تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830272008




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهمترین ضعف‌های قانون حضانت در چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
مهمترین ضعف‌های قانون حضانت در چیست؟
از نظر فقهی حضانت هم حق و هم تکلیف برای والدین است اما این حق و تکلیف برای هر دوی آن‌هاست یا حق یکی از آنها؟
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، در صورتی که قانون، حضانت را برای پدر یا مادر مجاز دانسته باشد نمی‌توان آنان را از این امتیاز محروم کرد اما ماده 1168 قانون مدنی حضانت را تکلیف والدین دانسته است. پس هیچ کدام از پدر و مادر نمی‌توانند از پذیرش فرزند خودداری کنند. در صورت خودداری قاضی می‌تواند آن‌ها را اجبار کند. بیشتر فقها معتقدند که حضانت نسبت به مادر یک حق قابل اسقاط است نه یک تکلیف ولی قانون حضانت را نسبت به مادر هم حق دانسته هم تکلیف.

اما ماده 1170 قانون مدنی می‌گوید: اگر مادر در مدتی که حضانت فرزند با او است مبتلا به جنون شود یا شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود.

اشکالی که در این قانون وجود دارد این است که از موانع حضانت فقط به دو مورد آن اشاره کرده و به دیگر موارد اشاره نشده است. از جمله موانعی که فقها از آن نام برده‌اند کفر می‌باشد که مانع از حق حضانت می‌باشد ولی حقوقدانان به آن اشاره‌ای در قانون نکرده‌اند. یعنی اگر پدر یا مادر کافر باشند مانع از اعمال حق حضانت هستند. مشهور فقها به این موضوع اشاره‌ای کرده‌اند که اگر فرزند به تبع یکی از والدین مسلمان باشد حضانت‌کننده او نیز باید مسلمان باشد. بعضی از فقها با استناد به روایاتی گفته‌اند کافر به طریق اولی نمی‌تواند حضانت فرزند را به عهده بگیرد.

در این جمله ادله‌ای که فقها برای اثبات خود گفته‌اند این است که حضانت نوعی ولایت بر دیگری است و قرآن کریم هر نوع سلطه و ولایت کافر بر مسلمان را نفی کرده است ولن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلا به نظر می‌رسد که کفر هم باید به موانع حضانت (جنون و ازدواج مادر) در قانون مدنی وارد دانسته شود.

 نگهداری فرزند اجرتی غیراز نفقه فرزند برای مادر دارد؟

آیا زحمتی که مادر در نگهداری و حضانت فرزند می‌کشد غیر از نفقه فرزند اجرت حضانت را می‌تواند مطالبه کند. قانون مدنی ما در این مورد سکوت اختیار کرده است. این بحث نیز یک نوع خلأ قانونی به شمار می‌رود. برخی فقها می‌گویند حضانت برای مادر واجب است و آن را مستحق اجرت نمی‌دانند اما برخی دیگر می‌گویند مادر استحقاق اجرت برای حضانت دارد. در صورتی که مادر قصد تبرع نداشته باشد یا متبرعی برای انجام حضانت یافت نشود بعضی‌ها گفته‌اند حضانت برای مادر واجب نیست و مادر می‌تواند حق خود را اسقاط کند. به نظر می‌رسد که باید در مورد این مسأله مهم نیز تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

 زمان پایان حضانت

ماده 1168 قانون مدنی می‌گوید: نگاهداری اطفال هم حق و هم تکلیف والدین است اما اینجا یک ابهامی وجود دارد در اینکه فرزند تحت حضانت است حرفی نیست ولی پایان آن معلوم نیست که چگونه خواهد بود. آیا صرف بلوغ کافی است یا علاوه بر آن رشد هم لازم است. از نظر فقها فرزند وقتی بالغ است که رشید و بالغ باشد ولی قانون مدنی در این خصوص مبهم است ممکن است گفته شود طفل با رسیدن به سن بلوغ دوره حضانتش تمام می‌شود بر این اساس فرزند بالغ سفیه و بالغ مجنون تحت حضانت قرار نخواهد گرفت این تحلیل با فتوای فقها مغایرت دارد پس باید با بررسی‌های زیربنایی و کاربردی پیشنهادی برای اصلاح این ماده قانونی داد.

 مشارکت در حضانت

ماده 1170 قانون مدنی می‌گوید: اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا به دیگری شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود. در کتاب‌های فقهی فقط ازدواج به عنوان مانع اختصاصی برای مادر مطرح شده است. بنابراین آنچه از نظریه فقها به‌دست می‌آید این است که اشتراک پدر و مادر در شرایط و موانع حضانت بجز ازدواج مورد اتفاق فقهاست اما قانون مدنی در این موضوع مطلبی نگفته است. امید است که با شناسایی اشکالات و نواقص قوانین حضانت اندکی از مشکلات این فرزندان برطرف شود.
 





تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن