تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): آيا به شما بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826273524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرايط اهداي خون چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شرايط اهداي خون چيست؟
با تمام پيشرفت‌هاي علمي بشر در درمان بيماران هنوز هيچ ماده‌اي جايگزين خون نشده است. در كشور ما نيز ادامه زندگي حدود 2000 بيمار تالاسمي و هزاران بيمار دردمند ديگر (بيماران جراحي، نوزادان مبتلا به زردي، مصدومان تصادفات، آسيب ديدگان حوادث غيرمترقبه، بيماران دچار سوختگي، مبتلايان به بدخيمي‌ها، بيماران دياليزي، بيماران هموفيلي و ...) به ايثار انسان‌هاي آگاه و دلسوزي كه اهدا كننده مستمر خون سالم هستند، وابسته است.

به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خون بافت زنده‌اي است كه نجات بخش زنده است و ميانگين حجم آن در هر فرد بالغ بر 4.5 الي 5.5 ليتر است. خون از دو قسمت سلولي و پلاسمايي تشكيل شده است.

عناصر سلولي 45 درصد حجم خون را تشكيل مي‌دهند و شامل گلبول‌هاي قرمز با طول 120 روز كه مسوول اكسيژن رساني به سلول‌هاي بدن مي‌باشد، هستند. گلبول‌هاي سفيد نيز با طول عمري از چند روز تا چند ماه كه مسوول دفاع از بدن در برابر عوامل خارجي مي‌باشند و نيز پلاكت‌ها با طول عمر 7 الي 10 روز كه در بند آمدن خونريزي دخالت دارند، از ديگر عناصر سلولي تشكيل دهنده حجم خون هستند.

پلاسما نيز 55 درصد حجم خون را تشكيل مي‌دهد و داراي پروتئين‌هايي نظير آنتي‌بادي‌ها، فاكتورهاي انعقادي خون و مواد غذايي نظير انواع قندها، چربي‌ها، املاح مختلف و هورمون‌هاست.

شرايط اهداي خون چيست؟

- حداقل سن 18 سال تمام و حداكثر 60 سال ( در صورت اهداي خون مستمر تا 65 سال)

- حداقل وزن 50 كيلوگرم

- فواصل اهداي خون هر هشت هفته يك بار مشروط به آنكه تعداد دفعات آن در طول يكسال بيش از چهار مرتبه براي مردان و 3 مرتبه براي زنان نباشد.

- همراه داشتن كارت شناسايي معتبر عكس‌دار (ترجيحا كارت ملي)

لازم به ذكر است در صورت وجود سوابق زير بايد پزشك انتقال خون در جريان قرار گيرد:

- آلرژي‌ها: كهير و آلرژي تنفسي و ...

- سابقه غش، صرع و تشنج

- سابقه اعتياد به مواد مخدر تزريقي

- سابقه اعمال جراحي

- سابقه رفتارهاي پرخطر (تماس جنسي خارج از چهارچوب خانواده)

- سابقه خالكوبي، حجامت و تتو

- سابقه زردي و يرقان در خود يا خانواده

- مسافرت به مناطق آندميك مالارياخيز

- سابقه بيماري‌ هاي قلبي و عروقي

- سابقه مصرف دارو

مراحل اهداي خون داوطلبانه چگونه است؟

1- ورود: بعد از ورود به بخش اهداكنندگان تابلوي پيام انتقال خون و همچنين پمفلت‌هاي قرار گرفته در اختيارتان را مطالعه كنيد.

داوطلب اهدا ممكن است پس از مطالعه پيام انتقال خون يا پمفلت‌هاي موجود از اهداي خون انصراف داده و بدون هيچگونه توضيحي سازمان را ترك كند. همچنين ممكن است داوطلب پس از مطالعه و قبل از اعلام انصراف به صورت خصوصي با پزشك اهدا كنندگان مشورت كند.

2- ثبت نام با كارت شناسايي معتبر عكسدار صورت مي‌گيرد (اعلام كدملي و كد پستي بسيار مهم است) سپس ليبل اهدا و برگه خود حذفي محرمانه به اهدا كنندگان ارايه مي‌شود.

3- انجام تست هموگلوبين: در اين مرحله ميزان هموگلبين اهداكنندگان اندازه‌گيري مي‌شود.

4- مشاوره و معاينه پزشكي: در اتاق معاينه توسط پزشك، نبض، فشار خون و وزن شما اندازه‌گيري مي‌شود و از نظر كم خوني نتيجه آزمايش هموگلوبين بررسي و سپس سوالاتي درباره بيماري‌ها، داروها و رفتارهاي شخصي از شما پرسيده خواهد شد. (مرحله مشاوره )اين اهميت را دارد كه شما بدانيد بخش مهمي از تضمين سلامت خون و فرآورده‌هاي آن وابسته به صداقت داوطلبين در پاسخگويي به پزشك اهداكنندگان در مورد سوابق بيماري، رفتارهاي شخصي و يا مواجهه با عوامل خطرساز است.

5- اخذ رضايتنامه: پس از تاييد سلامت فرد توسط پزشك، رضايت نامه اهدا توسط داوطلب اهداي خون امضا مي‌شود.

6- مرحله خودحذفي محرمانه: داوطلب پس از مطالعه بروشور خودحذفي، معاينه، مشاوره پزشك و اطلاع از مطالب مربوط به رفتارهاي پرخطر همانگونه كه در پايين فرم ثبت نام توضيح داده شده درباره مصرف يا عدم مصرف خون اهدايي نظر خود را اعلام مي‌كند.

7- در صورت انتخاب گزينه بله، خون اهدا كننده پس از آزمايشات غربالگري مورد استفاده قرار مي‌گيرد ودر صورت انتخاب گزينه خير با وجود انجام آزمايشات غربالگري خون اهدا كننده از چرخه مصرف خارج مي‌شود.

8- مرحله اهداي خون: داوطلب پذيرفته شده به سالن خونگيري راهنمايي مي‌شوند و خونگيري توسط تكنسين خونگيري در شرايط استريل و با استفاده از وسايل يك بار مصرف انجام مي‌شود و ظرف مدت پنج الي 10 دقيقه يك واحد خون از شما اخذ خواهد شد.

9- استراحت و پذيرايي: اهداكننده خون 10 الي 15 دقيقه پس از اهداي خون بر روي تخت استراحت مي‌كند و سپس پذيرايي از وي به عمل مي‌آيد.

توجه: لازم به ذكر است در طي هر مرحله داوطلب اهداي خون در صورت تمايل مي‌تواند انصراف دهد و مركز اهداي خون را بدون هر گونه توضيحي ترك كند.

10- اطلاع رساني تلفني: با ارايه بروشور مربوطه ضمن ارايه توصيه‌هاي پس از اهداي خون از اهدا كننده درخواست مي‌شود تا در صورت بروز علايم مربوط به ابتلا به هر گونه بيماري عفوني طي روزهاي آينده و يا اعلام هر گونه سوابق پزشكي فراموش شده نظير سابقه مصرف دارويي و ... انتقال خون استان مربوطه را به منظور حذف خون اهدايي در جريان قرار دهد.

اهداي خون مستمر:

اهدا كننده مستمر فرد سالمي است كه حداقل طي يك سال دو مرتبه خون اهدا كند.

مزاياي اهداي خون چيست؟

اهداي خون مستمر سبب افزايش ضريب امنيت و سلامت خون شده زيرا در هر بار اهدا مشاوره انجام و كليه آزمايشات غربالگري بر روي خون اهدايي انجام مي‌شود.

انتهاي پيام

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن