واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روزنامه زمان: تجارت ایران و ترکیه از طریق هالک بانک مشروع است
یک تحلیلگر ترک با تاکید بر این که روابط ایران و ترکیه از طریق هالک بانک از مشروعیت لازم برخوردار است، نوشت: افزایش روابط تجاری با ایران به عنوان یک کشور دوست و برادر در فضای تحریم یک مسوولیت اخلاقی است.
به گزارش نامهنیوز، روزنامه زمان - چاپ ترکیه در تحلیلی با اشاره به ارتباط ایران و هالک بانک و اتهامات وارده به این بانک در روزهای اخیر نوشت: یکی از عوامل اهمیت عملیات گسترده مبارزه با فساد مالی که سهشنبه هفته گذشته در ترکیه برگزار شد و این کشور را به لرزه درآورد، مطرح شدن نام هالک بانک در این عملیات بود. بر اساس ادعاهای انجام شده مدیرعامل این بانک در این عملیات حضور داشته و بر اساس اطلاعات به دست آمده از سوی پلیس در یک جعبه کفش 4.5 میلیون دلار پول پیدا شده است.
این روزنامه در ادامه آورد: این عملیات تنها یک عملیات ساده در جهت مبارزه با فساد مالی، پولشویی و رشوه نیست بلکه رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته است. به خصوص یکی از دلایل مورد اتهام قرار گرفتن هالک بانک ارتباط تجاری این بانک با ایران و حضور این بانک به عنوان یکی از مجراها و کانالهای مهم برای ایران است.
روزنامه زمان در بخش دیگری از این تحلیل با اشاره به تحریمهای اعمالی علیه ایران، نوشت: ایران برای سوراخ کردن موانع تحریمی که توسط آمریکا و اسراییل بر سر راه این کشور گماشته شده است، از کانالهایی استفاده میکند. اسراییل میخواهد به خاطر برنامه هستهیی ضربات سنگینی بر ایران وارد کند و بر همین اساس شورای امنیت سازمان ملل و کنگره آمریکا را تحت فشار قرار داده است. در این میان ترکیه عضو ناتو بوده و در کمپ غرب قرار دارد و بر همین اساس ترکیه نیز باید از تحریمهای اعمال شده از سوی شورای امنیت پیروی کند.
به نوشته این روزنامه ترک، ایالات متحده همواره روابط ایران و ترکیه به خصوص افزایش روزافزون تجارت دو کشور و تهاتر طلا ناراضی بوده و تا حد تهدید در این باره هشدار داده است. اما در این باره باید وجدان، اخلاق و حقوق را نیز فراموش نکنیم. اگر ترکیه با وجود تحریمهای اعمالی از طریق هالک بانک به تجارتش با ایران ادامه میدهد این یک راه کاملا مشروع است. همچنین از نظر حقوقی و اخلاقی نیز کار معقولی است.
روزنامه زمان در ادامه آورد: در طول 10 سال گذشته دو کشور توانستهاند تجارتشان را گسترش دهند و هدفشان دستیابی به مبادلات تجاری بالغ بر 30 میلیارد دلار است. اگر از نظر حقوقی و اخلاقی بخواهیم مشروعیت امور را مورد بررسی قرار دهیم باید در این باره آمریکا را به خاطر تحریمهای اعمالی علیه ایران مورد بازخواست قرار دهیم. آمریکا در سالهای گذشته بدون هیچ عذاب وجدانی توانست به بهانه صدام به عراق حمله کند و اکنون تحریمهایی علیه ایران اعمال کرده است.
این روزنامه ترک در ادامه با اشاره به ایجاد منطقه عاری از تسلیحات هستهیی، نوشت: در حالی که در منطقه خاورمیانه سلاح هستهیی ممنوع است، اسراییل صدها سلاح در دست دارد اما از این که روزی ایران به دلیل پایان سوختهای فسیلیاش به برنامه هستهیی دست یابد احساس ناراحتی میکنند. این مساله را نمیتوان درک کرد.
به گزارش ایسنا، به نوشته این روزنامه، افزایش روابط تجاری با ایران به عنوان یک کشور دوست و برادر در فضای تحریم یک مسوولیت اخلاقی است که هم از نظر تجاری برای هر دو کشور منفعتزاست. ترکیه با وجود بحران اقتصادی توانسته است به راحتی از این بحران به در آید. بر همین اساس باید به این نکته توجه کنیم که در عملیات اخیر انجام شده علیه هالک بانک به غیر از فاکتور ایران، ابعاد دیگری نیز وجود دارد. اول این که چرا باید مدیرعامل یک بانک 4.5 میلیون دلار در خانه خود نگه داشته باشد و این بانک برای چه کسانی و چه شرکتهایی بدون رعایت قوانین بینالمللی وام داده است. اکنون این بر عهده قاضی است که حقایق را آشکار کند.
1392/10/4
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]