تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830890991




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باني فراموشخانه در ايران


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: باني فراموشخانه در ايران
نخستين كسي كه انجمني مانند فراماسونري اروپايي را در ايران بر پا كرد، ميرزا ملكم‌خان ناظم‌الدوله، فرزند ميرزا يعقوب سنگ‌‌تراش مسيحي بود كه در جواني به خارج رفت و تحصيلات خود را به اتمام رساند و در سفارت روسيه به عنوان مترجم مشغول به كار شد.


وي سال ۱۲۴۹ قمري در خانواده اي متوسط در منطقه جلفاي اصفهان متولد شد. ميرزا يعقوب، ملكم خان را هنگامي كه ده ساله بود به پاريس فرستاد؛ وي پس از سال ها زندگي در اروپا سرانجام پايان سال 1267 يا 1268 قمري به ايران بازگشت و پس از مراجعت به ايران در دارالفنون مترجم شد. سپس سال 1273 قمري همراه فرخ خان غفاري با هياتي به فرانسه رفت و در انعقاد قرارداد صلح پاريس بين ايران و انگليس همكاري و در مراجعت به ايران «فراموشخانه» را داير كرد. ميرزا ملكم خان سياستمدار، انديشمند، نويسنده و روزنامه نويس دوره قاجار بود. از مهم ترين اقدامات وي كه با تاثير از سفرهاي غرب انجام گرفت، مي توان به انتشار نشريه قانون، تاسيس اولين لژ فراماسونري در ايران و مشاركت در اجراي قرارداد رويتر با بارون ژوليوس رويتر بريتانيايي اشاره كرد.

مي گفتند: «وي مي خواسته با بر پا كردن فراموشخانه قدرتي به دست آورد و از آن سودجويي كند.»

به دستور ناصرالدين شاه دوازدهم ربيع الثاني 1275 قمري فراموشخانه ممنوع و ملكم نيز تبعيد شد. چند سال بعد با وساطت ميرزا حسين خان مشيرالدوله سفير ايران در عثماني كه با عقايد ملكم موافق بود، شاه وي را مورد عفو قرار داد؛ ملكم همراه وي به ايران آمد و به سفارت ايران در انگلستان اعزام شد. او پس از سال ها زندگاني پر پيچ و تاب سرانجام سال 1326 قمري درگذشت. گفته شده است كه تاثير انجمن هاي فراماسوني مانند آنچه ملكم تاسيس كرد باعث ايجاد و تشكيل انجمن هايي با تشكيلات سياسي شد. برخي معتقدند اين انجمن ها با تشكيلات سياسي غربي شباهتي نداشته اند، بلكه الگوي آنها بيشتر انجمن هاي سري قرون وسطاي شرق بود، ولي بايد خاطرنشان كرد كه اين تشكيلات سري در غرب نيز وجود داشته و بخصوص در فرانسه و پس از شكست ناپلئون در سال 1815 ميلادي تا بر افتادن سلطنت در 1848 ميلادي همين گونه انجمن هاي كوچك و انقلابي داراي فعاليت بسياري بوده اند.

دو سال پس از بازگشت به ايران، ملكم خان در جريان بن بست برنامه «اصلاحات از بالا» سپهسالاري بود كه به عنوان وزير مختار ايران رهسپار انگلستان شد و سپس به مقام سفير كبير رسيد. بعد از مدتي وي كه ديگر اميدي به اصلاح برنامه ها از سوي حكومت نداشت، كوشيد تا از سياست و نفوذ خارجي انگلستان همچون عامل محركي براي اصلاحات سياسي بهره ببرد. سپس روزنامه قانون را به چاپ رساند و به نمايندگي از ايران در مذاكرات برلن پيرامون منطقه شركت كرد. بعد از مدتي، سفير ايران در ايتاليا شد و همان جا نيز درگذشت.

در رابطه با تصميمات ملكم در رفتارهاي سياسي بايد گفت: «وي نگاهي ليبراليستي به دولت و حكومت داشت و به هر حال انديشه سياسي ملكم بر مشروطه خواهي و حكومت قانوني استوار بود.»

ميرزا ملكم خان آموختن جلوه هاي مدنيت غربي بدون هيچ چون و چرايي را توصيه مي كرد. به نظر بسياري از پژوهشگران و محققان، ميرزاملكم خان ناظم الدوله فردي خودخواه، جاه طلب، بي اخلاق و پول پرست بوده و در واقع براي جاه طلبي هاي خود از جواني تلاش كرده تا در دستگاه سياسي و اداره حكومت نفوذ كند. انگيزه وي از واگذاري امتيازهاي داخلي به دولت ها و موسسات بيگانه نه تنها پيشرفت و ترقي كشور نبوده، بلكه جانبداري از منابع بيگانگان و سود شخصي بوده است.

علي خوشدوني / جام جم

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن