تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833818219
هدر رفتن منابع نفتی با استفاده از تکنولوژی پایین و مدیریت نامناسب
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: میرمعزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
هدر رفتن منابع نفتی با استفاده از تکنولوژی پایین و مدیریت نامناسب
عضو کمیته بازنگری قراردادهای نفتی گفت: اکتشاف، تولید و توسعه نفت باید در قالب قراردادهای یکپارچه و بلند مدت انجام گیرد چرا که بهره برداری نابهنگام، تکنولوژی پایین و مدیریت نامناسب سبب هدر رفتن منابع می شود.
سیدمهدی میر معزی، عضو کمیته بازنگری قراردادهای نفتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد: صنعت نفت و گاز ایران به دلیل حجم بالای منابع مالی مورد نیاز اصولاً از طریق تجهیز منابع مالی داخلی قابل توسعه نیست. به جز منابع سرمایه ای، تکنولوژی و مدیریت در بخش بالا دستی ( اکتشاف، توسعه و تولید ) مورد نیاز بویژه در بخش بالا دستی به منابع خارج وابسته است.
مدیر عامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد تصریح کرد: شرکت های خصوصی ایرانی تجربه حضور در زنجیره کامل فعالیت های بخش بالادستی را ندارند. آن دسته از شرکت های ایرانی که توانسته اند در بخش بالا دست حضور یابند فقط بصورت پیمانکار در یکی دو حلقه از زنجیره عملیات بالادستی حضور یافته اند.
عضو شورای سیاست گذاری هم اندیشی افزود: از طرف دیگر نفت و گاز ثروت های ملی هستند و کسی حق ندارد با اقدامات نسنجیده باعث هدر رفتن و از دست دادن این منابع ملی شود. بهره برداری نابهنگام، تکنولوژی پایین و مدیریت نامطمئن عواملی است که باعث هدر رفتن منابع می شود.
عضو کمیته بازنگری قراردادهای نفتی تاکید کرد: وزارت نفت متولی بخشی از مهمترین ثروت های عمومی کشور است و نه تنها باید آن را حفظ کرده بلکه موظف است با افزایش ضریب بازیافت از مخازن که به سرمایه، تکنولوژی و مدیریت مناسب نیاز دارد، این ثروت ها را افزایش دهد. نمی توان با عدم توجه کافی در بکارگرفتن موثر این عوامل سه گانه به ثروت های ملی لطمه وارد کرد.
میرمعزی گفت: به هر حال در دنیای رقابتی امروز تجاربی وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد. از یکطرف برخی خوشبینی ها درست نبوده است مثلاً مدتی بحث این بود که در دریای خزر منابع زیادی وجود دارد و همه هجوم بردند به سمت قراردادهای مشارکتی ولی معلوم شد که این منطقه جذابیت های لازم را ندارد و سرخوردگی ایجاد شد.
وی تصریح کرد: در عراق که بعد از یک دوره فطرت طولانی، رقابت زیادی میان شرکت های نفتی ایجاد شده بود، جذابیت هایی که گمان می کردند در قراردادها وجود دارد به مرور از بین رفته است. از طرف دیگر هم بحث نفت و گاز شیل در برخی نقاط جهان مطرح شده و جذابیت هایی جهت سرمایه گذاری ایجاد نموده است و همچنین جذابیت سرمایه گذاری در مناطق پرپتانسیل که به طور عمده متوجه آفریقاست کما کان برقرار است. به این ترتیب ما در پهنه ای از وقایع و رویدادهایی قرار گرفته ایم که هم فرصت و هم تهدید محسوب می شوند و اگر شرایط داخلی کشور را برای جذب سرمایه گذاران آماده و جذاب نکنیم، فرصت استفاده درست از منابع را از دست خواهیم داد. بعلاوه باید نظام و ساختارهای داخلی را هم در ارتباط با مشارکت شرکت های خارجی و هم نوع قراردادها تغییر دهیم.
*** اکتشاف، تولید و توسعه در یک نظام یکپارچه
مدیر عامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد تاکید کرد: به نظر می رسد باید اکتشاف و توسعه و تولید را در یک نظام یکپارچه مورد توجه قرار دهیم . یعنی شرکت ملی نفت و شرکت های تابعه آن در یک نظام برد – برد با شرکت های خارجی در قالب نظام یکپارچه، همکاری و مشارکت نمایند.
میرمعزی ادامه داد: وظایف صدور پروانه های اکتشاف و تولید و نظارت عالی بر آنها باید توسط وزارت نفت انجام شود و شرکت نفت هم با دریافت پروانه های مذکور از طریق شرکت های نفتی دیگر و یا مشارکت با آنها امر تصدی را به عهده گیرد. وقتی اکتشاف ، توسعه و تولید یکپارچه شود ، باید منافع پیمانکار و کارفرما در یک راستا باشد .
عضو کمیته بازنگری قراردادهای نفتی اظهار کرد: در واقع شرکتهای پیمانکار نفتی باید همکار شرکت ملی نفت شوند و وزارت نفت بایستی به نتیجه کار نظارت عالی داشته باشد . از این منظر ساختار داخلی باید تغییر کند ، یعنی همکاری بین شرکت ملی ایران و شرکتهای نفتی متناسب با عمر میدان استمرار یابد و شرکت های داخلی و خارجی در کنار هم تلاش کنند تا از طریق کاهش هزینه و افزایش درآمد منافع طرفین را کسب کنند.
وی اضافه کرد: موضوع دیگر این است که توسعه میدان به همراه استفاده از روش های ازدیاد برداشت باید مرحله به مرحله و در یک دوره طولانی انجام شود. در این کار شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه از یک طرف و شرکتهای نفتی و پیمانکاری خارجی و ایرانی از طرف دیگر باید با یکدیگر همکاری و مشارکت طولانی مدت داشته باشند تا هم بهترین روش توسعه و ازدیاد برداشت در میدانها بویژه میدان های در حال تولید بکار گرفته شود و هم تکنولوژی و هم تجربه و دانش مدیریت مخازن فرصت و امکان انتقال به داخل را پیدا کنند. طراحی نظام همکاری و مشارکت بین طرفین در این ارتباط از ضروریات موفقیت در اینگونه قراردادها است.
*** عمر قراردادهای نفتی باید طولانی باشد
وی تصریح کرد: نخستین مساله طولانی تر کردن عمر قراردادها است. برای میادین جدید باید قراردادهای یکپارچه از مرحله اکتشاف تا تولید ببندیم . در میادین قدیمی هم به لحاظ بکارگیری روشهای مختلف ازدیاد برداشت و ارزیابی مرحله به مرحله نتایج آن و اصلاح و تکمیل عملیات لازم است قراردادهای بلند مدت ببندیم. در عراق هم که قراردادهای سرویس منعقد می شود، مدت قراردادها از مرحله اکتشاف تا تولید بین20 تا 25 سال تعیین می شود. بیشتر قراردادهای جهان هم اکنون بر طولانی بودن و یکپارچه شدن تأکید دارند.
میرمعزی تاکید کرد: در قوانین نفت و تشکیل وزارت نفت و اصلاحیه های آنها منعی برای عقد قراردادهای طولانی مدت و یکپارچه وجود ندارد و حتی در ماده 125 قانون برنامه پنجم استفاده از انواع روشهای اکتشاف، توسعه و تولید در دوره زمانی معین، مجاز شناخته شده است. بعلاوه در میادین مشترک که طرف مقابل به این شیوه قرارداد می بندد ، اگر بخواهیم سهم خودمان از منابع مشترک را احصا کنیم ناگزیر هستیم که از همین شیوه ها استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در واقع رعایت جذابیت هایی که طرف های مقابل در میادین مشترک برای پیمانکاران ایجاد می کنند ، تا حدی دست ما را می بندد و یک حداقل هایی را در چانه زنی به ما تحمیل می کند. به طور مثال اگر در جنوب عراق از قراردادهای خدمات فنی استفاده می شود، باید در همان حد و اندازه ها و بلکه جذاب تر ظاهر شویم و یا اگر در کردستان عراق از روش پی.اس.ای استفاده می شود باید به آن توجه کرد و از قراردادهایی که بتوان با آن رقابت کند، استفاده کرد.
میرمعزی در خصوص تغییر قوانین گفت: شاید الان نشود به دقت گفت که تغییر قوانین لازم است یا خیر. البته به نظر می رسد حداقل در مورد قانون بودجه اصلاحاتی لازم باشد اما به نظر من مهمتر از قوانین ، فرهنگ پذیرش کار مشترک با شریک خارجی در طولانی مدت است. این مسأله با قانون حل نمی شود . ما طی دو - سه دهه گذشته سوابق همکاری طولانی مدت با شرکای خارجی نداشته ایم و یا به ندرت پیش آمده است. قوانین هم می توانند مانع همکاری طولانی مدت شوند. به نظر من اصلاح قراردادها شرط لازم است اما کافی نیست بعلاوه اهرم های دیگری مثل بیمه، گمرک، مالیات و نظایر آن در قرارداد میان کارفرما و پیمانکار وجود دارد که باید در قالب یک نظام تعریف شده و قابل اتکا ، روان و منطقی عمل کنند تا شما بتوانید در بلند مدت شرکای خوبی برای هم باشید.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
مدیریت یکپارچه منابع آب راهحل نجات استانها از خشکسالی است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران مدیریت یکپارچه منابع آب راهحل نجات استانها از خشکسالی است مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت مدیریت یکپارچه منابع آبی راهحل نجات استانهایی است که با کمبود منابع آب روبهرو هستند و این شیوه مدیریت عقلانیتر است ارتقایی مدیرعامل شرکتچهاردولی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۳ بودجه کشور همچنان وابسته به منابع نفتی است/لزوم توجه ویژه به تولید،
چهاردولی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۳بودجه کشور همچنان وابسته به منابع نفتی است لزوم توجه ویژه به تولید اشتغال و دستمزدیک نماینده مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال 1393 کل کشور با تأکید بر تأکید بر اینکه بودجه کشور همچنان وابسته به منابع نفتی است گفتدبير ستاد مديريت بحران شهرستان زنجان:70 درصد مدارس زنجان از بخاري نفتي استفاده ميكنند
دبير ستاد مديريت بحران شهرستان زنجان 70 درصد مدارس زنجان از بخاري نفتي استفاده ميكنند دبير ستاد مديريت بحران شهرستان زنجان گفت 70 درصد مدارس زنجان از بخاري نفتي استفاده ميكنند مسيحالله سلطاني بعد از ظهر امروز در جلسه مديريت بحران شهرستان زنجان اظهار داشت در حال حاضر بيش ازارزش 30 هزار ميليارد دلاری منابع هيدروكربوري موجود در کشور/ اصلاح چرخه معیوب اقتصاد کشور با استفاده از دانش و
معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت ارزش 30 هزار ميليارد دلاری منابع هيدروكربوري موجود در کشور اصلاح چرخه معیوب اقتصاد کشور با استفاده از دانش و فناوری مقدم گفت هم اكنون ارزش منابع هيدروكربوري موجود بيش از 30 هزار ميليارد دلار است كه با استفاده از دانش و تكنولوژي روز مي توان درآارزش 30 هزار ميليارد دلاریمنابع هيدروكربوري موجود در کشور/استفاده از رانت نفت منجر به افول اقتصادی می شود
نفت در هفته ای که سپری شد ارزش 30 هزار ميليارد دلاری منابع هيدروكربوري موجود در کشور استفاده از رانت نفت منجر به افول اقتصادی می شود مشارکت بخش خصوصی در بازنگری قراردادهای نفتی توزیع بنزین یورو 4 در هشت کلانشهر کشور و افزایش نرخ کارمزد جایگاهدارن در انتظار تشکیل جلسه شورای ایک مقام وزارت نفت خبر داد استفاده ایران از دلارهای نفتی آزادشده برای خرید قطعات هواپیما و خودرو
یک مقام وزارت نفت خبر داداستفاده ایران از دلارهای نفتی آزادشده برای خرید قطعات هواپیما و خودرومعاون وزیر نفت در امور بینالملل گفت ایران احتمالا از پول نفت خود پس از آزادسازی برای خرید ماشینآلات و قطعات یدکی هواپیما و صنعت خودروسازی استفاده خواهد کرد به گزارش گروه اقتصاد بینارييس پژوهشهاي پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت: استفاده از فناوريهاي نوين از اقدامات در دست انجام پژوهشگاه
رييس پژوهشهاي پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت استفاده از فناوريهاي نوين از اقدامات در دست انجام پژوهشگاه تاكنون دانش فني ۸۲ طرح نيز به بخش خصوصي و واحدهاي صنعتي ارايه شده است رييس پژوهشهاي پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت استفاده از فناوريهاي نوين از اقدامات در دست انجام پژوهشگاهوزير نيرو : مديريت منابع تنها راه مقابله با چالش كم آبي است
وزير نيرو مديريت منابع تنها راه مقابله با چالش كم آبي است تهران واحد مركزي خبر اقتصادي 1392 10 04 وزير نيرو با بيان اينكه براي مقابله با كمبود آب بايد هزينه سنگيني را براي استفاده از منابع غير متعارف و آب شيرين كن ها متحمل شويم گفت مديريت صحيح بر منابع آب تنها راه برونتوکلی: با مدیریت درست منابع، میتوان تا دو برابر پاسخگوی جمعیت کشور بود
یکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۱ ۵۸ یک عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی درباره میزان جوابگویی منابع طبیعی برای تأمین نیازهای جمعیتی کشور گفت ما از منابع کشورمان به خوبی استفاده نمیکنیم وگرنه با منابع موجود میتوانیم تا دو برابر این جمعیت را پاسخگو باشیم محمدتقی توکلی در گفتوگو بادولت به محدوديت منابع و عملكرد پايين اعتبارات طرحهاي عمراني در بودجه توجه كند
دولت به محدوديت منابع و عملكرد پايين اعتبارات طرحهاي عمراني در بودجه توجه كند مركز پژوهش هاب مجلس در گزارشي اعلام كرد با توجه به محدوديت منابع و عملكرد پايين اعتبارات طرحهاي عمراني دولت نهايت تلاش خود را در جهت كنترل هزينههاي جاري اولويتبندي طرحهاي عمراني و افزايش اعتبارسرمربي تيم بسكتبال ذوب آهن اصفهان:ابزارهاي مورد استفاده هواداران پتروشيمي بندرامام مديريت شود
سرمربي تيم بسكتبال ذوب آهن اصفهان ابزارهاي مورد استفاده هواداران پتروشيمي بندرامام مديريت شود سرمربي تيم بسكتبال ذوب آهن اصفهان گفت مجريان برگزاري مسابقات ابزارهايي را كه توسط هواداران تيم پتروشيمي بندر امام استفاده ميشود را كنترل و مديريت كنند فرزاد كوهيان پس از باخت تيمش درمعاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجانشرقی: نگاه یارانهای برای بخش خصوصی سم است/ نگاه فلهای
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجانشرقی نگاه یارانهای برای بخش خصوصی سم است نگاه فلهای هرگز نگاه یارانهای برای بخش خصوصی خطرناک و سم است نگرشها باید تغییر پیدا کند به صورت فلهای نگاه نکنیم تنها به نظام متعهد هستیم از جمله مواردی بود که معاون توسعه مدیرسرپرست معاونت مدیریت و برنامهریزی استاندار آذربایجان غربی: دولت از بخش خصوصی به عنوان مشاور استفاده کند
سرپرست معاونت مدیریت و برنامهریزی استاندار آذربایجان غربی دولت از بخش خصوصی به عنوان مشاور استفاده کندسرپرست معاونت مدیریت و برنامهریزی استاندار آذربایجان غربی گفت دولت از بخش خصوصی باید به بهترین شکل حمایت کرده و از مشاورههای فعالان این بخش بهره ببرد به گزارش خبرگزاری فارس-
اقتصادی
پربازدیدترینها