واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي نقش شركتهاي سرمايهگذاري در ثبات بازار سرمايه
صبحانه كاري كانون نهادهاي سرمايه گذاري با محوريت نقش شركتهاي سرمايه گذاري در ثبات بازار سرمايه با حضور مديران ارشد و فعالان بازار سرمايه برگزار شد.
در اين نشست محمود رضا خواجه نصيري مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس به نقش شركتهاي سرمايهگذاري اشاره كرد و گفت:بخش عمدهاي از بار مديريت بازار بر گردن نهادهاي اجرايي و نظارتي گذاشته مي شود در حالي كه شركتهاي سرمايهگذاري در بخش قابل توجهي از بازار ورود قابل توجيهي نداشته و بايد با خواهش و تمنا اين بخش را وادار به ورود كرد.وي افزود:مجموعا غير از 20 درصد سهام كه در اختيار اشخاص حقيقي و ساير نهادهاي غير سرمايه گذاري است، مابقي سهام وابسته به نهادهاي سرمايه گذاري و هلدينگ ها است بنابراين مي توان گفت كه 80 درصد بازار در اختيار گروهي است كه در زماني كه بازار به آنها نياز دارند وارد نمي شوند و در اين شرايط اقليت، بخش حقيقي جريان بازار را در اختيار مي گيرند.
وي خاطرنشان كرد:از زماني كه صندوقهاي سرمايهگذاري وارد بازار سرمايه شدند مي توان آنها را با شركتهاي سرمايهگذاري مقايسه كرد. اين مقايسه نشان ميدهد .رويكرد شركتهاي سرمايه گذاري مبتني بر موضوع فعاليت شركتهاي سرمايه گذاري نيست.اين مسئول سازمان بورس با طرح اين سوال چرا در زماني كه بازار از مديران شركتهاي سرمايهگذاري انتظار دارد، اين مديران عكس العمل متناسب با شرايط از خود نشان نمي دهند؟ادامه داد:بايد در حوزه شركتهاي سرمايه گذاري شاخص هاي ارزيابي عملكرد مديران سرمايه گذاري را تغيير داده و ارزيابي را بر اساس سيستمهاي جديد انجام دهيم و مديران عامل شركتهاي سرمايه گذاري را بر اساس فاكتورهاي جديد ارزيابي كنيم.
وي تاكيد كرد: بايد رويكرد و تفكر ما به بخش سرمايه گذاري تغيير كرده و تخصصي تر فكر كنيم تا فعاليت مديران سرمايه گذاري و هلدينگ كشور را بر اساس شاخص هاي پيچيده تر بيشتر كنيم.
در ادامه اين نشست اسماعيل غلامي معاون سابق سازمان خصوصي سازي گفت: در حال حاضر شركتهاي قابل پذيرش در بورس سه شركت پالايش كرمانشاه، ملي حفاري و تهيه و توزيع مواد معدني است كه اقدامات زيادي براي جلوگيري از واگذاري آنها انجام شده است.
همچنين صيدي مديرعامل شركت سرمايهگذاري خوارزمي گفت:ماهيت كار شركتهاي سرمايه گذاري خريد و فروش سهام است و اين شركتها هيچگونه چسبندگي به سهام خاص نداشته و علاقمند به خريد و فروش هستند.
وي افزود:اقداماتي كه در سالهاي گذشته صورت گرفته همانند تشكيل صندوق هاي قابل معامله در بورس، در زمينه تقويت سمت تقاضا بوده است اين در حالي است كه در مورد سمت عرضه بسيار ضعيف عمل كردهايم.
صيدي اضافه كرد:در حال حاضر شركتهايي وجود دارند كه دولت به هر دليل تمايلي به عرضه آنها نداشته و چسبندگي دولت در اين خصوص مشكل ايجاد كرده است به طوري كه سازمان گسترش و دولت اراده اي براي عرضه سهام شركتهاي خودرو سازي ندارند.
وي تاكيد كرد:سازمان بورس بايد فضا را براي تشكيل شركتهاي سهامي عام بزرگ از طريق پذيره نويسي فراهم كرده و دولت سمت عرضه را تقويت كند.
سپس رييس زاده معاون مالي و اقتصادي توسعه معادن روي، يكي از روش هاي لازم را تنوع سازي ابزارهاي مالي دانست و اضافه كرد:يكي از روش هاي مورد نياز در بازار سرمايه تنوع سازي ابزارهاي مالي است زيرا در بورس خريد اعتباري كه كاملا هم جهت با روند بازار حركت مي كند، وجود دارد اما فروش استقراضي وجود ندارد.
وي ادامه داد:در حال حاضر فروش استقراضي در روند صعودي بازار تقويت كننده طرف عرضه و در روند نزولي تقويت كننده طرف تقاضا است.
رييس زاده از سازمان بورس و شركتهاي تامين سرمايه در خواست كرد كه در ايجاد ابزارهاي جديد فكري بكنند.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]