و عمل به اسوه نبوی و سیرت نبی مکرم اسلام (ص) در تمام ابعاد زندگی، ترویج این مساله که اسلام دین وحدت، شفقت و مهربانی است و همه را از خشونت، تنفر، سوء رفتار و اخلاق منع می کند و گسترش توجه به امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از مهمترین وظایف امت اسلامی از مهمترین مصوبات این کمیسیون بوده است.
7307/2729
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]