تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه در دنيا به امانتى خيانت كند و آن را به صاحبش برنگرداند و آنگاه بميرد بر دين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830162704




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از قیام 19 دی تا حماسه 9 دی؛ حماسه مقاومت و فداکاری


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



از قیام 19 دی تا حماسه 9 دی؛ حماسه مقاومت و فداکاری
حماسه‌اي كه مردم ايران با حضور ميليوني خود در 9 دي آفريدند، سه تاثير متفاوت بر سه گروه مختلف داشت. اول باعث دلگرمي و احساس غرور و قدرت خود مردم ايران و دوستان انقلاب در داخل و سراسر دنيا شد. دوم خشم و عصبانيت دشمنان و منافقان و البته واكنش همراه با انفعال و عقب‌نشيني آنها را به همراه داشت و سوم باعث بيداري عده‌اي شد كه در چند ماه گذشته در تحليل و بررسي اوضاع ايران تا حدودي دچار شك و ترديد شده‌ بودند.




  به گزارش جام به نقل از بولتن، دکتر مرتضی اشراقی(زاده۱۳۵۶) فرزندآخر شهاب‌الدین اشراقی و صدیقه مصطفوی و نوۀ دختری حضرت امام خمینی(ره)، در آستانۀ فرارسیدن سالگرد حماسۀ تاریخی 9 دی، در یادداشتی کوتاه اما عمیق و عالمانه به بررسی تطبیقی قیام مردم قم در 19 دی ماه سال 56 و حماسۀ مردمی و خودجوش هموطنانمان در سراسر کشور در 9 دی ماه 88 پرداختند.    متن کامل این یادداشت را با هم می خوانیم:   به نام خدا   زمينه‌هاي قيام
براي بررسي قيام 19دی مردم قم بايستي اول فضاي سياسي – اجتماعي سال56 و فضاي كلی دهۀ 50 را مورد كنكاش قرار دهيم. به صورت خيلي مختصر مي‌توان گفت؛ در دهۀ 50 رژيم شاه يكي از ثروتمندترين و قدرتمندترين كشورهاي منطقه و دنيا بوده و از طرف ديگر، حمايت همه جانبۀ آمريكا پشتوانه اين رژيم شاهنشاهي بوده است. به عنوان مثال «در سال 1356 درآمد نفتي ايران 7/20 ميليارد دلار بوده است».
ارتش مدرن 400000 نفري مسلح به پيشرفته‌ترين تسليحات و با تشكيلات دقيق و منظم كه خشونتش زبان زد عام بود در اختيار رژيم ايران بود.
شاه آن­چنان به سلطنت خود اميدوار بود كه در مصاحبه با خبرنگار ايتاليايي «اوريانا فالاچي» چنين مطرح مي‌كند:
«به طور كلي من تنها نيستم، بلكه نيرويي مرا همراهي مي‌كند كه ديگران آن را نمي‌بينند. قدرت من، قدرت خدايي است و در ضمن دستورهاي مذهبي دريافت مي‌كنم... مي‌دانم از طرف او براي انجام يك مأموريت انتتخاب شده‌ام»
