تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819225339




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سینمای داستانی ایران ریشه در سینمای مستند دارد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کارگردان مستند «خانه سیمین وجلال»:
سینمای داستانی ایران ریشه در سینمای مستند دارد
پریسا عشقی گفت: امسال نگاه دقیق و ویژه‌ای نسبت به حوزه فیلم‌های مستند شده و این جای خوشبختی است.


به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، پریسا عشقی کارگردان مستند «خانه سیمین و جلال» گفت: این مستند همان طور که از نامش پیداست درباره سیری است که خانه جلال و سیمین طی شصت سال گذرانده است. البته اهمیت این خانه فقط در زندگی کردن این دو شخصیت ادبی بزرگ در آن خلاصه نمی شود.در فاصله سال های ۱۳۳۱ و۱۳۳۲،جلال آل احمد تکه زمینی را که در تجریش زمینی وقفی بوده را خریداری می‌کند و با بضاعت مالی خویش در آن خانه‌ای می‌سازد.
 
وی اضافه کرد:نکته جالب آن که زمان ساخت این خانه، سیمین دانشور برای ادامه تحصیل به امریکا رفته بود و وقتی خانه آماده می‌شود و قرار می‌شود جلال و سیمین در آن ساکن شوند؛ به شکل تصادفی مصادف با بیست و هشت مرداد ۱۳۳۲ بوده است. از همان تاریخ، این خانه به نوعی مامن و سرپناهی برای روشنفکرها، نویسندگان و شاعران تبدیل می‌شود و به نوعی پاتوق ادبی محسوب می‌شود.
 
عشقی در ادامه خاطر نشان کرد: صرف نظر ازاین که خانه سیمین وجلال پاتوق ادبی و گردهمایی اهالی فرهنگ و ادب بوده، شکل‌گیری اتفاقاتی چون تاسیس کانون نویسندگان ایران نیز دراین خانه اتفاق افتاده است. اما با مرگ آل احمد که برای سیمین سنگین هم بوده،این خانه در شوک و سکوت فرو می‌رود.
 
این کارگردان تصریح کرد: به هرحال در این خانه،زمانی دو تن از نویسندگان بزرگ و معاصر ایران که پایه گذار بخشی از ادبیات نوین ایران بوده‌اند زندگی می‌کرده‌اند.خانه سیمین و جلال از جهات بسیار که به اجمال به آنها اشاره کردم حائز اهمیت بوده است و تا سال ۱۳۹۰ که سیمین دانشور فوت می‌کند، از اهمیت خانه کم نمی‌شود. اگرچه، چند سال قبل از مرگ دانشور این خانه به ثبت ملی رسیده بود.
 
پریسا عشقی درباره جایگاه فیلم‌های مستند در جشنواره امسال نیز گفت: این اولین باری است که ر جشنواره حضور دارم و این را می‌إدانم که همه هیجان جشنواره اصولا بر بخش سودای سیمرغ استوار شده است و شاید آثار مستند در دل جشنواره آن طور که باید دیده نمی‌شوند و در محاق و انزوا قرار می‌گیرند. با این حال اعتقادم بر این است که فیلم‌های مستند باید در جشنواره حضور داشته باشند.
 
 وی تصریح کرد: چرا که سینمای داستانی ایران ریشه در سینمای مستند دارد. به عنوان مثال فیلم «جدایی نادر از سیمین» بر شیوه‌ای مستند گونه مبتنی است و از این منظر است که توانسته جذابیت زیادی برای مخاطب داشته باشد. به هرحال امسال نگاه دقیق و ویژه‌ای نسبت به حوزه فیلم‌های مستند شده و جای خوشبختی است که حتی برای این فیلم‌ها، جلسات نقد و بررسی نیز در نظر گرفته شده است.
 
عشقی ادامه داد: امیدوارم از سال‌های آتی بخش سینمای مستند نیز در جشنواره پررنگ و پررونق‌تر از گذشته شود. البته این امر باید از سویی به وسیله مسئولین فرهنگی صورت گیرد.

انتهای پیام/ص







تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن