واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایمنی جاده ها ضرورتی انکارناپذیر تهران بزرگ-ایرنا - گرچه وضعیت آسفالت اتوبان تهران، قم که نام (خلیج فارس) بر آن نهاده شده است در قیاس با دیگر جاده های کشور از امتیاز قابل قبول تری برخودار است اما اگر قرار است گردشگران وارد ایران شوند بازسازی و نوسازی جاده ها باید در اولویت قرارگیرد.
هنگامی که سواربرخودرو شخصی می شوی و تهران را به سمت قم ترک می کنی اتوبان خلیج فارس (تهران-قم) همانند افعی خوابیده برخاک شما را به مقصد رهنمون می شود .
این اتوبان قراراست امنیت و آرامش را در طول سفر برای شما به ارمغان آورد اما صرف نظر از عوامل انسانی که خطرات فراوانی را متوجه رانندگان محتاط می سازد، خود جاده در برخی نقاط ناگهان عاملی برای بروز حادثه ای ناگوار است.
کنده شدن بخشی از آسفالت اتوبان و وجود دست اندازهایی که در اثر تردد بیش از حد خودروها ایجاد شده چندان مورد رسیدگی قرار نگرفته و اینها بخشی از وضعیت این محور مواصلاتی مهم استان تهران است.
به هر ترتیب بعد از طی مسافت مقرر وارد شهر مقدس قم خواهید شد و چنانچه قصد ادامه مسیربه سمت اصفهان و یا اراک را داشته باشید وارد محور مواصلاتی قم اصفهان و یا قم اراک می شوید.
بعد از مسافتی کوتاه که از شهر قم خارج می شوید حرکت مارپیچی کامیون ها و تریلرها توجه ها را به خود جلب می کند و این سووال را به ذهن متبادر می سازد که چه حادثه ای رخ داده که این خودروهای سنگین چنین حرکت می کنند؟
همانطور که مسیر را طی می کنید به محل حرکت مارپیچی می رسید و با دیدن وضعیت جاده، حق را به خودروهای سنگین می دهد که برای پیشگیری از آسیب دیدگی جدی خودرو دست به چنین حرکاتی بزنند.
اینجا هم کنده شدن بخش های زیادی از آسفالت جاده خودروها را وادار می سازد برای پیشگری از آسیب دست به حرکاتی بزنند که مخل امنیت برای دیگر وسایل نقلیه ای است که در این مسیر درحال تردد می باشند.
فرض کنیم تعداد زیادی از گردشگران وارد کشور شده اند و قصد دارند برای دیدار آثار تاریخی شهرهای ایران با اتوبوس از این مسیرها تردد کنند، وضعیت جاده ها چه تصوری را پیش روی آنان خواهد گشود؟
اگر درمسیری که کاروان گردشگران درحرکت است آنان حرکات مارپیچی خودروهای سنگین را مشاهده کنند فکر نمی کنیم برای حفظ جان خویش از خیر این مسافرت ها درگذرند و ایران را به ایرانی واگذارند؟
حفظ و نگهداری جاده های کشور یکی از اولویت های وزارت راه و شهرسازی است که به نظر می رسد وزیر مربوط نیز حفظ حقوق مردم در جاده ها و ایمنی آنان را مورد تاکید قرار داده است.
اما اکنون و در این ایام نزدیک به پایان سال که به خودی خود میزان تردد در جاده های کشور افزایش خواهد یافت و نیز اگر قرار است پاسخگوی آن افزایش 30 درصدی تقاضای سفر به ایران که از سوی گردشگران خارجی مطرح شده باشیم جاده ها نیازمند نوسازی و بازسازی اساسی و فوری است.
اکنون که با تدبیر دولت تدبیر و امید افق های جدیدی پیش روی کشور ایران گشوده شده بر مسوولان واجب است که حفظ جان مردم در جاده ها را اولویت اول امور خود قرار دهند تا شاید به این ترتیب آمار هولناک تصادفات جاده ای کاهش یابد.
گرچه وزیر راه و شهرسازی با ا شاره به ابعاد مالی بسیار گسترده تلفات جاده ای بیان داشته است: براساس آمار سال 1386 میزان خسارت مالی تصادفات جاده ای 7 درصد تولید ناخالص داخلی است، هرچند که اهمیت حفظ جان انسانها را نمی توان با آمار بیان کرد.
عباس آخوندی در ادامه با بیان عدم تعادل در استفاده از شقوق حمل و نقل و انجام 90 درصد حمل و نقل از طریق جاده تاکید کرد: این آمار تکان دهنده است و باید تغییر پارادایم در این خصوص صورت گیرد.
وی بیان کرد: ظرفیت آزاد راه تهران - قم 50 هزار واحد سواری است که در برخی مواقع 100 هزار وسیله نقلیه از آن عبور می کنند، حال اگر اتفاق کوچکی در این مسیر رخ دهد عوارض زیانباری را موجب خواهد شد.
آخوندی اعلام کرد: برای استاندارد شدن جاده ها در وهله نخست باید پروژه های جاده ای در دست اجرا تکمیل شود که این مسئله نیاز به سرمایه گذاری چند هزارمیلیارد تومانی دارد.
وی بیان کرد: برای تکمیل پروژه های آزاد راهی شرکت ساخت حدود 8 هزار میلیارد تومان، برای تکمیل کنار گذرها 1750 میلیارد تومان ، بزرگراه ها 4300 میلیارد تومان و راه های اصلی و فرعی اجرا شده در استانها 18 هزار میلیارد تومان مورد نیاز است. این در حالی است که بودجه 2 هزار میلیارد تومانی شرکت ساخت با این نیازها تناسب ندارد.
وزیر راه و شهرسازی میزان بودجه مورد نیاز و اعتبار اختصاص یافته را نامتناسب دانست و گفت: باید این تعارض را مدنظر داشته باشیم و اقدامات جانبی را به پیش ببریم.
تهرام/9977/ 699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]