با توجه به فضاي سياسي – اجتماعي دهه 50، وقتي در چنين فضايي قيامي رخ مي‌دهد بايد ريشه‌هاي آن را مورد بررسی قرار داد كه اين قيام از كجا نشأت گرفته است. مبارزه و قيام‌هاي مردمي عليه رژيم كه اغلب نتيجه و محصول تلاش‌هاي فكري و عملي نخبگان سياسي حوزه‌ها و دانشگاه‌ها بوده است علت واحدی نداشته است. به عبارت دیگر، می‏توان‏19 دی را انفجار فشارهای متراکم توده‏های مردمی دانست که زمینه‏های آن از کودتای‏27 مرداد 1332 شروع شد و با چند حادثه دیگر از جمله 15 خرداد 42،17 خرداد 54، و درگذشت مشکوک دکتر علی شریعتی و آیت‏الله مصطفی خمینی به آن دامن زده شد و آماده انفجار بود و مقاله توهین‏آمیز روزنامه اطلاعات جرقه این انفجار را زد .   جرقۀ قيام
بعد از قيام پانزده خرداد 1342،‌ رژيم شاه براي خنثي نمودن حركت اسلامي مردم،‌امام را تبعيد كرد و سعي فراوان داشت تا فرد يا تشكيلاتي را جايگزين خلاء‌ وجودي امام بكند؛ تا به اين وسيله بتواند از يكسو با ظاهر اسلامي و عوام‌پسند،‌نظر توده‌ها را از امام منحرف سازد و از سوي ديگر اين فرد يا تشكيلات خطر چنداني براي حكومت ايجاد نكند. مرجع‌تراشي در مقابل امام و .... از حركتهاي مشكوك بعد از تبعيد امام تا روزهاي پيروزي انقلاب اسلامي بود. شخص شاه و رژيم وي،‌ همواره سعي كردند تا ياد و خاطره امام را از اذهان ملت محو كنند و در اين راستا با پخش اعلاميه و شبنامه، به امام توهين مي‌كردند. رحلت مرموز آيت ا... سيد مصطفي خميني در آبان 1356 را مي توان نقطه عطفي در نهضت اسلامي مردم ايران دانست. مجالس يادبود در سراسر کشور برگزار شد و در آن مراسم، تظاهرات گسترده عليه رژيم به پا شد. از اين رو رژيم، تصميم گرفت با توهين به ساحت حضرت امام خميني، چهره ايشان را به عنوان رهبري نهضت مخدوش کند. در اواسط دي ماه 1356، پيک دربار، نامه ممهور به مهر دربار را به داريوش همايون، وزير اطلاعات و جهانگردي داد. او نيز نامه را به روزنامه اطلاعات جهت انتشار سپرد. مسعودي، صاحب امتياز روزنامه، مفاد مقاله را باعث واکنش علما و روحانيون و براي آينده روزنامه خطرناک مي دانست، اما در تماس با وزير اطلاعات و نخست وزير، آموزگار، دريافت که برخي از مفاد تند و تحريک آميز آن به خواست شاه در مقاله آمده است.
در صفحه هفتم روزنامه،‌ مقاله‌اي با عنوان "ايران و استعمار سرخ و سياه" با نام مستعار "احمد رشيدي مطلق" نظر خوانندگان را به سوي خود جلب كرد. نويسنده در آن مقاله، به طور صريح بي‌حجابي را فضيلت دانسته و حجاب كهنه‌پرستي و ارتجاع سياه معرفي شده و به امام خميني، بزرگ مرجع عالم تشيع، اهانت كرده بود و قيام پانزده خرداد 1342 توطعه استعمار سرخ و سياه معرفي شده بود. روزنامه رستاخيز نيز در همان روز،‌ تظاهرات گروه قابل توجهي از زنان مشهد را در مخالفت با كشف حجاب "تظاهري از يك اتحاد نامقدس"‌ناميد.
حوزه علميه قم به دنبال درج مقاله در روزنامه اطلاعات،‌حالت غيرعادي به خود گرفت و طلاب با رفتن به منازل مراجع،‌اعتراض خود را به رژيم شاه اعلام داشتند و با پيوستن مردم قم به جمع طلاب،‌اين اعتراضات تبديل به قيام نوزدهم دي ماه شد.   نتايج و پيامدها
1 ـ اثبات توخالي بودن شعار فضاي باز سياسي؛
2ـ ثابت شد که شاه از حرکت مذهبي ـ سياسي به رهبري روحانيت و در راس آنها، حضرت امام، بيش از هر حرکت سياسي ديگر وحشت دارد؛
3ـ نهضت در مسير صحيح خود قرار گرفت؛ به نحوي که ترفندهاي بعدي رژيم نيز بي ثمر افتاد؛
4ـ متحجرين و مروجان جدايي دين از سياست منزوي شدند.   اين قيام را بايد نقطه عطفي در تاريخ نهضت اسلامي دانست چرا که پس از آن امواج انقلاب اسلامي شدت گرفت و با چهلم هاي پي در پي مردم نقاط مختلف ايران دامنه انقلاب فراگير شد و در نهايت به سرنگوني رژيم پهلوي انجاميد.   مقام معظم رهبري حضرت آية اللّه العظمي خامنه اي درباره 19 دی می فرمایند:
" در ماجراي نوزدهم ديماه و حوادثي که به مناسبت برگزاري چهلم ها به صورت پي در پي بوجود آمد نکته اساسي اين است که مردم متدين آماده فداکاري بر دستگاهي که از لحاظ قدرت مادي هيچ کم و کسر نداشت طوري پيروز شدند که هم آن دستگاه گيج ماند، هم همه محاسبه گران سياسي مبهوت ماندند يعني مثل توفاني نظامي را که مردم متدين و فداکار با آن مقابل شدند، در نورديد. "   واکاوی 9 دی 1388
بی‌تردید انتخابات دهمین دوره از ریاست‌جمهوری اسلامی ایران، رویدادی بی‌سابقه، پردامنه و در بردارنده تأثیراتی گسترده در جغرافیای سیاسی و اجتماعی ایران است. این رخداد بی‌شک از فصول درخور کنکاش در تاریخ پس از انقلاب و همچنان محمل ارائه تحلیل‌های متفاوت و متضاد خواهد بود. از جنبه‌های شاخص این اتفاق، سنجش مجدد نسبت تمامی عناصر و جریانات مؤثر در عرصه سیاست، با اصل انقلاب، نظام اسلامی و ارزش‌های آن است.
این پیروزی چشم گیر و معجزه گونه همانند خاری به چشم بیگانگان و وطن فروشان فرو رفت و آغاز گر فتنه های سال 1388 شد . این فتنه ها، نتيجه رسوبات افكار انحرافي كساني بود كه در طول چند دهه گذشته در تزاحم با افكار امام خميني (ره) بودند و از ابتدا نيز در تقابل با انديشه امام راحل به سر مي‌بردند، منتهي در زمان امام خميني (ره) نمي‌توانستند اظهارنظر كنند.فتنه هایی که گاه و بیگاه خاطر مردم و ملت شریف ایران و وطن دوستان واقعی را آزرده می نمود. این سیر ماجرا توسط موالی طاغوت درلباسها مختلف ونواهای گوناگون ادامه پیدا کرد تا ان که در 9دی 1388بار دیگر اراده ولی فقیه زمان مستقر شد ودوباره فتحی دگرصورت گرفت.(توسط امت اسلام،تنها با اشاره ولی زمان،دربدترین شرایط جنگ نرم آن موقع ایران وبا برجای گذاشتن تلفات سنگین ایمانی واعتمادی در مردم)،درنهایت ولایت الله برولایت طاغوت زمان خود فائق آمد واین شد که رهایی ازطاغوت زمان به گفته رهبرفرزانه انقلاب «مستلزم سجده شکر مومنین»گشت.
حضرت آیت الله خامنه ای حضور عظیم و تعیین کننده ملت مؤمن، بابصیرت و با غیرت ایران را در راهپیمایی سراسری نهم دی ماه 1388، تجلی دست قدرت خدا و حرکتی ماندگار در تاریخ انقلاب خواندند.
ایشان در دیدار هزاران نفر از مردم قم، حضور عظیم و تعیین کننده ملت مؤمن، بابصیرت و با غیرت ایران را در راهپیمایی سراسری نهم دی ماه 1388، تجلی دست قدرت خدا و حرکتی ماندگار در تاریخ انقلاب خواندند و تأکید کردند: سلطه گران و جریانهای ضد دین که امروز در شرایط غبارآلود فتنه در مقابل نظام و انقلاب شعار می دهند همان کسانی هستند که سالها زیر پرچم مبارزه با امام و انقلاب صف آرایی کرده بودند و مردم نیز با درک همین شاخص و حقیقت، حضور تعیین کننده خود را در حفظ نظام و انقلاب، بار دیگر ثابت کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به ابعاد مختلف حادثه عظیم 19 دی سال 56 در قم تأکید کردند: قیام 19 دی مردم قم در 32 سال پیش با ویژگیهایی همچون بصیرت، موقع شناسی، دشمن شناسی، و مجاهدت، مبدأ تحول و ایجاد جریانی عظیم در ملت ایران شد که همچنان درس آموز و تأثیرگذار است.
ایشان، اراده و مجاهدت انسانها را زمینه ساز شاخص شدن برخی روزهای تاریخ، از جمله 19 دی 56 دانستند و خاطرنشان کردند: روز 9 دی امسال نیز از جمله روزهایی است که به واسطه حرکت عظیم و فوق العاده مردم، در تاریخ ماندگار شد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شرایط غبارآلود کنونی تأکید کردند: در چنین شرایطی، این حرکت مردم، اهمیت مضاعفی داشت و روح ولایت، و روح حسین بن علی (ع) در آن دیده می شود و همانگونه که امام راحل همواره می گفت تجلی دست قدرت خدا بود.
آيت الله مكام شيرازي نیز در خصوص حماسه 9 دی 1388 بیان داشتند : حضور پرشور مردم در راهپیمایی روز 9 دی 1388، روح دیگری به انقلاب و کشور ما داد : راهپیمایی 9 دی، افزون بر جمعیت بسیار، از نظر کیفیت پرخروش بود و در مقابل همه زیان هایی که دیدیم تصور می کنم این حادثه برای ما منافع خوبی داشت.   تاثیرات حماسه 9 دی
حماسه‌اي كه مردم ايران با حضور ميليوني خود در 9 دي آفريدند، سه تاثير متفاوت بر سه گروه مختلف داشت. اول باعث دلگرمي و احساس غرور و قدرت خود مردم ايران و دوستان انقلاب در داخل و سراسر دنيا شد. دوم خشم و عصبانيت دشمنان و منافقان و البته واكنش همراه با انفعال و عقب‌نشيني آنها را به همراه داشت و سوم باعث بيداري عده‌اي شد كه در چند ماه گذشته در تحليل و بررسي اوضاع ايران تا حدودي دچار شك و ترديد شده‌ بودند.
اين حماسه بزرگ، بدون شك باشكوه‌ترين و بزرگترين اجتماع و راهپيمايي سراسري مردم ايران در 30 سال گذشته بود. در اين مساله هيچ شك و ترديدي وجود ندارد. گواه اين ادعا خود مردم ايران هستند كه اين حماسه بزرگ را خلق كردند. در بسياري از شهرهاي كوچك و بزرگ به ويژه تهران و قم، خود مردم شاهد هستند و تاييد مي‌كنند كه تاكنون چنين اجتماع بزرگي را نديده‌ بودند.
اين حضور باشكوه نشان داد كه درست در روزهايي كه همه حرمت‌ها شكسته شد، مردم ايران زنده و بيدار هستند. در روزهايي كه همه تعارفات كنار گذاشته شد و فضا چنان آشفته بود كه هر كسي كه مشكلي با نظام داشت، مي‌توانست از فرصت بدست آمده استفاده كند و مشكلش را نشان بدهد و عليه نظام شعار بدهد، ديديم كه چنين نشد. كساني در حماسه 9 دي به خيابان آمدند و از نظام و رهبري دفاع كردند كه شايد از وضعيت معيشتي و مادي خود شكايت داشته باشند، اما آمدند. كساني به خيابان آمدند كه شايد از ما و امثال ما، برخوردهاي ناشايستي هم ديده باشند، اما آمدند! كساني به خيابان آمدند كه شايد انتظارش را نداشتيم، اما آمدند.   از 19 دی 56 تا 9 دی 1388
در رویداد اول اگر چه بدنه حوزه علمیه قم و به‌ویژه طلاب جوان آن در اعتراض به مقاله موهن روزنامه اطلاعات، آماده اعتراضی گسترده و پرشور بودند، اما برخی از اعاظم و مدرسین نامدار، انتشار این مقاله را محملی برای کشتار و سرکوب شدید مردم توسط رژیم می‌انگاشتند و اعتراض وسیع بدان را مصلحت نمی‌‌شمردند. در این میان نقش‌آفرینی مؤثر آیت‌الله نوری در برگزاری جلسه با اساتید شاخص حوزه و متقاعد ساختن آنان در هماهنگی با بدنه پرشور طلاب موجب گردید که هزینه سرکوب این خیزش بزرگ برای دستگاه‌های امنیتی رژیم بسیار بالا برود و این قیام گسترده با تلفاتی کمتر از آنچه تصور می‌شد، صورت گیرد. به‌رغم آنکه پس از این رویداد، مدرسین حوزه، به‌ویژه آیت‌الله نوری هر یک به گوشه‌ای از کشور و به مناطق بد آب و هوا تبعید شدند، لکن حرکتی را بنیان نهادند که تداوم آن به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید. پگاه مبارک 22 بهمن 57، سخت وامدار اربعین‌هایی است که از 19 دی ماه 56 آغاز گشت و شور و انگیزه انقلابی مردمان این دیار را به بار نشاند. 32 سال پس از آن اما، آیت‌الله نوری همدانی در عرصه‌ای دیگر به ایفای نقش پرداخت که اهمیت و خطوراتی کمتر از دی ماه 56 نداشت. او در این وادی نیز مانند 32 سال قبل، خط‌شکن بود. در شرایطی که برخی اقران وی در فضای تردید به سر می‌بردند و منتظر رویدادهای بعدی بودند، این عالم مجاهد با شناخت ماهیت رویدادهای جاری، حماسه‌ای دیگر یعنی حماسه با شکوه 9 دی 1388 را بنیان نهاد و همچون سالیان پیشین، پیشقراول هزاران طلبه پاکباز و پرشور در دفاع از حاکمیت اسلام شد. این دو رویداد در کنار تمامی عوامل دخیل در آن، بی‌تردید با نام آیت‌الله العظمی نوری همدانی ماندگار خواهد گشت و تاریخ درباره آن با آیندگان سخن‌ها خواهد گفت. اما چنین زمان‌آگاهی و بصیرتی، محصول ویژ‌گی‌های ذاتی و اکتسابی فراوان است، چیزی که شناخت آن بر تمام پیروان طریق حق‌طلبی، به‌ویژه طلاب و دانشجویان جوان حجت تواند بود.   یادتان هست که احساس خطر می کردید؟
از کلامی که دروغش خواندید،
از جماران و کلام پیرش که تو فریاد زدی گم شده است.
این خطر چیست؟ کدامین احساس؟
انعکاس رخ چون آینه روح خدا و آتش؟
هر کلامش که بریدید و به دلخواه از آن راه بجویید، خطر می دانی؟
هلهله در غم سالار شهیدان، آتش دامن غمبار سیاهی عزا هم خطری آیا هست؟
آتش و صفحه قرآن را چه؟
سنگباران عزادار حسین بن علی را تو خطر می دانی؟
با توام مرد! که انگار به خواب ابدی مهمانی.
یادتان هست؟! تبارت به همان خیمه تنهای غم انگیزترین لحظه تاریخ شباهت دارد؟
یادتان هست چرا چادر خاکی؟ در و دیوار؟ کبودی بر چشم؟
یادتان هست که صفین، که قرآن، نیزه؟
یادتان هست که کربی و بلایی بودست؟
یادتان هست که لعنت کردند، تا دم صبح ابد، هر که را «حاربهم» تیغ کشیدست و "ولی" گم کرده است؟
تو اگر یادت نیست،
یادمان هست که چندین فرسنگ مانده تا داغ ترین هرم عطش، فتنه را بن بکنیم،
خولی و شمر و یزید و عمر سعد، نه که در کرب و بلا،
بلکه قبل از حکمیت، ما به عمار، به مالک بسپاریم و علی، پور علی، شاد کنیم.
تو اگر یادت نیست، این به خاطر بسپار.    




۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۵:۴۹




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن