واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
دفاع تمام قد رئيس رسانه ملي از رئيس جمهور
رئيس رسانه ملي از هنرمندان خواست آثار خود را در بستر اميد بسازند تا جامعه اميدوارانه به پيش رود.
به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران؛ رئيس سازمان صداوسيما در اختتاميه سومين دوره جشنواره جامجم محور اصلي سخنان خود را موضوع اميد در خلق آثار هنري عنوان كرد.
مهندس ضرغامي در اين سخنان به نقدي كه يكي از كارگردانان به سخنان اخير رئيس جمهور در ديدار با هنرمندان وارد كرده بود اشاره كرد و افزود : هدف آقاي روحاني از دعوت هنرمندان به خلق آثاري با درون مايه " اميد " ، محدود كردن آنان به توليد كارهاي سفارشي نيست .
آقاي ضرغامي در سخنان خود ، نظر همه را به زاويه برداشت از اين سخن جلب كرد و گفت :مشابه اين بحث در ابتداي انقلاب روي موضوع "فقه سنتي و فقه پويا "ميان دو گروه فكري به وجود آمد و حضرت امام (ره) به اين بحث با يك جمله " فقه سنتي جواهري در ذات خودش پوياست و پويايي ذات فقه سنتي است " خاتمه دادند .
مهندس ضرغامي در دفاع از سخنان آقاي روحاني ، درخواست از هنرمند براي توليد آثار هنري اميدآفرين را به معناي فرمايشي كردن كارهاي هنري ندانست بلكه آن را به معناي گرايش هنرمندان به مشاوره با مديران فرهنگي در باره مشكلات و نياز هاي جامعه ارزيابي كرد تا خلق آثار هنري علاوه بر نگاه هنرمند به مشكلات جامعه ، به نگاه چند وجهي مديران فرهنگي كشور نيز مجهز شود .
رئيس رسانه ملي گفت : چه كسي گفته است كه منظور كساني كه ميگويند كار اميدوارانه انجام دهيد اين است كه در اثر هنري نبايد نقد باشد و نگاه نبايد به واقعيات جامعه باشد؟ در اين مساله هيچ اختلاف نظري وجود ندارد. اتفاقا اين ويژگي يك نظام قدرتمند است كه ميل به آسيب شناسي داشته باشد و نقدپذير باشد. بنابراين اصل مطلب اساسا اين نيست كه در توليدات هنري نگاه به واقعيت و آسيبها نباشد. بلكه حرف اصلي اين است كه همه اينها بايد در بستري از اميد توليد و به مردم عرضه شود ؛ اميد همه چير انسان است؛ وقتي اميد هست همه چيز هست. مادر با اميد به فرزندش شير ميدهند. كشاورز با اميد بذر در دل زمين ميكارد و هر كس حركتي ميكند چشم به اميد دوخته است. اتفاقا در بسياري از فيلمهاي هاليوودي، اميد شاخصه برجسته است. بنابراين اگر بحث اميد مطرح ميشود به اين علت است كه يك هنرمند در نگاه متعهدانه خود به گونهاي حركت كند كه كسي كه در مقابل اثر قرار ميگيرد نهايتا بعد از استفاده از اثر هنري يك قدم به اميدواري نزديك شود "
مهندس ضرغامي آزاد بودن هنرمندان در خلق آثار را مورد توافق همه دانست و افزود: اصل انگيزه و اصل رسيدن به يك موضوع روشن در دل و جان هنرمند؛ چيزي است كه همه به آن معتقديم . هنرمندي كه هنري خلق ميكند بايد با همه وجود احساس كند كه به آن رسيده است تا آن را خلق كند اما اين جا يك نكته ظريف وجود دارد : آيا صرف يك انگيزه شخصي و يك اولويت فردي در دنيايي كه موضوعاتي و مسائل به شدت متنوع و گسترده و كثير شده است براي خلق يك اثر هنري كفايت ميكند؟ يا ديگران هم ميتوانند در اين مسير به هنرمند كمك كنند و به او مشاوره بدهند . كسي كه در حال حركت است نياز به راهنمايي و مشورت دارد. رابطه بين مديران و هنرمندان هم در واقع همين است. خارج از تعارفات با بار ارزشي مثبت كلمه؛ كار مديران صرفا يك كار اداري نيست . مديران مشاور و همفكر هنرمندان هستند و به آنها كمك ميكنند اينها در واقع حلقههاي يك زنجيرند. هنرمند، تهيهكننده، برنامه ساز، رئيس شبكه، مديرگروه، معاونت ، همه و همه با هم يك مسير را ميروند. من در دفاع از همه مديران فرهنگي در همه نهادهاي فرهنگي اين را ميگويم كه ما بايد جايگاه خودمان را خوب بشناسيم، گاهي اوقات هنرمندي كاري ميخواهد بسازد ؛ اما اين مطلب براي عرضه به جامعه نياز به يك روتوش مديريتي دارد . اگر اين مشاورهها داده نشود خيلي از اثرها معلوم نيست به كجا ميرود و چه سرنوشتي پيدا ميكند .
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]