واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
حجاریان:سیاست صحنه ستیز و سازش است/عبدی:کار سیاست، کاهش آلام جامعه است
فعالان اصلاح طلب در نشستی به تبیین شخصیت نلسون ماندلا پرداختند.
به گزارش نامه نیوز، سعید لیلاز در نشست "مدارا، میراث ماندلا" که توسط سازمان مردم نهاد امید نسل سوم،عصر امروز برگزار شد، اظهار داشت: من با این جمله که ماندلا مدارا را برای ملتش برگزید مخالفم. آدمها هر چه قدر بزرگ باشند ملتها از آنها بزرگتر هستند و یک آدم نمیتواند خواسته ای را مانند مدارا به ساختار یک کشور تحمیل کند.
این تحلیل گر مسائل اقتصادی سیاسی با بیان اینکه باید از یک جامعه به ماندلا برسیم و نه از ماندلا به یک جامعه، گفت: شاهد هستیم که امروز مشابهت سازیهایی از ماندلا در جامعه ما میشود که این شبیه سازیها درست نیست. چرا که هر کشور دارای ساختارهای خاص خود است و برای همین شیوههای خاص خود را نیز انتخاب میکند.
وی میراث ماندلا را میراث پیروزمندی برای افریقای جنوبی ندانست و ادامه داد: وقتی که به جامعه این روزهای آفریقای جنوبی نگاه میکنیم. میبینیم که نرخ بسیار بالایی از بیکاری تورم و فساد در این کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: انچه مهم است کارنامه و سمت گیریها و نتایح عمل افراد است.
لیلاز تاکید کرد: وقتی به نتایج کار افراد بنگریم مشاهده خواهیم کرد که کارنامه ریاست جمهوری آقای خاتمی از کارنامه ماندلا بسیار قویتر است، مسیری که امروز آفریقای جنوبی میرود مسیر خوبی نیست و همراه با تلاطمهای بسیاری همراه بوده است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ماندلا را مخلوق به بن بست رسیدن هژومونی سفید پوستان و رژیم آپارتایمی آفریقای جنوبی دانست.
همچنین عباس عبدی در خصوص ماندلا و میراثش با بیان اینکه ماندلا را نمیتوان از جامعه جدا دانست، گفت: اما این حرف به این معنی نیست که وی را فارغ از استعدادهایش تحلیل کنیم، چرا که وی قوه ماندلا شدن را نیز داشت.
این تحلیل گر مسائل سیاسی مهمترین دستاورد ماندلا را انتقال یک رژیمنژاد پرست به رژیم دیگری دانست و اظهار داشت: اگر ما شرایط آن روزهای آفریقا را مشاهده کنیم میبینیم کشوری مانند زیمباوه نیز در همان سالها به انقلاب رسیده بود و از نظر نرخ توسعه در جایگاه بدی قرار نداشت، اما اینک در قعر نرخ توسعه است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب کار سیاست را کاهش آلام جامعه دانست و تاکید کرد: کار سیاستمدار این نیست که فقط مبارزه کند و در زندان باشد مبارزهای که به کاهش آلام جامعه نینجامد فایدهای نیز ندارد.
وی ادامه داد: سیاست مداری که نتواند مقاومت درست داشته باشد، مسیر را هم درست طی نمیکند.
عبدی مدارای مد نظر ماندلا را در معنای اخلاق فردی ندانست و خاطر نشان کرد: مدارای مد نظر ماندلا به معنای الزام رفتاری در سیاست است تا بر مبنای آن بر اساس اصول رفتار کرد.
سعید حجاریان نیز در این نشست در خصوص ماندلا و میراثش گفت: ماندلا جملهای دارد که میگوید «میبخشم اما فراموش نمیکنم» اما سوالی که ایجاد میشود این است که آیا میتوان فراموش نکرد و اینجا دو مبحث روی میدهد، یکی فعل بخشیدن و دیگری فراموش کردنی که انفعال است و در اینجا این انفعال عارضی است.
این تحلیل گر مسائل سیاسی ادامه داد: اینکه یک ملت چیزی را ببخشد یا چیزی را نبخشد بعدا تبدیل به هویت آن میشود. اما چگونه میتوان یک مسئلهای را ببخشد؟ بخشیدن در موضع قدرت است، چرا که با قدرت است که میتوان بخشید.
مشاور سید محمد خاتمی ادامه داد: بخش دوم حرف ماندلا در فراموشی است. در چین معبدی است که سربازان چینی و کرهای در آن مدفون شدهاند و چند روز پیش که نخست وزیر ژاپن میخواست از آن معبد دیدار کند چینیها و کرهایها آن را توهین به خود دانستند این نشان میدهد که نمیتوان یک چیز را به راحتی فراموش کرد.
حجاریان با بیان اینکه آفریقای جنوبی پس از سقوط آپارتاید با چند شانس روبرو شد تا به جنگ داخلی نرسید، تاکید کرد: یکی از این چند شانسها، انتخاب این کشور برای میزبانی جام جهانی بود. سپس بانک جهانی و صندوق بین المللی پول که به این کشور کمکهایی کردند و سفید پوستان کار بلدک مک کردند تا این کشور با کمک این وامها تکانی به خود بدهد.
حجاریان با بیان اینکه ماندلا کمک کرد تا رابطه سیاه پوستان و سفید پوستان جوش بخورد، تاکید کرد: سیاست صحنه ستیز و سازش است و لازم است هر دو را داشته باشیم و ماندلا نیز از این ابزار به خوبی استفاده کرد و موجب به هم پیوند خوردن روابط سیاهان و سفید پوستان شد.
1392/10/8
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]