واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سياستمداران چين سياست تك فرزندي را مضر دانستندچين در معرض كاهش نيروي كار و افزايش سن بازنشستگي
چين با طولاني شدن سياست تك فرزندي و افزايش رو به رشد تعداد افراد سالخورده و كهنسال در اين كشور، در حالت هشدار كاهش شديد نيروي كار در سالهاي آينده قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از بلومبرگ، تعدادي از مقامات چين اعلام كردند، دولت اين كشور قصد دارد، با افزايش سن بازنشستگي در اين كشور با كاهش نيروي كار در سالهاي آينده مقابله كند. رشد جمعيت در ايران از بيش از 4 درصد به 1.3 درصد كاهش شديد داشته است.
طي سالهاي گذشته و با هدف كاهش جمعيت در چين، سياست هاي تك فرزندي در جامعه چين اتخاذ شده بود، اما با طولاني شدن اين سياست ها و همچنين افزايش رو به رشد تعداد افراد سالخورده و كهنسال در اين كشور، دولت اين كشور در حالت هشدار كاهش شديد نيروي كار در سالهاي نزديك قرار گرفته است.
بر اساس اعلام برخي از مسئولان دولت چين، دولت اين كشور قصد دارد تا با افزايش سن بازنشستگي اجباري براي افراد در اين كشور با كاهش نيروي كار در سالهاي آينده به علت رشد پيري در جمعيت خود مقابله كند.
بر اين اساس دولت اين كشور تا سال 2020 سن بازنستگي را تا 5 سال افزايش خواهد داد.
در حال حاضر سن بازنشستگي در اين كشور براي مردان 60 سال و براي زنان 50 سال است.
ژو هايبين، اقتصاد دان ارشد در شركت جي پي مورگن در چين، با اشاره به تأثير قابل توجه افزايش سن بازنشستگي در جلوگيري از كاهش سريع نيروي كار، گفت: «تغيير سن بازنشستگي در مقايسه با تغيير سياست تك فرزندي در اين كشور تأثير سريعتري خواهد داشت، زيرا تغيير سياست تك فرزندي در بازه زماني 20 ساله اثر گذار خواهد بود».
همچنين سايت گوگل، ايران نيز با رشد جمعيت معادل 1.3 درصد در خطر پير شدن جمعيت در دهه هاي آينده قرار دارد. جمعيت برخي كشورهاي اروپايي و آسيايي در حال حاضر به صورت نسبي پير محسوب مي شود.
به عنوان مثال، كشور ژاپن در حال حاضر با مشكلات جدي تأمين هزينه و امكانات اقشار سالخورده خود مواجه شده است.
اختصاص هزينه 208 ميليارد دلاري تنها براي تأمين هزينههاي سلامت افراد سالخورده اين كشور تنها يكي از مشكلات حال حاضر اين كشور است.
يكي از سياستهاي دولت چين براي كنترل كاهش نيروي كار اين كشور كاهش محدوديتها براي بچه دار شدن خانواده هاست.
دولت اين كشور كه پيشتر با اتخاذ سياست هاي سخت گيرانه داشتن فرزند دوم را براي خانواده هاي اين كشور منع كرده بود، طي ماه اخير با تجديد نظر در اين سياست ها شرايط جديدي را براي داشتن فرزند دوم در اين كشور ارائه كرد كه افزايش جمعيت را در اين كشور تسهيل ميكند.
كاهش نيروي كار و كاهش رشد اقتصادي از يك سو، افزايش تعداد افراد بالاي 64 سال و نياز به تأمين هزينههاي حمايتي و همچنين پرداخت مستمري ماهانه از سوي ديگر، كشور هاي در معرض پير شدن را با مشكلات جدي در آينده مواجه خواهد كرد.
ايران با اتخاذ سياست هاي كنترل جمعيت طي سال هاي گذشته، نرخ رشد جمعيت را از بيش از 4 درصد در دهه 60 شمسي به 1.3 درصد در سال جاري كاهش داده است.
انتهاي پيام/ب
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]