محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842226523
عطر فروشی که جرقه های انقلاب را در دل رهبر انداخت
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
عطر فروشی که جرقه های انقلاب را در دل رهبر انداخت شهید نواب صفوی همان روحانی عطر فروش کوچههای نجف است که امروز نامش بر یکی از خیابانهای پایتخت نقش بسته است. شهیدی که به گفته آیت الله خامنه ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی اولین جرقههای انقلابی را در دل من و سایر انقلابیون انداخت.
متولد 1303 در محله خانی آباد تهران است. مادر نامش را سید مجتبی گذاشت و نام خانوادگی مادر هم به خواسته خود سید مجتبی کنیه اش شد ولی بعد از مدتی از داشتن نعمت پدر بی نصیب ماند. سید مجتبی نواب صفوی دوران دبستانش را در دبستان حکیم نظامی و دوران دبیرستان در مدرسه صنعتی آلمانی ها به رشته مکانیک روی آورد
سیلی پدر شهید نواب صفوی بر صورت وزیردادگستری رضاخان در مورد پدر شهید نواب صفوی باید گفت که پدر او مرحوم سید جواد میرلوحی، دانشمندی روحانی بود که در اثر فشار حکومت رضاخان مجبور به ترک لباس روحانیت شد، اما از طریق تصدی وکالت دادگستری همچنان به داد مظلومان می رسید. مرحوم سید جواد در سال 1314 یا 15 در اثر مشاجره و درگیری لفظی با (داور) وزیر عدلیه ی رضاخان، غیرت علویش به جوش آمد و یک سیلی نثار وی کرد که در اثر آن سه سال به زندان افتاد. سخنرانی در تظاهرات دبیرستان و شرکت نفت البته زیر بار زور نرفتن سید مجتبی نواب صفوی در همان دوران دبیرستان بر فرزندش نیز تاثیر گذاشت تا جایی که نواب صفوی به دلیل کشف حجاب در دبیرستان تظاهراتی به راه انداخت. بعد برای کار و امرار معاش به اهواز رفته و در شرکت نفت مشغول به کار شد. کار سید مجتبی در شرکت نفت زیاد طول نکشید و به دلیل اغتشاش کارگران و درگیری انها با مسئولان انگلیسی و سخنرانی اش در جمع کارگران تحت تعقیب قرار گرفت تا اینکه تصمیم گرفت فرار کند و برای فراگیری دروس حوزوی و فقهی راهی نجف شود. اما برای تامین معاش خود مجبور بود کار کند برای همین به ساخت و فروش انواع عطریات روی آورد. استادان به نام آن دوره یعنی عبدالحسین امینی، حاج آقا حسین قمی و شیح محمد تهرانی توانستند سید مجتبی را به خود جذب کنند و همین موجب شد تا این روحانی جوان در امور فقهی ممتاز شود.
تشکیل جمعیت فدائیان اسلام وی پس از چهار سال اقامت در نجف به دستور آیت اللَّه سیدابوالحسن اصفهانی جهت مبارزه با کجرویهای کسروی به ایران آمد و با تشکیل "جمعیت فداییان اسلام" به مبارزه با بدخواهان و بداندیشان پرداخت. ترور وابستگان استعماری مانند احمد کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزم آرا و حسین علاء از جمله فعالیتهای سیاسی این جمعیت بود. ماجرای اقدام نواب صفوی برای ترور "کسروی" شاید این پرسش در ذهن جوانان امروزی باشد که چرا فردی به نام "کسروی" توسط گروه نواب صفوی ترور شد؟ پاسخ این است که «احمد کسروی» از جمله افرادی بود که خط معارض و مهاجم علیه اسلام تشیع را دنبال می کرد. او نه تنها در کتاب «شیعی گری» به روحانیت، مقدسات اسلامی، پیشوایان مذهب تشیع و امامان بحق و معصوم علیهم السلام حمله می کرد، بلکه در کتابهای صوفی گری، بهایی گری، مادی گری و حتی تاریخ مشروطیت، مقدسات دینی و روحانیت را مورد حمله قرار داد. نواب با کتاب های کسروی در نجف آشنا شد. کتاب ها را نزد علما برد و از آنها نظر خواست. همه حکم به مهدور الدم بودن نویسنده کتابها دادند. سید مجتبی در اواخر 1323، وارد تهران شد و بدون درنگ به خانه کسروی رفت و او را از گفتن و نوشتن سخنان توهین آمیز به اسلام و ائمه شیعه و روحانیت برحذر داشت و وقتی مطمئن شد که وی اصلاح پذیر نیست، آماده اجرای حکم الهی شد. شهید نواب صفوی در هشتم اردیبهشت 1324، در سر چهارراه حشمت الدوله به کسروی حمله کرد ولی توسط پلیس دستگیر و زندانی شد. بعد از آزادی از زندان، موجودیت فداییان اسلام را طی یک اعلامیه رسمی با جمله هوالعزیز و تیتر « دین و انتقام» اعلام کرد و اعدام کسروی را پیگیری کرد. تا اینکه یکی از شاگردان نواب صفوی به نام سید حسین امامی در 20 اسفند 1324، بر کسروی یورش برد و او را زیر ضربات اسلحه ی سرد و گرم قرار داد و جانش را گرفت. ماجرای ترور آقای وزیر توسط فدائیان اسلام فداییان اسلام در آن دوران با نامزد کردن آیت الله کاشانی و مصدق، گروه اقلیت را راهی مجلس کرد. در آن زمان رزم آرا نخست وزیر رژیم پهلوی و دست نشانده انگلیس، با ملی شدن صنعت نفت به شدت مخالفت بود و می گفت که ملت ایران توانایی و لیاقت اداره این صنعت عظیم را ندارند و به عناوین مختلف در تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت در مجلس شورای ملی کارشکنی می کرد. این اظهارات و مخالفت ها موجب شد تا در روز 16 اسفند 1329 زمانی که اتومبیل رزم آرا جلوی مسجد امام (شاه سابق) توقف کرد و نخست وزیر جهت شرکت در ختم آیت الله فیض قصد ورود به صحن مسجد را داشت، خلیل طهماسبی از افراد فدائیان اسلام از پشت سر با شلیلک سه گلوله او را از پای درآورد و خود نیز توسط مأموران دستگیر شد. آیت الله کاشانی در مصاحبه ای در رابطه با قتل رزم آرا گفت: «این عمل به نفع ملت ایران بود و آن گلوله و ضربه عالی ترین و مفیدترین ضربه ای بود که به پیکر استعمار و دشمنان ملت ایران وارد شد.
آزادی شهید طهماسبی در مرداد 1331، ماده واحده ای به تصویب مجلس رسید که چون خیانت حاجی علی رزم آرا بر ملت ایران ثابت گردیده، هرگاه قاتل او استاد خلیل طهماسبی باشد به موجب این قانون مورد عفو قرار می گیرد. بدین ترتیب در 23 آبان همان سال، طهماسبی پس از دو سال و اندی از زندان آزاد شد. آیت الله کاشانی در پی آزادی شهید طهماسبی او را به عنوان «شمشیر برّان اسلام» و «مجری اراده و افکار ملت ایران» مورد ستایش قرار داد. نامه نواب صفوی به مصدق و ماجرای دستگیری سید مجتبی تبعید آیت الله کاشانی و اتفاقات رخ داده در آن دوران و روی کار آمدن دولت دکتر مصدق موجب می شود تا نواب صفوی به مصدق نامه ای بنویسد. نواب برای مصدق نوشت: شما و مملکت در سخت ترین سراشیب سقوط قرار گرفته اید. چنانچه احساس کرده و معتقد شده باشید که نجات مملکت، اجرای برنامه مقدس پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله است و پس از تمام جریانات گذشته آماده اجرای احکام مقدس اسلام باشید، قول می دهم که شما و مملکت را به یاری خدای توانا و به برکت اجرای احکام و تعالیم عالیه اسلام از هر بدبختی و سقوط و فسادی حفظ نموده، به منتهای عزت و سعادت معنوی و اقتصادی برسانم. ولی بعد زا این نامه از سوی مصدق تهدید به قتل می شود و بعد به دستور مصدق، نخست وزیر وقت، مأموران در تیرماه 1330 نواب را در خیابان ژاله (شهدا) دستگیر می کنند و با توجه به پرونده معاونت او در قتل رزم آراء پرونده دیگری برای او از سوی دادستان تشکیل می شود. در متن دادنامه دادستان ساری فرزاد نیا چنین آمده است: سید مجتبی نواب صفوی فرزند جواد، ۲۹ ساله دارای عیال بدون اولاد ساکن تهران خیابان امیریه کوچه اسلحه دار باشی منزل نواب صفوی به موجب دادنامه شماره ۲۴۳ - ۲۸/۷/۲۷، دادگاه جنحه ساری که به شرح گزارش مامورین کلانتری تهران مشارٌ الیه از دیدار آن استنکاف نموده به گناه ورود به عنف به دبیرستان ایران دخت به دو سال حبس تادیبی و پنج هزار ریال غرامت نقدی... غیاباً محکوم گردیده. نواب پس ازآزادی برای شرکت در موتمر اسلامی به کشورهای مصر، اردن، عراق، لبنان و فلسطین سفر می کند. و در مسیر بازگشت به ایران در عراق طی مصاحبه ای کودتای ۲۸ مرداد را به شاه تبریک می گوید. او پس از بازگشت در تهران بیانیه ای در روزنامه کیهان ۳ شهریور ۱۳۳۲ منتشر می کند.
ماجرای شهادت و نبش قبر نواب صفوی
سرانجام این مجاهد خستگی ناپذیر به همراه سه تن از همرزمانش به نامهای خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سیدمحمد واحدی در بیدادگاه رژیم پهلوی محکوم و در صبحگاه 27 دی 1334 شمسی تیرباران شده و به خیل شهدا پیوستند. بدین ترتیب پرونده ده سال فعالیت سیاسی و اجتماعی جمعیت فداییان اسلام بسته شد و جنایت دیگری در پرونده سیاه خاندان پهلوی ثبت شد و پیکر این شهید ابتدا در روستای مسگرآباد (واقع در شرق تهران) تدفین و بعداً با اجازه مرحوم آیت الله مرعشی نجفی و با اقامه مجدد نماز میت توسط این مرجع عالیقدر، به قم منتقل و در قبرستان وادی السلام این شهر خاکسپاری شد. آیت الله خامنه ای: اولین جرقه های انگیزش انقلابی اسلامی به وسیله ی نواب در من به وجود آمد آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب درباره شهید نواب صفوی می فرمایند: باید گفت که اولین جرقه های انگیزش انقلابی اسلامی به وسیله ی نواب در من به وجود آمد و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما نواب روشن کرد. آیت الله خامنه ای در بیان خاطره ای از نواب صفوی فرموده اند: من شاید پانزده یا شانزده سالم بود که شهید "نواب صفوی" به مشهد آمد. ایشان برای من، خیلی جاذبه داشت و به کلی مرا مجذوب خودش کرد. هر کسی هم که آن وقت در حدود سنین ما بود، مجذوب نواب صفوی می شد؛ از بس این آدم، پرشور و بااخلاص، پر از صدق و صفا و ضمناً شجاع و صریح و گویا بود. من می توانم بگویم که آن جا به طور جدّی به مسائل مبارزاتی و به آنچه که به آن مبارزه سیاسی می گوییم، علاقه مند شدم. البته قبل از آن، چیزهایی می دانستم. زمان نوجوانیِ ما با اوقات «مصدّق» مصادف بود. من یادم است در سال ۱۳۲۹ وقتی که مصدّق تازه روی کار آمده بود و مرحوم «آیةاللَّه کاشانی» با او همکاری می کردند مرحوم آیةاللَّه کاشانی نقش زیادی در توجّه مردم به شعارهای سیاسی دکتر مصدّق داشتند لذا کسانی را به شهرهای مختلف می فرستادند که برای مردم سخنرانی کنند و حرف بزنند. از جمله در مشهد، سخنرانانی می آمدند. من دو نفر از آن سخنرانان و سخنرانیهایشان را کاملاً یادم است. آن جا با مسائل مصدّق آشنا شدیم و بعد، مصدّق سقوط کرد. در سال ۱۳۳۲ که قضیه ۲۸ مرداد پیش امد کرد، من کاملاً در جریان سقوط مصدّق و حوادث آن روز بودم؛ یعنی من خوب یادم است که اوباش و اراذل، در مجامع حزبی که به دولت دکتر مصدّق ارتباط داشتند، ریخته بودند و آن جاها را غارت می کردند. این مناظر، کاملاً جلوِ چشمم است! بنابراین من مقوله های سیاسی را کاملاً می شناختم و دیده بودم؛ لیکن به مبارزه سیاسی به معنای حقیقی، از زمان آمدن مرحوم نوّاب علاقه مند شدم. بعد از آن که مرحوم نوّاب از مشهد رفت، زیاد طول نکشید که شهید شد. شهادت او هم غوغایی در دلهای جوانانی که او را دیده و شناخته بودند، به وجود آورده بود. در حقیقت سوابق کار مبارزاتی ما به این دوران برمی گردد؛ یعنی به سالهای ۱۳۳۳ و ۳۴ به بعد.(مهر)
چهارشنبه 25 دی 1392 17:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
عزاداري هيئتهاي دانشجويي به مناسبت اربعين حسيني در محضر رهبر انقلاب
عزاداري هيئتهاي دانشجويي به مناسبت اربعين حسيني در محضر رهبر انقلاب مراسم عزاداري اربعين حسيني با حضور هيئتهاي دانشجويي و رهبر انقلاب در حسينيه امام خميني رحمهالله برگزار شد كد خبر 2201023 تاريخ مخابره ۱۳۹۲ ۱۰ ۲ - ۱۳ ۲۰ دوشنبه 2 دي 1392مراسم عزاداري اربعين حسيني در حضور رهبر انقلاب + تصاوير
مراسم عزاداري اربعين حسيني در حضور رهبر انقلاب تصاوير در اربعين شهادت سيد و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام و ياران با وفاي ايشان با عزاداري هياتهاي دانشجويي از سراسر كشور در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي حسينيه امام خميني ره يكپارچه احساس و شور و شعور حسيني بمطالبه رهبر انقلاب درباره تيزر كتاب محقق شد
مطالبه رهبر انقلاب درباره تيزر كتاب محقق شد گروه ادب مديرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامي گفت مطالبه رهبر معظم انقلاب درباره تيزر و تبليغ كتاب محقق شد به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن ايكنا ميثم نيلي مديرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامي با اشاره به پيگيريهاي اين مجمع براي تحقتوصيف وقايع اربعين حسيني از زبان رهبر انقلاب + صوت
توصيف وقايع اربعين حسيني از زبان رهبر انقلاب صوت پايگاه حفظ و نشر آثار آيت الله العظمي خامنه اي حفظه الله صوت توصيف وقايع اربعين حسيني از زبان رهبر انقلاب را منتشر كرد به گزارش خيمه گاه باشگاه خبرنگاران فايل صوتي توصيف وقايع اربعين حسيني از زبان رهبر انقلاب در اين مطلب آپیام تسلیت رهبر انقلاب به برادران سلحشور
پیام تسلیت رهبر انقلاب به برادران سلحشور کارگردان سریال جهانی یوسف پیامبر ع گفت رهبر معظم انقلاب اظهار لطف فرمودند و درگذشت والده مرحومهام را تسلیت گفتند به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز «فرجالله سلحشور» گفت در مدتی که مادر گرامی ما فوت کردند افراد بسیمراسم عزاداري اربعين حسيني در حضور رهبر انقلاب
مراسم عزاداري اربعين حسيني در حضور رهبر انقلاب به گزارش خبرآنلاين به نقل از پايگاه اطلاع رساني مقام معظم رهبري در اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين قاسميان به تبيين ابعاد نوراني نهضت تاريخ ساز امام حسين ع و روشنگريهاي درس آموز كاروان اسراي كربلا پرداخت سه شنبه 3 دي 1392كتاب «رسالت روحانيون در دانشگاهها» از منظر رهبر انقلاب منتشر ميشد
كتاب رسالت روحانيون در دانشگاهها از منظر رهبر انقلاب منتشر ميشد كتاب رسالت روحانيون در دانشگاهها از منظر رهبر معظم انقلاب به كوشش محمد طهماسبي از سوي دفتر نشر معارف منتشر ميشود به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات فارس كتاب رسالت روحانيون در دانشگاهها از منظر رهبر معظم انقلامريم مجتهد زاده: بيانات رهبر معظم انقلاب در حوزه زنان و دفاع مقدس تدوين مي شود
مريم مجتهد زاده بيانات رهبر معظم انقلاب در حوزه زنان و دفاع مقدس تدوين مي شود رئيس سازمان حفظ و نشر آثار ارزشهاي مشاركت زنان در دفاع مقدس با تأكيد بر شفافيت و تعميق باورهاي ديني انقلابي جامعه به ويژه جوانان از تدوين و گردآوري مجموع بيانات مقام معظم رهبري در حوزه دفاع مقدس ازسخنراني رهبر معظم انقلاب در اربعين سال 1392 حسينيه امام خميني (ره) + فيلم
سخنراني رهبر معظم انقلاب در اربعين سال 1392 حسينيه امام خميني ره فيلم رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع پر شور عزاداران حسيني در اربعين شهادت سالار شهيدان به سخنراني پرداختند به گزارش خيمه گاه باشگاه خبرنگاران امسال در مراسم پرشكوه اربعين حسيني در حسينيه امام خميني ره دانشجويروايت رهبر انقلاب از زيارت قبر مطهر امام حسين(ع) توسط جابربنعبدالله انصاري + كليپ صوتي
روايت رهبر انقلاب از زيارت قبر مطهر امام حسين ع توسط جابربنعبدالله انصاري كليپ صوتي كليپ صوتي لبيك يا حسين به مرور روايت رهبر انقلاب از ماجراي زيارت قبر مطهر اباعبداللهالحسين عليهالسلام توسط جابربنعبدالله انصاري ميپردازد به گزارش خيمه گاه باشگاه خبرنگاران كليپ صوتي لبيخاطراتي از ديدار با آيت الله مجتبي تهراني؛ ادب و احترام استاد نسبت به حكم رهبر انقلاب
خاطراتي از ديدار با آيت الله مجتبي تهراني ادب و احترام استاد نسبت به حكم رهبر انقلاب به گزارش مهر متن زير يادداشتي است كه يكي از علاقمندان مرحوم آيت الله مجتبي تهراني رضوان الله تعالي عليه در ايام اولين سالگرد رحلتشان در اختيار خبرگزاري مهر قرار داده است علماي دين در زمان غيکتاب رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به مدیران به چاپ سوم رسید
در کمتر از شش ماه کتاب رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به مدیران به چاپ سوم رسید چاپ سوم کتاب برای مدیران شامل رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به مدیران در کمتر از شش ماه به چاپ سوم رسید و در صدر آثار پرفروش قرار گرفت به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومیعکس/فرزند رهبر انقلاب در تشییع والده سلحشور
عکس فرزند رهبر انقلاب در تشییع والده سلحشوردر مراسم تشییع والده حاج مهدی و حاج فرج الله سلحشور یکی از فرزندان رهبر معظم انقلاب نیز برای عرض تسلیت حضور داشت جمعه 13 دی 1392 ساعت 21 13-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها