واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چرا این قدر اصرار به خرید عروسک باربی دارید؟؛ تصاویر
یکی از وزرای دولت بریتانیا میگوید، اسباب بازیهایی که بسته به جنسیت کودکان برایشان تهیه شده به آینده شغلی دختران آسیب میزند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز به نقل از سایت بی بی سی فارس؛ هر کسی خاطره ای از اسباب بازی محبوبش دارد. ممکن است این خاطره ساختن ستون با لگو باشد یا درست کردن قطار، یک عروسک یا یک سرویس وسایل چای خوری. لزوما بازی با آن وسایل به این معنا نیست که بچهها ساختمانساز، راننده قطار، خانهدار یا صاحب کافه شده باشند. ولی وزیر آموزش بریتانیا الیزابت تراس اخیرا هشدار داده که اسباب بازی کودکان میتواند روی انتخاب شغلشان در آینده تاثیر بگذارد.
او می گوید اسباببازیهایی که با توجه به جنسیت بچهها ساخته میشوند به طور ویژه خطر اینکه دختران را از علوم و ریاضیات روی گردان کند افزایش میدهد. او از پدر و مادرها خواسته برای دخترانشان لگو بخرند تا آنها را به مهندسی ترغیب کنند. به گزارش بی بی سی فارسی؛ زنان در دهههای گذشته در بریتانیا در عرصه های کاری قدم های بلندی برداشتهاند. ولی همچنان فاصله زیادی بین حرفههایی که زنان و مردان انجام میدهند از لحاظ جنسیتی وجود دارد. بنا بر آمار بیش از ٨٠ درصد علوم و تحقیقات، مهندسی، تکنولوژی توسط مردان اداره میشود. در مقایسه، ٨٢ درصد کار در بخشهای درمانی، تفریحی، و سرویسهای خدماتی و ٧٨ درصد کارهای اداری و منشیگری در بریتانیا را زنان انجام میدهند. ولی همه این اتفاقات با برنامه و پیش فرض خاص انجام نمیشود. یک تحقیق روی بچههای کوچک نشان میدهد که کودکان خودشان هم مستعد علاقمند شدن به نوع خاصی از وسایل بازی هستند. بنابراین آیا اسباببازیهایی که کودکان با آن بازی میکنند در انتخاب کارشان تاثیر میگذارد؟ بکی فرانسیس، استاد آموزش در دانشگاه روهمپتون عقیده دارد که اسباب بازی ها این تاثیر گذاری را دارند. او می گوید: "انواع اسباب بازیهای مختلف پیامهای متفاوتی در مورد اینکه انجام چه کارهایی برای دختران و پسران مناسب است به آنها میدهد و اسباب بازیها محتوای آموزشی متفاوتی دارند. هر دوی این مشخصهها مهم هستند و بر تحصیل و انتخاب شغل کودکان در آینده تاثیر خواهند داشت." خانم فرانسیس در یک تحقیق به پسران اسباب بازیهای داد با ترکیبی از فعالیت، ساخت و ساز و ماشین آلات و به دختران عروسک و ابزارهایی داد که آنها را تشویق به آرایشگری میکرد. پیامی که به نظر میرسید پسران از تقسیم این اسباب بازیها گرفتند این بود که آنها باید چیزهایی بسازند و مشکلات را حل کنند، و پیامی که دختران گرفتند این بود که باید مراقب بقیه باشند و مسئولیت تغذیه و پرورش را به عهده بگیرند.
او توضیح میدهد: "اسباب بازی پسرها بیشتر آموزنده است و دارای اجزایی است که اطلاع و آموزش بیشتری به پسرها میدهد، با دستورات تکنیکی و اجزایی که باید در هم جا بیافتند. در حالیکه اسباب بازی های دختران بیشتر خلاقیت و قوه تخیل آنها را پرورش میدهد." تحقیقات نشان میدهد که بیش از 60 درصد بزرگسالانی که در مشاغلی از جمله طراحی و معماری فعالیت میکنند خانه سازی با لگوها از بازی های مورد علاقهشان بوده است. بیش از 66 درصد کسانی که در مشاغل مرتبط با ریاضیات مثل بانک داری یا حساب داری کار میکنند پازل اسباب بازی مورد علاقه دوران کودکیشان بوده است. نیل سینکلر که قبلا کماندوی ارتش بود و حالا خودش سه فرزند دارد با کلیشه های مربوط به انتخاب اسباب بازیها موافق است و می گوید اسباب بازی مورد علاقهاش اکشنمن بوده است. او میگوید: "من و برادرم، که او هم به ارتش پیوسته، ساعتها با این اکشنمنها بازی میکردیم. آنها را در باغچه میگذاشتیم. خودمان را پنهان می کردیم، نقشه و استراتژی میریختیم و با توجه به تاکتیک ها معلوم بود چه کسی برنده بازی میشود."
محقق فضایی مگی ادرین پوکاک میگوید پدرش اسباب بازیها را بر اساس جنسیت از هم جدا نمیکرد و او به لگو و قطار خیلی علاقه داشت. خانم پوکاک البته میگوید این آزادی را در مدرسه نداشت. وقتی به معلمش گفت که میخواهد فضانورد شود معلم به او پیشنهاد کرد به جایش پرستاری را امتحان کند. نقش بازی برای کودکان این است که تا جایی که می توانیم یک دامنه وسیع از تجربهها را در اختیار کودکانمان بگذاریم. مشکل این است که پدر ومادرها معمولا آسانترین گزینهها را انتخاب میکنند. ولی آنها باید در اسباب بازی به دنبال چیزهایی باشند که توانایی و خلاقیت کودک را افزایش میدهد. اگر این تحقیقات درست باشد می توان به نقش تاثیر گذار باربی پی برد. پس با عروسک نیز می توان یک جامعه و جمعی را به انحراف کشاند. عروسک باربي مي تواند، در شکل گيري شخصيت و اندام کودکان ما تاثير گذار باشد؟ مهمترين و کليدي ترين عامل، روشهاي تعليم و تربيت بحث الگو سازي است. عروسک وسيله مورد علاقه ي دختر بچه ها براي بازي است، اين علاقه نشات گرفته از عاطفه ي ويژه ي دختر بچه ها و همچنين به دليل قدرت برتر عروسک در ايجاد حس همزات پنداري و تفاهم خيالي با کودک است . دختر بچه ها، زنان آينده هر ملت هستند و براي انحطاط هر ملت بايستي دختران و زنان آن ملت را منحط تربيت کرد. پس عروسک در تهاجم فرهنگي نقش برجسته ي را مي تواند ايفاء کند. عروسک باربي فقط يک عروسک نيست
باربی وسيله ي است براي رسيدن به اهداف شوم سازند اش. عروسک باربي در واقع بر گرفته از شخصيت و اندام و چهره ي يک زن خيابان گرد آلماني بوده است . که نام عروسکي آن لي لي بود. البته امروزه پسران ما نیز از آسیب های عروسکی در امن نیستند برای آنها نیز بازار اسباب بازی ها و شخصیت های عروسکی و کارتونی که مدام خشونت را ترویج می کنند کم نیستند. 115
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ - ۰۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]