تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851541021




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا رژیم مقابله با تروریسم القاعده شورای امنیت کارایی ندارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

چرا رژیم مقابله با تروریسم القاعده شورای امنیت کارایی ندارد؟ تروریسم در سطح منطقه یکی از موضوعات جدی در تعاملات بین دیپلماتها و سیاستمداران و نیز اصحاب رسانه شده است. مقابله با تروریسم در سطح جهانی چالشی جدی برای همه کشورها می باشد، موضوعی که باعث شده تا تلاشها در تمامی سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی برای مقابله با خشونت های تروریستی در جریان باشد. سازمان ملل متحد نظام گسترده ای برای مقابله با تروریسم ایجاد کرده و بصورت مستمر در پیگیری ابعاد مختلف مقابله با تروریسم درگیر بوده است. از تهیه و اجرای راهبرد جهانی مقابله با تروریسم (2006) در سطح سیاستگذاری و پیشبرد اهداف، تا سطح میدانی که مربوط به شورای امنیت می شود.


بیش از دو هفته پیش (24دی ماه) و متعاقبا ظرف چند روز اخیر بیانیه هایی منسوب به گروه گردانهای عبداله عظام وابسته به القاعده توسط رسانه های مجازی منتشر شده و در آن جمهوری اسلامی ایران تهدید به اقدام تروریستی شده است. این گروه متشکل از همان تروریستهایی است که در تاریخ 28 آبان ماه به ساختمان سفارت ایران در بیروت حمله کردند، دهها نفر از اتباع لبنانی و چندین نفر از کارکنان سفارت از جمله رایزن فرهنگی سابق ایران را به خاک و خون کشیدند. اعضای این گروه تحت فرماندهی ماجد الماجد بودند که متعاقبا در روزهای اول بازداشت توسط نیروهای امنیتی لبنانی، در زندان درگذشت.
بلافاصله پس از وقوع این حادثه تروریستی بیروت، شورای امنیت سازمان ملل بیانیه شدیدالحنی صادر کرده و ضمن محکومیت شدید این اقدام تروریستی ددمنشانه، خواستار مجازات عاملان این حمله گردید. اما شورای امنیت در ارتباط با شبکه القاعده صرفا به صدور بیانیه اکتفا نمی کند. شورای امنیت از سالها پیش و مشخصا 15 اکتبر 1999 (1378) اقدام به ایجاد رژیم مقابله با تروریسم القاعده نموده که بعنوان کمیته 1267 شناخته می شود. لازم بذکر است که از دیدگاه حقوقی هنوز یک تعریف جامع و مورد اجماع در سطح بین المللی در مورد تروریسم وجود ندارد- علیرغم اینکه معاهدات متعددی برای برخورد با این پدیده بین طرفهای متعاهد لازم الاجرا هستند. اما پرونده القاعده برای شورای امنیت یک استثناء بوده است و شورا سازمان القاعده و افراد و شبکه وابسته به آنرا بعنوان تروریست شناسایی نموده است. فارغ از این بحث که شورای امنیت چه صلاحیت هایی دارد و چه معیارهایی را باید اعمال کند، شورا کمیته 1267 را برای تحریم و مجازات افراد و تاسیسات وابسته به القاعده تشکیل داده است. بر اساس شرح وظایف این کمیته که برگرفته از قطعنامه های فصل هفتمی منشور ملل متحد است، کمیته مسئول نظارت بر اجرای مصادره اموال، منع انتقال افراد و نیز تحریم تسلیحاتی این شبکه تروریستی است.
در جریان وقایع پس از یازدهم سپتامبر 2001 و حملات گسترده ای که علیه شبکه القاعده در افغانستان و برخی مناطق دیگر انجام شد، کمیته 1267 شورای امنیت پشتیبان جدی این مقابله با القاعده بوده و کمترین اهمالی نسبت به اجرای تصمیمات کمیته و در بعد وسیعتری شورای امنیت در ارتباط با وضعیت شبکه القاعده تحمل نمی شد. در شکل ظاهر به نظر می رسد این نظام مقابله ای کماکان برقرار بوده و مانعی برای تداوم فعالیت نداشته است. لیکن در حال حاضر و در پرتو افزایش بی سابقه فعالیت گروههای وابسته به القاعده از یمن تا عراق و سوریه و لبنان، سؤالی که پیش می آید این است که آیا تاثیر گذاری رژیم مقابله با القاعده شورای امنیت به منظور رعایت ملاحظات سیاسی و منافع برخی (و شرکای نزدیک) تغییر کرده، یا در حال تجربه یک تغییر اساسی است؟ شرایط جاری در منطقه همچنین یادآور مسئله همیشگی برخورد با تروریسم با استانداردهای دوگانه و رهیافت استفاده ابزاری از تروریسم برای اهداف خاص سیاسی است.
بر اساس بررسیهای انجام شده، شورای امنیت هرگز برنامه ای برای بازنگری اساسی در سیاست مقابله با تروریسم القاعده خود تحت هیچ شرایطی و از جمله شرایط جاری در منطقه، نداشته است. در آخرین قطعنامه ای که در 17 دسامبر 2013 (26 آذر 1392) در شورا به تصویب رسید، هیچ نکته ای غیر از تائید دستورالعمل های قبلی به چشم نمی خورد و این قطعنامه بار دیگر بر اهمیت اجرای کامل و مؤثر رژیم مقابله با القاعده که توسط قطعنامه همین شورا در سال 1999 ایجاد شده، تاکید ورزیده است. بنابراین روی کاغذ و طبق اسناد مصوب، هیچ چیزی در ارتباط با رژیم مقابله شورای امنیت با تروریسم القاعده تغییر نکرده است.
لیکن در میدان عمل، گروههای وابسته به القاعده شدیدا فعال بوده اند و هر روز تهدیدات بیشتری را مطرح می کنند. این مسئله قابل انکار نیست که گروه بیشماری و به قولی که اخیرا مطرح شده 30 هزار نفر از جنگجویان وابسته به القاعده، صدها و حتی هزاران کیلومتر دورتر از کشورهای زادگاه خود برای ماهها متوالی در حال فعالیت در منطقه از جمله سوریه و لبنان هستند. این امر چگونه بدون حمایت های مالی و لجستیکی، عبور از کشورهای مسیر و بویژه کشورهای همسایه و سرریز کردن سیل تسلیحات و مهمات جنگی میسر است. کافی است سری به مطالب رسانه ها بزنیم و شواهد بسیار در این خصوص را ملاحظه کنیم. آنچه از این ملاحظه خواهیم فهمید این است که هیچ کدام از سه دسته تحریم وضع شده از سوی شورای امنیت برای مقابله با تروریسم القاعده شامل مصادره اموال، منع انتقال افراد تروریست و تحریم تسلیحاتی از سوی کشورهای منطقه و فرامنطقه رعایت نشده است.
تروریست ها بالطبع پیام این اهمال را به خوبی دریافته اند و به همین دلیل است که آنها از جمله به خود اجازه می دهند که ایران را تهدید به اقدامات بیشتر تروریستی نمایند. اقداماتی که ممکن است در صورت وقوع، منجر به خونریزی افراد بیگناه و خسارات گسترده تر شود. مشاهده اینکه برخی حاضر به همکاری با تروریسم افراطی القاعده برای اهداف و مطامع سیاسی کوتاه مدت خود هستند، بسیار تلخ است. از منظر حقوقی بین المللی، مهم خواهد بود تا این مسئله برای همه روشن شود که آیا رژیم مقابله با القاعده هنوز معتبر و در جای خود قرار دارد یا اینکه شکست آن رسما و علنا توسط شورای امنیت اعلام شود. برای رسیدن به هرگونه رفع ابهام، نیاز هست که همه طرفها عزم و اراده جدی برای پایبندی به سیاستهای اصولی خود را داشته باشند. در این صورت می توانیم در مقابله با تروریسم در سطح جهانی تاثیرگذار باشیم. هیچ کس از افراط گرایی و خشونت در بلندمدت منتفع نخواهد شد.
اول**1516
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




13/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن